Jump to content

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below

SL ML AMD APU FX Bulldozer

  • Please log in to reply
2846 replies to this topic

#361
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

Now i have the dmg of 10.8.3 , i tried all step but not working :/ that problem.. :D i try too with smbios Imac 12,2
video of my problem : http://www.youtube.com/watch?v=kQeLna4oKBw&feature=youtu.be


Graphics issue. I already posted a fix some posts ago, search for it ;)

My friend tomorrow give me his mac, I reinstall OSX in my USB Drive, the kernel that I use is fx_kernel.
which bootloader should I use? This http://www.insanelym...-for-beginners/ or this http://www.osx86.net...html#post124362 ?


Clover has more features, but Chameleon is easier to install and set up. You decde.

#362
zozourban

zozourban

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Graphics issue. I already posted a fix some posts ago, search for it ;)

In this topic ? because i didn't see :/


YEAH YEAH YEAH YEAH !!!! Working !

How ?

i tried a new fakesmc, delete all Graphics kext in s/l/e (intel nvidia ati) then, i add ati5000.kext atiframebuffer.kext and atisupport.kext
Boot with -v -f GraphicsEnabler=No npci=0x3000 and it's work

But if GE is not = No i can't boot so i have a resolution 1024x768 with 3mo Graphics :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
now, it's my 5770 who need drivers :unsure:

#363
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music
Hey guys!

A friend of mine did me an offer, about a HD5450.
Its a Sapphire HD5450 silent 1GB or a Sapphire HD4650 1GB.
Which one should i get? Not based on normal performance but based on ML performance?

Thanks :D

#364
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male
My card is a Sapphire HD 5450 silent. Works fine with 10.8.3: only Safari isn't much usable, and VLC has an annoying bug (i have to reinstall it every time i close it). Chrome has minor glitches but it's perfectly usable. All other tested apps works definitely as expected, including (but not limited to) MPlayerX, the entire AdobeCS6 suite, games such as Amnesia, Crow, Bioshock, Galaxy on Fire, Trine 2 and Rome, benchmarks like Cinebench and OceanWave, and least but not last all the iLife suite. Launchpad has some sporadic glitches but almost always will work as it should. AppleDVDPlayer won't even start.

About the other, perhaps Gilles or Carol can give you some insights.

All the best!

#365
zozourban

zozourban

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
why HD 5770 not working ? it's a 5000 series no ?

#366
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music

why HD 5770 not working ? it's a 5000 series no ?

No idea, I'll get that HD5450 :D
But isn't it working at all or just a lot of distortion?
Cause back in the Lion days, i got full QE/CI on 5770!
OOB ;)

#367
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

why HD 5770 not working ? it's a 5000 series no ?


I don't know: should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

Try with GraphicEnabler=No
If doesn't work, yes instead of no
If still doesn't work, boot with -x

All the best!


Bitcore, did you get any answer about the other card? Anyway, hope the HD5450 is as easy to get working for you as it was for me: you'll need to edit two kexts with the ID of the card - 0x68F91002.

All the best!

#368
zozourban

zozourban

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
I never edit a kext or dsdt etc. .. :/

#369
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

I never edit a kext or dsdt etc. .. :/


This part of the answer was for Bitcore. :)

#370
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music

I don't know: should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

Try with GraphicEnabler=No
If doesn't work, yes instead of no
If still doesn't work, boot with -x

All the best!



Bitcore, did you get any answer about the other card? Anyway, hope the HD5450 is as easy to get working for you as it was for me: you'll need to edit two kexts with the ID of the card - 0x68F91002.

All the best!

Nope but i saw a lot "ML wont boot with 4650" topics ;p
Which kext do i need to add it to?

#371
zozourban

zozourban

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
??

#372
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male
ATI5000Controller.kext and AMDRadeonAccelerator.kext (under AMDCedarRadeonAccelerator).

#373
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music

ATI5000Controller.kext and AMDRadeonAccelerator.kext (under AMDCedarRadeonAccelerator).

Thanks :D

#374
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

??


Again: I don't know: your card should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

Try with GraphicEnabler=No
If doesn't work,
GraphicEnabler=Yes
If still doesn't work, boot with -x with either of the flags above or only -x

If that doesn't work, i really don't know what else can i advise. Good luck!

All the best!

#375
zozourban

zozourban

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Ge= YEs no boot no launching GUI
GE =No i boot but i have resolution 1024x768 with 3mo of memory card -> Monitor O_o
-x = any idea =D

#376
kaloar

kaloar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
i followed the simple mountain lion tutorial and i used a friends mac and was extremely satisfied in the face that i did it all and it booted.
i used my HP G42 and got through all the steps and no errors using
/amd_kernel -f -x -v -arch=i386 -maxmem=2048 -cpus=1
after i get through the disk utility it all seems find and i am happy, then i get to the part were i have too add my kexts....the kexts that i added to the install did not take. the customize screen shows up empty so i decided to go on with the install and it gets all the way through then gives me a screen saying that it did not install
on my 880g mobo with FX4100 it starts goes to the screen were it gets the chamaleon loader is and then goes into the darwin stuff were you choose your addons
i choose
/amd_kernel -f -maxmem=4096 cpus=2 and it goes through then restarts. anything i do on the desktop it will get up until right before when the screen should show up and then it restarts.

#377
mac_carol

mac_carol

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Not Telling

Its a Sapphire HD5450 silent 1GB or a Sapphire HD4650 1GB.

Thanks :D



http://www.hwcompare...radeon-hd-5450/



Ge= YEs no boot no launching GUI
GE =No i boot but i have resolution 1024x768 with 3mo of memory card -> Monitor O_o
-x = any idea =D



To make the GE=Yes works, you have to inject your HW-IDs into the vga kext
and you also have to find/use a proper ATI framebuffer (AtiConfig=...) which matches with both your VGA & monitor's port (CRT/DVI/HDMI)

If you can't find a stock one, you can inject the video path with your own custom personalities based on your VGA BIOS


or if you only need the native resolution for your monitor,
you can only install the vga kext (ATI5000Controller)
and delete the vga accelerator kext & bundles (AMDRadeonAccelerator & AMDRadeonX3000GLDriver)
but of course, you won't get the QE/CI

#378
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

http://www.hwcompare...radeon-hd-5450/


There's no doubt which card should perform better, Carol :D I thought perhaps either you or Gilles had a HD4650, but Bitcore recently learned they don't even work properly with OSX.

Some middle-to-high end Radeon cards are paradoxically a bad choice over middle-to-low end ones because of the heavy glitches many of them experience. That's why the personal experience of someone who is actually using a given card under Mountain Lion with an AMD rig will be better than any synthetic benchmark, at least for now.

All the best!

#379
mac_carol

mac_carol

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Not Telling
@theconnactic

:)

as both I & Gilles reported before, we get no major issues (almost :D) with the 4xxx card, not even one tiny glitch
all ports work properly and I can even get the HDMI sound via VoodooHDA, of course by injecting the correct audio & video path

the only issue I get is when I try to perform an OpenGL test under Cinebench

since I'm not a heavy gamer, maybe I will stick with this cheap card for a while
at least until someone find any solution for QE/CI bug under the 64-bit AMD osx


Here are some videos of ATI 4650 under AMD ML (not my videos! :D )

http://www.youtube.com/watch?v=6LghzGh-bhI

http://www.youtube.com/watch?v=_FUqFUlg21Q

#380
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male
See, Bitcore?

Here's your answer! :D





Also tagged with one or more of these keywords: SL, ML, AMD, APU, FX, Bulldozer


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy