Jump to content

Internal Screen not detected

Quadro 1800M 10bit Display Elitebook 8540w

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
DjravingMonkey

DjravingMonkey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cologne
Hey,

I am running a HP Elitebook 8540 with NVIDIA Quadro 1800M and a Full HD 10bit per Channel Dreamcolor Display. It seems to be attached via an internal Display Port.

I am trying to get my internal Display to work since years now.
My Mac OS is running pretty fine, just updated to Mountain Lion, but the internal Screen is still black. If I attach an external Display it is recognized immediately and has full acceleration. Even CUDA works perfect. So the Graphics driver seems to run nice.

I had the same problems in Linux but they where suddenly gone as NVidia released a new Driver.

I once tried to force the right detection of the display via EDID Overrides, but this should not work, because no display is detected at all (not even something wrong).

Has anybody of you experience with a similar problem? could there be a solution with DSDT patching?
If yes i could need help with that, I never got my DSDT compiled right ...

Thanks in advance...

- Can

#2
Ritz Carltn

Ritz Carltn

    Ritz Carltn

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 219 posts
  • Gender:Male
  • Interests:HP EliteBook 8540p,i7-820QM, 68CVD Ver F.0F, nVidia NVS5100M, ML with Clover
You try Clover BootLoader.
it still unstable, but more easier I think.
http://www.insanelym...0p#entry1841832





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy