Jump to content

[Aiuto] Post installazione su Samsung Serie 5

- - - - - NP530U3C-A03IT

  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#21
Falk88

Falk88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
mi sembra strano, la mia e una 4000 come la tua e con la 3 / 4 ha funzionato e va una meraviglia

Sorry for the link....

#22
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

mi sembra strano, la mia e una 4000 come la tua e con la 3 / 4 ha funzionato e va una meraviglia

dai un okkiata qui http://**


Eh avevo già guardato...a me da schermo nero prima del login praticamente con tutte tranne che con la 0, la A e la B dove si blocca il caricamento del sistema...Tu hai graphicsenabler abilitato o disabilitato? Perchè io ho provato sempre con graphicsenabler disabilitato...

#23
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
ok, I patched your DSDT, I add EfiString for your card in org.chameleon.boot.plist is for your device id 0116, install this kexts with KextWizard/RepairPermissions/RebuildCaches/reboot


Attached File  for S L E.zip   263.62KB   15 downloads

for Falk88 don't post links from Tonymac here man, read the rules, edit your post

#24
Falk88

Falk88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
ok sorry :wallbash:

#25
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

ok, I patched your DSDT, I add EfiString for your card in org.chameleon.boot.plist is for your device id 0116, install this kexts with KextWizard/RepairPermissions/RebuildCaches/reboot

Attached File  for S L E.zip   263.62KB   15 downloads


Thanks man!

Now Audio Works (in and out!!), keyboard works with all button ("> <" is inverted with "| \" but it doesn't matter).

Battery isn't detected by VoodooBattery (I tested it also with Niresh and happened the same), but in preferences appears the distinction between powered by battery and by energy.

Also trackpad+mouse of the ultrabook stopped working...

Must I delete VoodooBattery+VoodooTrackpad+VoodooMouse?

You wrote that you patched my bios but didn't posted it :)

Thanks!!

EDIT: removing only voodootrackpad mouse started working again, always without gestures or multi-touch (it's using ApplePS2...kext and AppleACPIPS2...kext again). I'm trying to delete those 2 and re-insert voodootrackpad (possible conflicts?)

#26
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
or you use voodoo for keyboard/trackpad or use ApllePS2Controller and AppleACPIPS2Nub dont' mix or not work,

#27
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

or you use voodoo for keyboard/trackpad or use ApllePS2Controller and AppleACPIPS2Nub dont' mix or not work,


I tried to delete ApplePS2Controller and AppleACPIPS2Nub and use only the voodoo but both keyboard and mouse didn't worked...so I reinstalled them and deleted the voodoo ones.

Summary:
Working:
- bluetooth
- audio
- ethernet
- keyboard (button "> <" is placed in wrong position) +mouse (no multitouch)

Not Working:
- Graphics
- USB
- Battery reconizing
- WiFi

You wrote that you patched my DSDT but you've not posted it :)

Thanks!!

#28
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
it is in Extra what I make for you in the post 16, are you using this Extra? if not download and put in the root of your disk

#29
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

it is in Extra what I make for you in the post 16, are you using this Extra? if not download and put in the root of your disk


Aaah! Ok ok I already put it on the right place but I didn't know that it was patched :) So now I will retry to inject some device properties in order to try to make my hd4000 working :)

EDIT: Tried again with all strings...no luck...strings ending by 0,1,2,3,4,8,9 makes the screen going black, strings ending by A, B and 5 makes the boot blocking :(

#30
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
POST your ioreg, test this kext if it load


Attached File  AppleIntelFramebufferCapri.kext.zip   195.41KB   2 downloads

#31
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

POST your ioreg, test this kext if it load

Attached File  AppleIntelFramebufferCapri.kext.zip   195.41KB   2 downloads


I attach ioreg.

That kext loads (i can read it in kext wizard ->loaded) but changes nothing. I also noticed that the previously used AppleInteframebufferCapri was loaded (always seen in kext wizard).

Thank you again!!

Attached Files



#32
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
IOreg

#33
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts

IOreg


I'm sorry :)

here's

Attached Files



#34
smukamuka

smukamuka

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
Up :)

#35
GHGg

GHGg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
No news about this laptop model?

I got the same (But with i7 3rd gen. processor) and I can't figure how to make it work.

I would appreciate any help.

#36
luka6996

luka6996

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
Hai provato ad usare i kext per intel hd 4000 che ci sono nell'iso di iatkos ml??

#37
kamillo1888

kamillo1888

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
The same laptop, the same problem... Intel hd4000 not works, only HDMI port working in Graphics strong injection :(
This is not good, because notebook seems to be very compatible.

In bootloader (when bios up) we can see info about graphics - shows 63MB - not 64MB, and propably this is the problem for HD4000 in this card.
Any solution for that?
Keyboard and mouse problems confirmed - the same problem here. :(

#38
carlo_67

carlo_67

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 1,887 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roma
http://www.insanelym...och-bootloader/
trying to install

#39
kamillo1888

kamillo1888

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

http://www.insanelym...och-bootloader/
trying to install

Also not working, i can give TeamViewer access to someone who can help with that.
I am loosing my mind with that notebook. HD4000 of all hardwares working with no problems, but on that i think it is never working... :(

Also tried with new bootloader: http://www.insanelym...d/#entry1911508





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy