Jump to content

AMD issues with nVidia cards running Lion 64-bits/Mountain Lion [DON'T ASK HELP HERE, THE HELP TOPIC IS THERE FOR YOU]

AMD nVidia GeForce Mountain Lion Lion 64-bits hackintosh legacy kernel QE/CI

  • Please log in to reply
174 replies to this topic

#81
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Retired
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.

I have first modified all binaries with the tool by Andy and then i have deleted all video drivers from / S / L / E and than I'll installed the video drivers from 10,8,3.
now the system is running very well. I had considerable problems with my system. each time the system crashed when I open programs or anything else had. I am now verry happy that these problems are over. but the System booted without QE/C I!!!


He has also posted the GeForceGLDriver.bundle file which is the one that makes QE/CI work. I tried it and got the same black screen as before.

If you look at the log for WindowServer you will probably see this line,


0 libsystem_c.dylib 0x000000010e1cfc85 bzero$VARIANT$sse2 + 197

Its a problem with the opemu within the kernel as far as I know.

#82
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Who can help us to solve the problem with opemu? Sh_it Problem

#83
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Retired
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.
I have informed Andy about the problem and when he gets time he will look into it.

#84
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
I have installed the GPUSupport.framework, the system has booted without any problems, I come normal into the desktop, I make tomorrow some pictures . :thumbsup_anim:

but the problem with opemu - kernel panic crash must necessarily be fixed! :moil:

Edited by spakk, 03 February 2013 - 11:59 PM.


#85
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Retired
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.
You say without problems.. With or without QE/CI? No lag in heavy graphics loads?

#86
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Sorry I forgot these two drivers to install GeForceGLDriver.bundle and OpenGL.framework. the system still boots. wait a moment

Edit:
It boots into the desktop!! its works


:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: But then comes this sh_it opemu panic crash!! :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Edited by spakk, 04 February 2013 - 12:37 AM.


#87
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Retired
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.
I'm going to install the full 10.8.3 update and see if it makes any difference.. I doubt it but its worth a try :)

#88
alfonsojon

alfonsojon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

I'm going to install the full 10.8.3 update and see if it makes any difference.. I doubt it but its worth a try :)

So how'd the update go? :)

#89
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Retired
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.

So how'd the update go? :)


As I thought it didn't help. Same black screen :( I'm 100% sure its a opemu error

#90
alfonsojon

alfonsojon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

As I thought it didn't help. Same black screen :( I'm 100% sure its a opemu error

I'm sure andy or some other smart person will figure it out :)

#91
SS01

SS01

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 265 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
Someone may want to have a look at http://forums.macrum...ad.php?t=877441 and http://forums.macrum...d.php?p=9427042

#92
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain

Someone may want to have a look at http://forums.macrum...ad.php?t=877441 and http://forums.macrum...d.php?p=9427042



HI SS01,

for a few weeks ago i could have tested the Zeus tool with my Nvidia GTX550 TI, unfortunately the Zeus tool was not tried to find my video card or was not supported my GTX550TI!



#93
misterfrista

misterfrista

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Münster
I have tested the newest nvidia drivers from 10.8.3 and the official ones from nvidia site with my Patches dsdt on my running 10.8.2 Installation!
Everytime i get the Same grey Screen and then nothing happens!

#94
gils83

gils83

    DJ Officiel d'InsanelyMac

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,976 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:le soleil du var et l'informatique
:)

hello,

I think we should dig deeper (+) on x86_64 GraphicsEnabler mode with our AMD kernel, I noticed that all the cards do not need GE worked almost correctly (HD 48xx/56xx/57xx/58xx etc. ...), I tried an experiment attempting voluntarily KP on my Acer 8930G/9600 GSm, it is quite revealing that having voluntarily removed GE = Yes, provovoque a black screen and freeze complete system. similar bug that we find on our AMD and only in this case the mode-x permait startup.

I had already noticed long ago that GE = Yes or No had no bearing on my 4850 1024 HD with opengl reduced by 85% and go with that bug :(

I'd be curious to see a GTX 285 or 8800 GT in the Apple lineup on our AMD configurations.
Now, I'd understand how GE is generated and where does it our tree?

#95
misterfrista

misterfrista

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Münster
Hey!

I tried a few different stuff, last using Macmini6,2 profile to do the special 10.8.2 update!
Furthermore i patched AppleLPC to my lpcdevice and created a block in AGPM imac12.2 section for my device!

I have not much but a little success: If I start up normally I can see and use the mouse for a few seconds before I get to the black screen, shown before in this thread! That didn´t happen before with my device (GTX660).

AGPM and NVDAStartup both tell me they found my device!

Even without my modified DSDT my card is now recognized correctly in safe mode! (Also didn´t happen before)

At the moment I´m playing around with patching single files in /usr/lib !

Maybe something useful comes up!

I add my log files just in case ;)

Attached Files



#96
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male

:)

hello,

I think we should dig deeper (+) on x86_64 GraphicsEnabler mode with our AMD kernel, I noticed that all the cards do not need GE worked almost correctly (HD 48xx/56xx/57xx/58xx etc. ...), I tried an experiment attempting voluntarily KP on my Acer 8930G/9600 GSm, it is quite revealing that having voluntarily removed GE = Yes, provovoque a black screen and freeze complete system. similar bug that we find on our AMD and only in this case the mode-x permait startup.

I had already noticed long ago that GE = Yes or No had no bearing on my 4850 1024 HD with opengl reduced by 85% and go with that bug :(

I'd be curious to see a GTX 285 or 8800 GT in the Apple lineup on our AMD configurations.
Now, I'd understand how GE is generated and where does it our tree?

Si un 7600GS marcherai pour votre ideé, je peut tester celui-la plus tard quand j'ai le temps.

If a 7600GS works for your idea, I can test it later when I have time.

#97
gils83

gils83

    DJ Officiel d'InsanelyMac

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,976 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:le soleil du var et l'informatique

Si un 7600GS marcherai pour votre ideé, je peut tester celui-la plus tard quand j'ai le temps.

If a 7600GS works for your idea, I can test it later when I have time.



yes, it would be interresting to test a graphics card NV Brand Apple. As a subterfuge Mac GE does not exist.
It is also important to note that the emulator SSSE3 has nothing to do with this bug because Sinetek to compile a kernel 12.2 for time without Emulator compatible CPUs FX.
the result is the same.

Conversely says kernel works fine on Intel no bug found

this is a crazy story! :worried_anim:

#98
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Now I have placed my GTX550 TI in my dsdt. as i booted my system at first time was a strange behavior of the graphics card to watch a video of a pixel image, then everything went dark, then light again and in the end everything is dark then graphics crashed.
i have all boot flag variants tested, now OSX started with this boot flag: npci=0x3000 pcirootuid=0 arch=x86_64 GraphicsEnabler=Yes -v -x -f , the desktop is loaded, system running like an old granny with crutches.
:worried_anim: :blowup:

#99
SS01

SS01

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 265 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa
Give this a look maybe? http://www.insanelym...-for-chameleon/

If I can help, PM me on IRC, I do not come often on InsanelyMac

EDIT: I'm taking shots in the dark here.. but if anyone wants to flash their card, be my guest... http://themacelite.w...eneral-flashing

#100
misterfrista

misterfrista

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Münster
Tested raws new compiled kernel for 10.8.2 with late 2012 imac update and with/without patched AGPM:

In safe mode the nvidia drivers starts and after journal replay nothing happens, in normal mode the journal replay line is missing and nothing happens!

Both stuck at boot without a logfile :-\





Also tagged with one or more of these keywords: AMD, nVidia, GeForce, Mountain Lion, Lion, 64-bits, hackintosh, legacy kernel, QE/CI


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy