Jump to content

ATI 3850 problem on Mountain Lion

ati 3850 mountain lion

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
Hey!

today i installed Mountain lion, everything working perfectly (internet audio etc) , except my graphics card , because of no graphics card kext's everything flickering and no QE / CI and i m a developer so it's very tuff to work like this Posted Image

my mountain lion detecting that i m using ATI 3850 only it's giving error : No Kext Loaded
it is also showing correct vendor and device id.


Posted Image


Pls, help me please with Kext for ATI 3850

my PC Specs
Intel Core i7 3770k
Asrock Extreme 6
4 GB Kingston HyperX 1600
ATI 3850 512MB
Benq XL2420T @120hz

Edited by fantomas1, 02 January 2013 - 11:47 AM.


#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
try this: Attached File  Remember.zip   526.72KB   114 downloads

#3
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
i thought here i can find 3850 kext s :(
but
thankyou:(

#4
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
Hi REGret Coderand

welcome on InsanelyMac :)

at first, pls read the forum rules, well as this and this !!! It's very important !!!

then try this kexts. Install the last rev of chameleon.

I don't know if it can work but try it ! ;)

Good luck !!!


staff

#5
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
Hey :)

thanks for those kexts i tried them but no qe/ci and white taskbar still.
but now i m seeing little bit change in system information -> Graphic/Displays

Before kext's Loaded
Posted Image
http://i.imgur.com/OrRqQ.jpg

After Kext's Loaded
Kernel Extension Info gone showing "No Kext Loaded"
Posted Image
http://i.imgur.com/ixp3J.jpg

and i m using 10.8.0 and u gave me 10.8.2 kexts so it will not be any problem ?

#6
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
ok, sorry

it's because I seen into the iFire signature 10.8.2 and I thought it was yours! :P

ok, I have updated the link from the post #4, you can try it! ;)

#7
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
hey fantomas1 really appreciated your work
i tried new "10.8.0" kext's that u gave me and i think it's working but not in normal mode only on safe mode

because after using your kext's i managed to get 1920x1080 resolution @120hz so that means it's actually working but only in safe boot :(

on normal boot after loading verbose mode i m getting a black cursor on grey screen didnt not getting logon area where i can type my password
but on safe boot after verbose mode i m getting a black cursor on grey but after 3-4 secs i m getting logon area



Edit:
Normal Mode i can enter by typing this : GraphicsEnabler=No but no qe/ci and no 1080p resolution :(
but on safe mode i dont have to type anything and even working 1080p resolution

i m using Chimera 1.11.1

#8
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
on safe mode, QE/CI can't work!

@120hz? isn't it a little high?

you can try to inject your graphic card into your DSDT (see here!)

and if it doesn't work, try to patch your graphic card connectors (see here!)

and if it still not working, so buy a new graphic card! :D ;)


Good luck

#9
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
well my monitor is 120hz :D
on safe mode i m getting 1920x1080 @ 120hz so smooth
dont know what happend on normal mode if i m trying to GraphicsEnabler=Yes not working
GraphicsEnabler=No Working

i reinstalled mountain lion same thing happening :s

i need chameleon boot or Chimera ?
i m using
Chimera at a time

#10
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
I never used Chimera

like I said it, you can try to inject your graphic card into your dsdt or try to patching ATIConnector

or buy a new graphic card, there are many, not very expensive, graphic cards who have a good compatibility with ML and are better than your 3850! ;)

see on OSx86 Wiki for more infos

#11
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
hey i got it working on normal mode
i deleted " ATIRadeonX2000.kext " and its working 1920x1080x32 @ 120hz

but still no QE/CI
no transparent bar

using GraphicsEnabler=Yes

Posted Image

#12
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
if you use the patched kexts, delete ATY_Init.kext

and, deleting ATIRadeonX2000.kext isn't a good idea, even if you can start on normal mode! It's with this kext you'll have QE/CI enabled

#13
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
i m not using ATY_Init.kext it was just for testing and deleted after that :)

i have a Question may be your given file " ATIRadeonX2000.kext "
interrupting with default files ?

"ATIRadeonX2000GA.plugin"
"ATIRadeonX2000GLDriver.bundle"
"ATIRadeonX2000VADriver.bundle"


because some where i read

For full graphics support with QE/CI/openGL the following must be loaded and present in Systemprofiler :
ATI3800Controller.kext
ATIRadeonX2000.kext( and the X2000 bundles and plugins, but they are not listed there )
ATISUPPORT.kext
ATIframebuffer.kext
AppleGraphicsPowermanagement.kext
AppleGraphicsControl.kext

#14
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
all these kexts are in S/L/E folder

only ATI3800Controller.kext and ATIRadeonX2000.kzxt need to be patched, it's what I did!

but it seems not enough, so my last support of this is "try to inject your graphic card into your dsdt and if it doesn't enough, try to patch ATIConnector"!

sorry but I can't do anything of more for you :(

maybe this card is no longer supported by os x. Like I said it before, you better have to buy another one, more compatible and cheap! ;)


Good luck


Cordially, staff

#15
REGret Coder

REGret Coder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
kk i will try and post result thank you for your support man :)

and which is best graphics card out of box for Mac?
my budget for a graphics card is 250$-300$

#16
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
use OSx86 Wiki to get an idea

see under Components list

#17
Ronalsodinho

Ronalsodinho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
please kext ati radeon hd 3850? my actual resolution is 1024x768.. but it is impossible to see everything great, a way to get at least 1280?





Also tagged with one or more of these keywords: ati, 3850 mountain lion

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy