Jump to content

Drives in Gsata ports keep unmounting, please help


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
jamiethemorris

jamiethemorris

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 773 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Rafael, CA
I'm absolutely stumped on this issue. My time machine/clone drive and my audio drive keep ejecting randomly and I absolutely can't figure it out. I don't know if it's a hardware or a software issue. It hasn't happened under Windows or Ubuntu but I don't use them enough to know if it will still happen under either of those OS's. It seems to happen like once a week or so, starting about a month ago. Both drives are seagate barracuda 2tb's and both are plugged into the Gsata ports. Seatools for windows and smart utility both report the drives as ok. I'm really not sure what to do here and I don't know how to tell if it's a driver issue or a hardware issue. I tried removing ahci_3rdparty_sata.kext and it didn't seem to help. That's the only extra kext I have related to hard drives. Again, it is only happening with these 2 drives.

OS X 10.8.2, 2600k, GA-z68xp-ud3 on uefi bios. I'm also overclocked and using NCPM, is there anyway this could be some sort of voltage issue?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy