Jump to content

Help Camera ML 10.8.2 (Photo Booth)


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
This is my situation : what can i do ?????

Attached File  LittleSnapper.png   320.69KB   60 downloads

#2
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
I have a Logitech C270 and System profiler says it's an "Other device" (not "Logitech camera" as for you) and photobooth and everything else working fine, even the built in mic works ootb. What logitech camera do you have?

Try to connect it to the USB port directly, not through an USB hub.

#3
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
use this app Attached File  CameraControl.app.zip   22.08KB   162 downloads

#4
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

I have a Logitech C270 and System profiler says it's an "Other device" (not "Logitech camera" as for you) and photobooth and everything else working fine, even the built in mic works ootb. What logitech camera do you have?

Try to connect it to the USB port directly, not through an USB hub.

I have Logitech C510 HD 720p

use this app Attached File  CameraControl.app.zip   22.08KB   162 downloads

What can i do with this app ?? when i open it there is a black screen

#5
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
Did you tried to connect it directly to the usb port and not through an usb hub? (your system profiler says that there is a "hub")
Logitech website says that your webcam is officially supported with osx so it should work ootb.

#6
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Did you tried to connect it directly to the usb port and not through an usb hub? (your system profiler says that there is a "hub")
Logitech website says that your webcam is officially supported with osx so it should work ootb.

Yes i've tried but don't work.......the problem was born when i have changed the org.chameleon.Boot.plist information :
i've changed The GraphicsEnabler=Yes to No , because i have an GTX 650 graphic card and it work with graphicsenabler= No ... there is a solution ???


[The one catch to enabling the GTX 670 on Mac OS X Lion is that Graphics Enabler doesn't work. Graphics Enabler is a feature in Mac OS X that allows your Hackintosh to run games and other graphics-intensive programs. However, the GTX 600 series doesn't work with Graphics Enabler (yet), so you'll have to turn it off.

This is very easy with multi--beast. Open it, and select "64-bit GraphicsEnabler=No".]

7 point : http://www.macbreake...-os-x-lion.html

#7
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
So you have graphicsenabler set to "no"?

#8
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

So you have graphicsenabler set to "no"?

Yes

#9
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
Do you have quartz extreme working? So is the menubar transparent? Is chess working? If not, you'll need to get proper hardware acceleration for vga to get webcam working.

#10
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Do you have quartz extreme working? So is the menubar transparent? Is chess working? If not, you'll need to get proper hardware acceleration for vga to get webcam working.


chess is ok , menubar transparent idem, but the information for quartz extreme there aren't (i use for monitor an lg 26LC3R-ZJ -> this: http://www.dooyoo.co...sion/lg-26lc3r/ )

#11
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
If chess works and menubar transparent, then you have quartz extreme.
Do you using an usb hub or just your systemprofiler says that?

#12
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
System profile say that because I use a normally USB port . Is this the problem ?

#13
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
I don't know if that is the problem, but it sure looks strange.
This is how it looks for me:
Posted Image

As you can see, I have the cam, a bluetooth receiver, keyboard, and mouse connected. For me, the usb ports are listed seperatelly ("usb-busz"->"usb-bus"). I don't have those "hub" things.
(Note that I have the camera listed under the highspeed usb port.)

#14
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
what is your usb configuration ??? usb kext ???
Ps: can you take a photo of your system profile - click on USB nagysebessegu busz ?? please :)
My driver controller host: is AppleUSBEHCI , your ??

#15
Maniac10

Maniac10

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,135 posts
  • Gender:Not Telling
Does it work with FaceTime, iMessages or Skype? (then discard a usb/camera problem)

I believe you don't have your graphics card properly activated and because Photo Booth uses some video accelerated graphics to compose the effects then you can't run it. Disabling "graphics enabler" from chameleon causes the issue so you should first try installing the latest chameleon and check if your card is supported, else try the Clover bootloader.

#16
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
imessages i don't know but with facetime , skype and photo boot no ( the webcam on other pc is work )

How is written in this forum at 7 point : http://www.macbreake...-os-x-lion.html


7. Turn off Graphics Enabler
The one catch to enabling the GTX 6xx on Mac OS X Lion is that Graphics Enabler doesn't work. Graphics Enabler is a feature in Mac OS X that allows your Hackintosh to run games and other graphics-intensive programs. However, the GTX 600 series doesn't work with Graphics Enabler (yet), so you'll have to turn it off.

then i've insalled the original software of the video board and system profile recognise it

#17
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary

what is your usb configuration ??? usb kext ???
Ps: can you take a photo of your system profile - click on USB nagysebessegu busz ?? please :)
My driver controller host: is AppleUSBEHCI , your ??

What do you mean USB configuration? I didn't touched any USB kext.
Here's the image:
Posted Image

#18
Mario1964

Mario1964

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
your boot.plist fix
and .... thanks for photo but also for me Hoszt-vezerlo illestztoprogram = AppleUSBEHCI
how you have installed mac 10.8.2 on pc ?? usb-boot ?? i have used my-hack usb

#19
Maniac10

Maniac10

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,135 posts
  • Gender:Not Telling
So, your problem with Photo Booth is probably because your GTX 670 is not properly enabled. It may work OOB but it doesn't mean it works 100%. That is the case with my Radeon HD 5770, it can boot, play videos, games and everything works just fine but I can't use the built in DVD Player or some benchmark apps without the Graphics Enabler. So I believe you won't solve this until your graphics is supported by chameleon (don't know about Clover).

#20
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
From what I've gathered, Chess no longer uses QE in Mountain Lion, so no longer a good test to see what's working.

7. Turn off Graphics Enabler
The one catch to enabling the GTX 6xx on Mac OS X Lion is that Graphics Enabler doesn't work. Graphics Enabler is a feature in Mac OS X that allows your Hackintosh to run games and other graphics-intensive programs. However, the GTX 600 series doesn't work with Graphics Enabler (yet), so you'll have to turn it off.

then i've insalled the original software of the video board and system profile recognise it "

A couple problems with that statement, which is a good thing! Graphics Enabler is not a function of OSX but is a function of the Chameleon Bootloader. Because of that, rather than wait for Apple to update and fix it, which would never happen, it gets updated all the time. Here is from Nvidia section in most recent version of Enoch branch


{ 0x10DE0FC6,0x10B00FC6,"Gainward GeForce GTX 650" },
1294 { 0x10DE0FC6,0x10DE0973,"nVidia GeForce GTX 650" },
1295 ␉{ 0x10DE0FC6,␉0x14583553,␉"Gigabyte GeForce GTX 650" },␊
1296 { 0x10DE0FC6,0x14583555,"Gigabyte GeForce GTX 650" },
1297 { 0x10DE0FC6,0x15690FC6,"Palit GeForce GTX 650" },
1298 { 0x10DE0FC6,0x19DA1288,"Zotac GeForce GTX 650" },

GTX 650 is listed! Maybe not the same subvendor(i.e. ASUS) but { 0x10DE0FC6,0x10DE0973,"nVidia GeForce GTX 650" } should be good enough. So although there may be some openGL enabling yet to be done, start by installing the newest version here Enoch-rev.2140.pkg and use GraphicsEnabler=Yes, Also consider adding USBBusFix=Yes as well.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy