Jump to content

Clover General discussion

Bootloader EFI Clover

  • Please log in to reply
5700 replies to this topic

#1121
koolmoon

koolmoon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi all
I do not get to run animation for ML.

ML_Anim + anime 38 ML_Anim 15 100 once

I am using bluemac theme and the animation Rotary_logo_bluemac works

Clover rev 1112

anyone know why?

#1122
hellozx

hellozx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi,Slice!Great work. :thumbsup_anim:
I have a dell 15R N5010 with ATI 5650M
LVDS couldn't be detected by system.
Thanks to InjectEDID fuction, it works.
But there is a question, that LVDS couldn't wake up after sleep.
There is a solution after I checked the code,
I changed these parameters in GraphicsInject

"AAPL,backlight-control",
Buffer (0x04)
{
0x01, 0x00, 0x00, 0x00
},

"@0,backlight-control",
Buffer (0x04)
{
0x01, 0x00, 0x00, 0x00
},

"@0,built-in",
Buffer (One)
{
0x01
},

It works well.
Hope it can be added to Clover GraphicsInject :wink2:

#1123
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male
You can help:
because if I boot with Clover EFI mode , my audio suffers from a disorder type laser effect,
while if and i boot with Enoch I have no problem?
I Using VodooHDA

#1124
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,905 posts
  • Gender:Male
Hi, dmazar!

I think i found what's the issue that causes that stretched boot screen, at least for my Ion netbook: apparently, my correct resolution (1368x768), is not being detected, even with EDID injection, as you can see in my preboot.log: Attached File  preboot.log.zip   3.18KB   3 downloads

Is there a workaround for this?

Im using this lines under Graphics in my config.plist:


<key>GraphicsInjector</key>
<string>Yes</string>
<key>PatchVBios</key>
<string>Yes</string>
<key>CustomEDID</key>
<string>a lots of numbers</string>

Best regards.

P.S.: I checked my EDID txt dump from DarwinDumper and found these lines:


Detailed mode: Clock 71.900 MHz, 270 mm x 150 mm
1366 1414 1480 1486 hborder 0
768 774 782 806 vborder 0
-hsync -vsync

So my monitor not only support the highest resolution possible with my Ion graphics: it supports even higher resolutions. I guess that means that either clover cannot read my EDID for some reason (i tried reinstalling clover a couple of times, btw) or there's something wrong with the patching of my Vbios.

#1125
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Hi,Slice!Great work. :thumbsup_anim:
I have a dell 15R N5010 with ATI 5650M
LVDS couldn't be detected by system.
Thanks to InjectEDID fuction, it works.
But there is a question, that LVDS couldn't wake up after sleep.
There is a solution after I checked the code,
I changed these parameters in GraphicsInject

"AAPL,backlight-control",
Buffer (0x04)
{
0x01, 0x00, 0x00, 0x00
},

"@0,backlight-control",
Buffer (0x04)
{
0x01, 0x00, 0x00, 0x00
},

"@0,built-in",
Buffer (One)
{
0x01
},

It works well.
Hope it can be added to Clover GraphicsInject :wink2:

OK, it will be added in the next revision but I don't know if other users will be afeected by this setting. Hope no.

#1126
iWin32

iWin32

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male
Attached File  Resolution.zip   17.59KB   11 downloads Hi, Slice! I'd like to talk to you about the possibility of enabling custom resolution with Intel HD Graphics (first-gen) on Clover. We currently have been using a patched Resolution.dylib with Chameleon to fix it. I noticed a while back you ported the resolution module to Clover, and I'm wondering if you can integrate RemC's version of the module (my method required custom patches for everyone, but his reads EDID and is universal). The attached Resolution source code is his work and is his full source code. Can you port and integrate it into clover? Thanks!

#1127
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Attached File  Resolution.zip   17.59KB   11 downloads Hi, Slice! I'd like to talk to you about the possibility of enabling custom resolution with Intel HD Graphics (first-gen) on Clover. We currently have been using a patched Resolution.dylib with Chameleon to fix it. I noticed a while back you ported the resolution module to Clover, and I'm wondering if you can integrate RemC's version of the module (my method required custom patches for everyone, but his reads EDID and is universal). The attached Resolution source code is his work and is his full source code. Can you port and integrate it into clover? Thanks!

As far as I know it is already supported but I'll look your sources.

#1128
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.
Is it just me or is the system more stable with clover?!! Everything feels snappier and smoother!!

PS. r1112 starts up more quickly than r1090 for me, so nice job guys. Keep it up :)

#1129
tical2k

tical2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
Ok... A little more info on my graphics injection problem on an ASUS g75vw. With CSM enabled I get:

...
0:236 0:005 Video driver loaded: disconnect Success
0:303 0:067 VideoBiosPatchNativeFromEdid:
0:305 0:001 Bios: nVidia, nv_data_table_offset: 0x267, nv_data_table: 0xC0269, std_vesa: 0xC41ED, nv_mode_table: 0xC41F2, mode_table_size: 0x10
0:317 0:012 VideoBiosPatchInit(LegacyRegion = Success) = Success
0:323 0:005 VideoBiosUnlock: unlocked
0:328 0:004 Patching: BT_NVDA
0:331 0:003 Parse Edid: descriptor block 0 is timing descriptor (h_active: 1920, v_active: 1080, h_sync_offset: 52, h_sync_width: 35, h_blanking: 174, v_blanking: 38, pixel_clock: 46352, v_sync_offset: 3, v_sync_width: 6)
0:340 0:009 patch 0: patched 1 time(s)
0:343 0:002 patch 1: patched 1 time(s)
0:345 0:002 patch 2: patched 1 time(s)
0:348 0:002 patch 3: patched 1 time(s)
0:350 0:001 VideoBiosLock: Success
2:246 1:896 LoadDrivers() end
...

When I disable CSM I get:

...
0:231 0:003 Video driver loaded: disconnect Success
0:244 0:012 VideoBiosPatchNativeFromEdid:
0:246 0:001 Bios: VideoBiosPatchInit(LegacyRegion = Success) = Success
0:260 0:014 VideoBiosUnlock: unlocked
0:265 0:005 Patching: unknown - not patching
0:268 0:003 VideoBiosLock: Success
3:042 2:773 LoadDrivers() end
...

Also, I know its not a DarwinDump but heres the .efi files I have:
error:~ jsteelm$ ls /Volumes/EFI/EFI/drivers64UEFI/
FSInject-64.efi HFSPlus.efi NTFS.efi OsxAptioFixDrv-64.efi OsxFatBinaryDrv-64.efi PartitionDxe-64.efi
error:~ jsteelm$ ls /Volumes/EFI/EFI/drivers64/
FSInject-64.efi Ps2MouseDxe-64.efi UsbMouseDxe-64.efi VBoxExt2-64.efi VBoxExt4-64.efi XhciDxe-64.efi

I attached both logs as well. preboot.csm.log and preboot.nocsm.log. I've tried several things, but I'm stumped.

Edit: Attached Darwin Dump

Attached Files



#1130
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,549 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

last revision 1120 for me don't read what is inside /efi/oem/systemname

only read acpi and config in /efi

is to be like that ?

good hack

#1131
tdtran1025

tdtran1025

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 353 posts
I have a question. My set up is RAID0. If I boot Clover from USB, it does not see my pair of RAID drives, but if I boot from another volume setup with Clover, I see and can boot from the screen my RAID drives. What is the difference? I mean from HD to USB?

This booter is great except there is a long pause. I tried to bypass HWCheck but no difference. How do you get rid of the pause?

Latest release r1120 does boot RAID0 from USB. Great!

#1132
InstantMachine

InstantMachine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I have a question. My set up is UEFI / Clover .1120

First SSD (GPT)
EFI 200MB / MLion / Recovery HD
Second SSD (GPT)
EFI(System reserved) 200MB / OEM serviced 128MB / Windows 7

If I boot Clover from my first SSD EFI, with refit.conf options

hidevolumes recovery legacy

I can see four Entry

"Boot UEFI boot menu from" : boot to Clover reload.
"Boot OSX from MLion" : boot to Mountain Lion
"Boot Microsoft EFI boot menu from" : boot to windows 7
"Boot UEFI boot menu from" : boot to windows 7

Entry 3 & 4 has same boot result.

Just a question, How i set "DefaultBootVolume" in config.plist boot to entry 3 or 4?

I set DefaultBootVolume like this

<key>DefaultBootVolume</key>
<string>Win7x64</string>

but it can't work. 'cause entry 3&4 have no Volume Name.

Thanks for your reply!!

#1133
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 538 posts
  • Gender:Male
@tical2k:
Try to debug your DSDT first add the Nvidia properties to it.

#1134
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Ok... A little more info on my graphics injection problem on an ASUS g75vw. With CSM enabled I get:


I attached both logs as well. preboot.csm.log and preboot.nocsm.log. I've tried several things, but I'm stumped.

Edit: Attached Darwin Dump

About what you are asking?
If GraphicsInjector then why CSM? It has no relation here.
If native resolution in GUI then you need CSM as I see it works for you.
What is your boot Legacy or UEFI?

hello

last revision 1120 for me don't read what is inside /efi/oem/systemname

only read acpi and config in /efi

is to be like that ?

good hack

No it must not be lke that. And nothing changed compared to... to what?

I have a question. My set up is UEFI / Clover .1120

First SSD (GPT)
EFI 200MB / MLion / Recovery HD
Second SSD (GPT)
EFI(System reserved) 200MB / OEM serviced 128MB / Windows 7

If I boot Clover from my first SSD EFI, with refit.conf options

hidevolumes recovery legacy
I can see four Entry

"Boot UEFI boot menu from" : boot to Clover reload.
"Boot OSX from MLion" : boot to Mountain Lion
"Boot Microsoft EFI boot menu from" : boot to windows 7
"Boot UEFI boot menu from" : boot to windows 7

Entry 3 & 4 has same boot result.

Just a question, How i set "DefaultBootVolume" in config.plist boot to entry 3 or 4?

I set DefaultBootVolume like this

<key>DefaultBootVolume</key>
<string>Win7x64</string>

but it can't work. 'cause entry 3&4 have no Volume Name.

Thanks for your reply!!

Default Boot can't be to Windows. Sorry!

#1135
tical2k

tical2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male

About what you are asking?
If GraphicsInjector then why CSM? It has no relation here.
If native resolution in GUI then you need CSM as I see it works for you.
What is your boot Legacy or UEFI?


I cannot boot legacy, I'm doing UEFI. The exact problem is this:

I can boot fine with my BIOS set to CSM on. The clover gui is only 800x600.
I cannot boot with the CSM set to off. But I get clover gui of 1920x1080.

I guess I'm not completely understanding of the UEFI boot spec as of now. Another poster said I need to modify my DSDT. I'll assume that route is the way to go and turn off GraphicInjector. I really like this bootloader, though. Very quick. I just have minor issues :wink2: that need some work on my part.

#1136
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,549 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello Slice

i have installed last rev yesterday 1120, before i use 1112

and with rev 1120 don't read my config inside /efi/oem/systemname (my system name)

only in /efi

if i past it to /efi

config.plist and /Acpi

it works well, if not it boot .. but without my config files

i gonna do a new test to that last version... and report back

good hack

#1137
hellozx

hellozx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

OK, it will be added in the next revision but I don't know if other users will be afeected by this setting. Hope no.


Well.
Laptop need this parameter to control brightness, but destop don't.
If there is some choice to distinguish computers, that would be best.

#1138
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,549 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello Slice

without /efi/Acpi/
and config.plist in /efi

0:100  0:100  MemLog inited, TSC freq: 2261463320
0:100  0:000  LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x00448086
0:100  0:000   Core i7 processors (PAM 0x40-0x47)
0:100  0:000   Test PAM1=(0x41=11, 0x5a=00, 0x81=09, 0x91=1D) at chipset 00448086
0:100  0:000  , Install = Success
0:122  0:022  BiosVideoDriverEntryPoint!
0:135  0:012  BiosVideoDriverBindingStart!
0:135  0:000  BiosVideoCheckForVbe
0:162  0:026   Edid1+
0:162  0:000   found Detail Timing 1366x768
0:162  0:000  timing string @0xFE:AUO
		
0:162  0:000  timing string @0xFE:B156XW02 V2
0:188  0:026   Edid0+
0:188  0:000   found Detail Timing 1366x768
0:188  0:000  ... already present
0:188  0:000  timing string @0xFE:AUO
		
0:188  0:000  timing string @0xFE:B156XW02 V2
0:192  0:003	 0 1152x864 attr=BA - ok, edid-
0:192  0:000	 1 1280x960 attr=BA - ok, edid-
0:192  0:000	 2 640x480 attr=BB - ok, edid-, 640x480, working, highest, pref=2
0:192  0:000	 3 800x600 attr=BB - ok, edid-, 800x600, working, highest, pref=3
0:192  0:000	 4 1024x768 attr=BB - ok, edid-, 1024x768, working, highest, pref=4
0:192  0:000	 5 1280x1024 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 6 1400x1050 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 7 1600x1200 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 8 1792x1344 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 9 1856x1392 attr=BA - ok, edid-
0:194  0:000    10 1920x1440 attr=BA - ok, edid-
0:194  0:000    11 1366x768 attr=BB - ok, edid+, working, highest, pref=11
0:194  0:000  BV new mode: 11 1366x768
0:737  0:543   SetMode pref 11 (11) = Success
0:737  0:000  BiosVideoDriverBindingStart - END: Success!
2:769  2:031 
2:769  0:000  Starting rEFIt rev 1120 on CLOVER EFI
2:769  0:000  SelfDevicePath=PcieRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0,0x0)/HD(2,GPT,A89AA4C5-55A4-4DB8-BBC4-1029F51288DE,0x64028,0x21C5E358) @9E864898
2:826  0:056  Theme: AppleStyle Path: EFI\BOOT\themes\AppleStyle
2:900  0:074  Total Memory Slots Count = 2
2:900  0:000  Type 17 Index = 0
2:900  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1067
2:900  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096
2:900  0:000  mTotalSystemMemory = 4096
2:900  0:000  Type 17 Index = 1
2:900  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1067
2:900  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 2048
2:900  0:000  mTotalSystemMemory = 6144
2:900  0:000  Boot status=0
2:900  0:000  Clover revision: 1120  running on EasyNote TM86
2:900  0:000  ... with board EasyNote TM86
2:907  0:007  ConfigPlistPath: EFI\config.plist
2:908  0:000  Oem config.plist not found at path: EFI\config.plist
2:909  0:001  Error loading config.plist! Status=Not Found

and don't read the info in /efi/oem/systemname

with /efi/acpi/
and config.plist in /efi

-------------------------------
DATE: 2013-02-16 TIME: 15:35:31
-------------------------------
0:100  0:100  MemLog inited, TSC freq: 2261466690
0:100  0:000  LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x00448086
0:100  0:000   Core i7 processors (PAM 0x40-0x47)
0:100  0:000   Test PAM1=(0x41=11, 0x5a=00, 0x81=09, 0x91=1D) at chipset 00448086
0:100  0:000  , Install = Success
0:122  0:022  BiosVideoDriverEntryPoint!
0:135  0:012  BiosVideoDriverBindingStart!
0:135  0:000  BiosVideoCheckForVbe
0:162  0:026   Edid1+
0:162  0:000   found Detail Timing 1366x768
0:162  0:000  timing string @0xFE:AUO
		
0:162  0:000  timing string @0xFE:B156XW02 V2
0:188  0:026   Edid0+
0:188  0:000   found Detail Timing 1366x768
0:188  0:000  ... already present
0:188  0:000  timing string @0xFE:AUO
		
0:188  0:000  timing string @0xFE:B156XW02 V2
0:192  0:003	 0 1152x864 attr=BA - ok, edid-
0:192  0:000	 1 1280x960 attr=BA - ok, edid-
0:192  0:000	 2 640x480 attr=BB - ok, edid-, 640x480, working, highest, pref=2
0:192  0:000	 3 800x600 attr=BB - ok, edid-, 800x600, working, highest, pref=3
0:192  0:000	 4 1024x768 attr=BB - ok, edid-, 1024x768, working, highest, pref=4
0:192  0:000	 5 1280x1024 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 6 1400x1050 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 7 1600x1200 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 8 1792x1344 attr=BA - ok, edid-
0:193  0:000	 9 1856x1392 attr=BA - ok, edid-
0:194  0:000    10 1920x1440 attr=BA - ok, edid-
0:194  0:000    11 1366x768 attr=BB - ok, edid+, working, highest, pref=11
0:194  0:000  BV new mode: 11 1366x768
0:732  0:537   SetMode pref 11 (11) = Success
0:732  0:000  BiosVideoDriverBindingStart - END: Success!
2:724  1:992 
2:724  0:000  Starting rEFIt rev 1120 on CLOVER EFI
2:725  0:000  SelfDevicePath=PcieRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0,0x0)/HD(2,GPT,A89AA4C5-55A4-4DB8-BBC4-1029F51288DE,0x64028,0x21C5E358) @9E864898
2:781  0:056  Theme: AppleStyle Path: EFI\BOOT\themes\AppleStyle
2:855  0:074  Total Memory Slots Count = 2
2:855  0:000  Type 17 Index = 0
2:855  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1067
2:855  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096
2:855  0:000  mTotalSystemMemory = 4096
2:855  0:000  Type 17 Index = 1
2:855  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1067
2:855  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 2048
2:855  0:000  mTotalSystemMemory = 6144
2:855  0:000  Boot status=0
2:855  0:000  Clover revision: 1120  running on EasyNote TM86
2:855  0:000  ... with board EasyNote TM86
2:862  0:007  ConfigPlistPath: EFI\config.plist
2:916  0:053  Using OEM config.plist at path: EFI\config.plist

last version 1112 working well with all in /efi/oem/systemname/acpi/

now i'm working in 1120 but all the info in /efi

good hack

#1139
dmazar

dmazar

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 268 posts
  • Gender:Male

Hi, dmazar!

I think i found what's the issue that causes that stretched boot screen, at least for my Ion netbook: apparently, my correct resolution (1368x768), is not being detected, even with EDID injection, as you can see in my preboot.log: Attached File  preboot.log.zip   3.18KB   3 downloads

Is there a workaround for this?

Im using this lines under Graphics in my config.plist:


<key>GraphicsInjector</key>
<string>Yes</string>
<key>PatchVBios</key>
<string>Yes</string>
<key>CustomEDID</key>
<string>a lots of numbers</string>

Best regards.

P.S.: I checked my EDID txt dump from DarwinDumper and found these lines:


Detailed mode: Clock 71.900 MHz, 270 mm x 150 mm
1366 1414 1480 1486 hborder 0
768 774 782 806 vborder 0
-hsync -vsync

So my monitor not only support the highest resolution possible with my Ion graphics: it supports even higher resolutions. I guess that means that either clover cannot read my EDID for some reason (i tried reinstalling clover a couple of times, btw) or there's something wrong with the patching of my Vbios.

Ok, there are two things needed to patch video bios:
1. unlocking video bios memory area for writing, because it is normally locked for writing after BIOS installs video bios driver to memory
2. patching resolutions table in video bios to enable your resolution

In your case it fails in point 1. above, because you have NVIDIA chipset, and we do not know how to unlock video bios area on that chipset.
0:100 0:000 LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x0A8210DE
0:100 0:000 Unknown chipset
0:101 0:001 Test PAM1=(0x41=00, 0x5a=00, 0x81=00, 0x91=33) at chipset 0A8210DE
0:101 0:000 , Chipset not detected - exiting
...
8:054 0:000 VideoBiosPatchNativeFromEdid:
8:054 0:000 Bios: nVidia, nv_data_table_offset: 0x298, nv_data_table: 0xC029A, std_vesa: 0xC8014, nv_mode_table: 0xC8019, mode_table_size: 0x10
8:054 0:000 VideoBiosPatchInit(LegacyRegion = Not Found, LegacyRegion2 = Not Found) = Not Found
8:054 0:000 = not done.
...
This LegacyRegion2 protocol is the service that Clover uses for unlocking vbios, and your chipset is not supported.

#1140
dmazar

dmazar

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 268 posts
  • Gender:Male

Hi, dmazar!

I think i found what's the issue that causes that stretched boot screen, at least for my Ion netbook: apparently, my correct resolution (1368x768), is not being detected, even with EDID injection, as you can see in my preboot.log: Attached File  preboot.log.zip   3.18KB   3 downloads

Is there a workaround for this?

Im using this lines under Graphics in my config.plist:


<key>GraphicsInjector</key>
<string>Yes</string>
<key>PatchVBios</key>
<string>Yes</string>
<key>CustomEDID</key>
<string>a lots of numbers</string>

Best regards.

P.S.: I checked my EDID txt dump from DarwinDumper and found these lines:


Detailed mode: Clock 71.900 MHz, 270 mm x 150 mm
1366 1414 1480 1486 hborder 0
768 774 782 806 vborder 0
-hsync -vsync

So my monitor not only support the highest resolution possible with my Ion graphics: it supports even higher resolutions. I guess that means that either clover cannot read my EDID for some reason (i tried reinstalling clover a couple of times, btw) or there's something wrong with the patching of my Vbios.

Ok, there are two things needed to patch video bios:
1. unlocking video bios memory area for writing, because it is normally locked for writing after BIOS installs video bios driver to memory
2. patching resolutions table in video bios to enable your resolution

In your case it fails in point 1. above, because you have NVIDIA chipset, and we do not know how to unlock video bios area on that chipset.
0:100 0:000 LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x0A8210DE
0:100 0:000 Unknown chipset
0:101 0:001 Test PAM1=(0x41=00, 0x5a=00, 0x81=00, 0x91=33) at chipset 0A8210DE
0:101 0:000 , Chipset not detected - exiting
...
8:054 0:000 VideoBiosPatchNativeFromEdid:
8:054 0:000 Bios: nVidia, nv_data_table_offset: 0x298, nv_data_table: 0xC029A, std_vesa: 0xC8014, nv_mode_table: 0xC8019, mode_table_size: 0x10
8:054 0:000 VideoBiosPatchInit(LegacyRegion = Not Found, LegacyRegion2 = Not Found) = Not Found
8:054 0:000 = not done.
...
This LegacyRegion2 protocol is the service that Clover uses for unlocking vbios, and your chipset is not supported.





Also tagged with one or more of these keywords: Bootloader, EFI, Clover


3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy