Jump to content

Clover General discussion

Bootloader EFI Clover

  • Please log in to reply
6238 replies to this topic

#421
Eps

Eps

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
Great job,Mrengles.
But,it is better if there were a transparent-background font. :wink2:

#422
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,076 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

I made a really nice font for Clover... Monaco variant, ant- aliased, white text with both black and gray backgrounds...

http://organicdata.n...sExtraFonts.zip

Enjoy!

Are you sure your aliased fonts will be looked OK?

@Slice
This patch is for the problem "Still waiting for root device" in IOAHCIBlockStorage 2.3.1 from Build 12C3006:
http://www.insanelym...20#entry1866741

Maybe you could add it in the revision. :)

Already here
#10

#423
Mrengles

Mrengles

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States
@slice

They work great on my theme. Checkout page 20 of this thread. I have no issues with artifacts when the selection bar is highlighting something.

Install my newest theme version and see for yourself it's looks great in both Lo and hi res video modes since Clover UEFI r857

#424
polkaholga

polkaholga

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 151 posts
  • Gender:Male
  • Location:Otherland
@ STLVNUB

CloverGrower 3.9 failed to build.
Is it me doing sth wrong ?

Last login: Thu Nov 15 17:54:57 on ttys001
xabbus-imac:~ Xabbu$ /Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/CloverGrower.command ; exit;
Running CloverGrower.command
Will Create link:
to
/Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/CloverGrower.command
in
/usr/local/bin/clover ??
You can THEN 'run' CloverGrower.command by typing 'clover' <img src='http://www.insanelymac.com/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.png' class='bbc_emoticon' alt=';)' />
Highly recommended
Press 'c' to 'CREATE' link
Or Press >RETURN/ENTER< to 'quit'
c
Password:
sudo ln -s /Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/CloverGrower.command /usr/local/bin/clover && sudo chown -R Xabbu:80 /usr/local/bin/clover



********************************************
*			 Good Afternoon			   *
*	  Welcome  To CloverGrower V3.9	   *
*	    This script by STLVNUB		    *
* Clover Credits: Slice, dmazar and others *
********************************************
running 'CloverGrower.command' on 'Lion'
Entering function getSOURCE:
  Make src Folder..
  Entering function getFILE:
    ERROR:
		  Local edk2 Folder Not Found..
    Making Local edk2 Folder...
    Checking out Remote edk2:
				    Revision: 13947
    svn co https://edk2.svn.sourceforge.net/svnroot/edk2/trunk/edk2
.
.
.
.
/Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/src/edk2/IntelFrameworkModulePkg/Include/Library/GenericBdsLib.h:239:7: [color=#ff0000]error: unknown type name[/color] 'EFI_BOOT_MODE'
make: *** [/Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/src/edk2/Build/rEFIt/RELEASE_GCC47/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit64/OUTPUT/EfiLib/BmLib.obj] Error 1

[color=#ff0000]build.py...
: error 7000: Failed to execute command
make tbuild [/Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/src/edk2/Build/rEFIt/RELEASE_GCC47/X64/Clover/rEFIt_UEFI/refit64][/color]

[color=#ff0000]build.py...
: error F002: Failed to build module
/Volumes/MEDIA/MY-HACK/Tools/CloverGrowerV3.9/src/edk2/Clover/rEFIt_UEFI/refit64.inf [X64, GCC47, RELEASE][/color]
[color=#ff0000]- Failed -[/color]
Build end time: 17:59:53, Nov.15 2012
Build total time: 00:00:04
logout
[Prozess beendet]



#425
Taruga

Taruga

    Retired

  • Retired Developers
  • 533 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
Same error for me today, yesterday was fine

#426
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,076 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
Make
Clover$ svn up

#427
polkaholga

polkaholga

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 151 posts
  • Gender:Male
  • Location:Otherland

Make
Clover$ svn up


ends with exact same errors...


Posted Image

#428
beta992

beta992

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
same..

#429
STLVNUB

STLVNUB

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 1,139 posts
  • Gender:Male
These things happen from time to time, depending on error, sometimes it is matter of fixing it, i.e edit source file the error points to.
These errors usually gets fixed in next Clover update.

CloverGrower only builds successfully IF the source code is error free.
Wait for fix in Clover.

#430
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,076 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
Corrected in rev870.

#431
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,942 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

Posted Image

@Slice ...what is this error

Spoiler

This happens happens when Windows has been an error in the NTFS File system, that is to say, for example, when you turn off the computer after a hard reset. This also happens in OSX, but since it is not able to repair Microsoft File system, he reports this.

EDIT

Sorry, log file is not recognized, .......I was wrong to speak

Windows 8 help

@Slice, I have problems starting Windows 8 with Clover in UEFI mode, there are some tricks to make?

My UEFI bios InsydeH20 not allow me to change the default hard drive to boot (the sequence...), during the boot he stops at a certain point......

Suggestions would be nice


Micky

#432
polkaholga

polkaholga

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 151 posts
  • Gender:Male
  • Location:Otherland

These things happen from time to time, depending on error, sometimes it is matter of fixing it, i.e edit source file the error points to.
These errors usually gets fixed in next Clover update.

CloverGrower only builds successfully IF the source code is error free.
Wait for fix in Clover.


Thanks for explanation. :thumbsup_anim:

#433
Mrengles

Mrengles

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States

Great job,Mrengles.
But,it is better if there were a transparent-background font. :wink2:


That won't work unfortunately. I've tried using a transparent background when testing these, and the font doesn't show at all in the Clover (reFIT) main menu. Its the way Clover or reFIT handles bitmap, pixel, or picture fonts (what ever you want to call them).

Its very easy to make a font with Blackosx Template, and use can just change the font background to the color of your theme background.

If you want to use anti-aliased fonts, the selection bar color needs to be darker then your themes background image or logo images first pixel. Its also a good idea to match the fonts background with the theme background like I stated earlier.

Good luck, post your fonts if you make some new ones.

-Mrengles

Edited by mrengles, 16 November 2012 - 09:21 PM.


#434
SGr33n

SGr33n

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
Sorry but even if it worked great with Windows 7, seems that Windows 8 really wants to be the active partition in order to work with "Fast Startup". If it is active, then shutting down system doesn't shutdown. Maybe the fdisk440 workaround doesn't work with the new Microsoft OS :(

#435
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,076 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
What did you want to know except Windows 8?

#436
magnifico

magnifico

    Retired

  • Donators
  • 2,522 posts
  • Gender:Male
@ slice



How can I create raid 0 software with clover?

I have two ssd Samsung 840 pro 128 gb

many thz

#437
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,076 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

@ slice



How can I create raid 0 software with clover?

I have two ssd Samsung 840 pro 128 gb

many thz

Why me?
I have one HDD.

#438
magnifico

magnifico

    Retired

  • Donators
  • 2,522 posts
  • Gender:Male

Because you know everything.. :P


(Seen a post somewhere here)


where?

Why me?
I have one HDD.



:whistle: :whistle:

#439
shiecldk

shiecldk

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taiwan
@kyndder
I just found out that Gigabyte had released an official UEFI firmware for your motherboard!!!
Good luck! :)
http://forums.tweakt...html#post441174

#440
magnifico

magnifico

    Retired

  • Donators
  • 2,522 posts
  • Gender:Male

I thought seeing it here somewhere, maybe it was on projectosx forums?


:hammer:
So ?





Also tagged with one or more of these keywords: Bootloader, EFI, Clover


7 user(s) are reading this topic

4 members, 3 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy