Jump to content

Need help installing 10.6.1 AMD


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
grrantry

grrantry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
well here is my Hardware from Cpu-z

Cpu AMD phenom II x6 1090t
MB Asus m4n68t-m-v2
Chipset Nvidia Geforce 7025
Southbridge Nvidia Nforce 630a
DDr3 4096mb A- Data Dual channel
freq 669.7 mhz
Video AMD Radeon HD 6670

was using IDE for main install Maxtor 6y080la 80 gig
Sata bluray for boot disk
other HDs
Windows OS Hitachi 1 tb sata
others

WDC WD30 3tb sata
WDC WD10 1tb sata

PLease give me options I tried
Iatko V7 10.5.7
Iatkos s3 v2
Ideneb? Leo 10.6.1

plus tried
Modcd
Rageaboot

Thanks in advance

#2
grrantry

grrantry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
hi was wandering if anyone is able to help??

Maybe a different Mac os?

Thanks

#3
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Local Moderators
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.
Get a retail of Snow Leopard from somewhere and boot it using nawcoms mod cd and follow the instructions on screen to swap disk and use modbin_kernel

#4
grrantry

grrantry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
I downloaded a retail copy but didn't work do I have to use an actual store bought copy?

#5
grrantry

grrantry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
ok So I tried doing modbin kernel -force64 graphicsenabler=no still no go It just stops loading when it hits what I believe is my Network adapter it is built in to Mobo and can't find where to disable.

Trying to uplad screen shot but get error500

anyway gets to
nForceLan: Found nVidoa MCP61 ethernet controller...... (cut off screenshot)
nForceLan: version 0.62.13 Starting
[]

And that is where it sits

#6
Shaneee

Shaneee

    AMD Dev Tester

  • Local Moderators
  • 1,002 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Web Design. OS X. Music.

ok So I tried doing modbin kernel -force64 graphicsenabler=no still no go It just stops loading when it hits what I believe is my Network adapter it is built in to Mobo and can't find where to disable.

Trying to uplad screen shot but get error500

anyway gets to
nForceLan: Found nVidoa MCP61 ethernet controller...... (cut off screenshot)
nForceLan: version 0.62.13 Starting
[]

And that is where it sits


Post a picture of the whole screen please. Upload it to here or if its not working look up imgur

#7
grrantry

grrantry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
yeay it uploaded

Attached Files



#8
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
FORUM AMD:http://www.osx86.net/amd-processors/ http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=278181



http://www.osxlatitu...our-amd-system/

#9
Rhapa

Rhapa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Location:Itumbiara, GO - Brazil

I downloaded a retail copy but didn't work do I have to use an actual store bought copy?


I probably is the best idea.

Look, I don't encourage piracy (for so I do have a legal copy of Snow Leopard 10.6.3 that unfortunately is broken) but you my try the Hazard 10.5.4 with SL 10.6.2 combo update. Works perfect. Since my legal copy of SL is broken (and lucky me I didn't have a backup) I used this last time to reinstall the system on my computer and it works fine. After installed I updated right away to 10.6.8 with the Apple combo update and put a 10.8.0 legacy kernel. It's running like a charm (and believe it or not, I spent most of my times with the retail 10.6.3 because I couldn't get my GPU and controllers to work properly).

I'll leave the hint, okay!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy