Jump to content

Experimental Atheros AR81(31/32/51/52/61/62/71/72) Driver for 10.7/10.8

Atheros

  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#81
diablothebest

diablothebest

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I think the problem is that not enough people are into translating linux drivers, and also a complication is that it's always harder to do drivers for the combination hackintosh and OS X, since Apple obviously did not design OS X, specifically to work with non-Apple hardware. But the issues will be fixed eventually, as more and more people buy the mobos with the AR8161 etc..

 

Can somebody recommend me a good pci-e gigabit ethernet board which preferably works out-of-the-box? I have GA-Z77-DS3H rev 1.1

Bro! I have MB like you, and 100% test and work on high load this card http://www.koutech.c...?linenumber=329

Buy card on Amazon or Ebay! Work OutOfTheBox, have Marvel chip)



#82
chinadrumsticks

chinadrumsticks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Bro! I have MB like you, and 100% test and work on high load this card http://www.koutech.c...?linenumber=329

Buy card on Amazon or Ebay! Work OutOfTheBox, have Marvel chip)

 

Thanks a lot! I will try it out :)



#83
timmel26

timmel26

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Looks like this here is worth posting.
For the GA-Z77-DS3H I first updated the BIOS with GIGABYTE Latest Beta BIOS, then did a vanilla install using:

and wouldn't get any crashes when using Time Machine / transferring huge files over the network for the last three days.
Maybe the BIOS update magically fixed the issue.



#84
chinadrumsticks

chinadrumsticks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Looks like this here is worth posting.
For the GA-Z77-DS3H I first updated the BIOS with GIGABYTE Latest Beta BIOS, then did a vanilla install using:

and wouldn't get any crashes when using Time Machine / transferring huge files over the network for the last three days.
Maybe the BIOS update magically fixed the issue.

 

Thanks for the tip! I still have the same issue though, I don't think it's related to hardware, or firmware for that matter, because it worked fine with previous BIOS version under Linux.

So it's clearly related to a bad driver (and there are no other driver that can help) for this particular lan controller. So I'm hoping the koutech board above will solve my issue.

 

You could check this site out:

 

www.bredbandskollen.se (swedish version of something like speedtest.net)

 

The driver fails every time when testing upload speed. Boot with -v to get the panic output.



#85
timmel26

timmel26

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Looks fine on my end.

Attached Files



#86
chinadrumsticks

chinadrumsticks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Looks fine on my end.

 Ok weird... Could be that when the NIC tries to send, the driver only panics when link speed is in the higher ranges. My upload speed usually averages

around 80 Mbit/s


 Ok weird... Could be that when the NIC tries to send, the driver only panics when link speed is in the higher ranges. My upload speed usually averages

around 80 Mbit/s

 

Despite that the upload speed test fails, it could be that my machine behaves more stable now overall, since I rarely utilize any high bandwidth uploads.

Time will tell, I guess. Whatever the case, I will sample a new ethernet expansion card in a couple of days, should be interesting.



#87
chinadrumsticks

chinadrumsticks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

I can now gladly verify that my new ethernet card works out-of-the-box as of yet. I have installed the koutech board suggested by

"diablothebest". Thank you so much! I appended ".disabled" to the filename of ALXEthernet.kext in /System/Library/Extensions/IONet-

workingFamily.kext/Contents/PlugIns/ in single user mode. Restarted and disabled the onboard LAN controller from BIOS just to be safe.

 

Check out my speedtest this time :)

 

 

Attached Files



#88
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 741 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

I can now gladly verify that my new ethernet card works out-of-the-box as of yet. I have installed the koutech board suggested by

"diablothebest". Thank you so much! I appended ".disabled" to the filename of ALXEthernet.kext in /System/Library/Extensions/IONet-

workingFamily.kext/Contents/PlugIns/ in single user mode. Restarted and disabled the onboard LAN controller from BIOS just to be safe.

 

Check out my speedtest this time :)

That’s really impressive. What a connection you have!



#89
chinadrumsticks

chinadrumsticks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

That’s really impressive. What a connection you have!

 

Hehe. Yeah, One of the few great things about living here is the standard of broadband connection. It's a 100/100 link :)



#90
timmel26

timmel26

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Congrats on getting it working, chinadrumsticks. Enjoy your new (hopefully stable) card.

#91
xpamamadeus

xpamamadeus

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 581 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia

If someone need just updated ALXEthernet with cosmetic change to display right model like name of adapter in profiler.

Dont know if this its the right way to change this but its working for me.

Old Code

CODE
  ALX_PCIDevice->setProperty("model", "ALX Ethernet Driver");
  setProperty("name", ALX_deviceTable[ALX_DeviceTableIndex].name);


new code
 

CODE
  ALX_PCIDevice->setProperty("model", "ALX Ethernet Driver");
  setProperty("name", ALX_deviceTable[ALX_DeviceTableIndex].name);
  setProperty("model", ALX_deviceTable[ALX_DeviceTableIndex].name);


before wass just ALXEthernet but now must display right name.

https://www.dropbox....hernet.kext.zip

6YPoZ99.png
please report if its working for u.
Thx. 


  • XLR likes this

#92
FredWst

FredWst

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Hello,

 

I was using ALXEthernet with Z77-DS3H rev 1.1 chip AR8161.

I remove it because of sleep issue. (ML 10.8.5)

In vmware you can't use bridge option.

 

I take a look in code but without understanding what's wrong.

New code has been posted on linux forum.

 

May be Shailua could update her code , it would be nice. :)

 

Regards.

 

Fred



#93
alfredqwe

alfredqwe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi,

I'm using a Z77-D3H rev1.0 motherboard (AR8151) @ bios F18.
Using old AtherosL1cEthernet driver Fusion's bridged mode was working ok.
Now I'm using latest ALXEthernet 1.0.2. Everything appears good but bridged mode on Fusion fails (it's the same on Fusion 5.X or 6.X).

Console log on Fusion startup says:

kernel[0]: vmnet: bridge-en0: media 2 dev 0xffffff803c1c5428 family 2
kernel[0]: vmnet: bridge-en0: Cannot bridge to interface type 0. Interface must have type Ethernet or IEEE 802.11 Wireless.

Any news/ideas on how to fix this?
 



#94
hnak

hnak

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 303 posts
  • Gender:Male

Hi,

I'm using a Z77-D3H rev1.0 motherboard (AR8151) @ bios F18.
Using old AtherosL1cEthernet driver Fusion's bridged mode was working ok.
Now I'm using latest ALXEthernet 1.0.2. Everything appears good but bridged mode on Fusion fails (it's the same on Fusion 5.X or 6.X).

Console log on Fusion startup says:

kernel[0]: vmnet: bridge-en0: media 2 dev 0xffffff803c1c5428 family 2
kernel[0]: vmnet: bridge-en0: Cannot bridge to interface type 0. Interface must have type Ethernet or IEEE 802.11 Wireless.

Any news/ideas on how to fix this?
 

Bridged mode generally requires ethernet controllers to enter promiscuous mode.

This driver (as of 1.0.2) explicitly returns kIOReturnUnsupported in enablePacketFilter/disablePacketFilter in case of promiscuous mode request (kIOPacketFilterPromiscuousAll selector).

 

Removing the selectors in enablePacketFilter/disablePacketFilter to let the default handler call setPromiscuousMode() may solve the problem.

caveat --- the author might have disabled the mode because of some problem.

 

So, you need to fix and build the code.



#95
Gen4ig777

Gen4ig777

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male

What about 10.9? In log I see this

Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384
Network delay is not specified! Defaulting to 0x384


#96
D-an-W

D-an-W

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 420 posts

Search the site, there is a fix posted (I found it yesterday but hack is in peices atm)...



#97
Gen4ig777

Gen4ig777

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male

Search the site, there is a fix posted (I found it yesterday but hack is in peices atm)...

Thanks



#98
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,894 posts
  • Gender:Male

Hi!

 

Reporting a very annoying bug: I always get a KP after a few minutes of usage when transferring data from a computer to another, or when downloading large files. The issue happens only with my 1201n, but not with my B75-D3H which has the same built-in ethernet card and uses the same driver. 10.8.5 here, but i tested with every other 10.8 version and also with 10.7.0-5, same results.

 

All the best!



#99
jomanscool2

jomanscool2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

I've been having problems with this network card occasionally and seemingly randomly causing a KP in 10.9 with a GA-H87N-Wifi.

Anonymous UUID:       48E50A91-36C4-2B63-59F7-64F079A17295

Wed Oct  9 10:20:02 2013
panic(cpu 1 caller 0xffffff8000236a26): "thread_invoke: preemption_level 1, possible cause: blocking while holding a spinlock, or within interrupt context"@/SourceCache/xnu/xnu-2422.1.72/osfmk/kern/sched_prim.c:2231
Backtrace (CPU 1), Frame : Return Address
0xffffff81d5a6ba70 : 0xffffff8000222f69 
0xffffff81d5a6baf0 : 0xffffff8000236a26 
0xffffff81d5a6bb80 : 0xffffff8000235d4c 
0xffffff81d5a6bbc0 : 0xffffff80002d5a00 
0xffffff81d5a6bc10 : 0xffffff80002d0d9d 
0xffffff81d5a6bc30 : 0xffffff80005ec0d8 
0xffffff81d5a6bcc0 : 0xffffff8000607956 
0xffffff81d5a6bd70 : 0xffffff7f81555996 
0xffffff81d5a6bdc0 : 0xffffff7f8110f2d0 
0xffffff81d5a6be00 : 0xffffff80006ae659 
0xffffff81d5a6be50 : 0xffffff7f8110f3af 
0xffffff81d5a6be70 : 0xffffff7f8110e7b5 
0xffffff81d5a6bed0 : 0xffffff7f8110e723 
0xffffff81d5a6bef0 : 0xffffff80006ada80 
0xffffff81d5a6bf30 : 0xffffff80006ac522 
0xffffff81d5a6bf80 : 0xffffff80006ac6a3 
0xffffff81d5a6bfb0 : 0xffffff80002d6aa7 
      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[1EAD69CB-6AB4-387F-94C4-8FAAFF28354C]@0xffffff7f810fd000->0xffffff7f81130fff
         com.insanelymac.ALXEthernet(1.0.2)[6348F8DB-1233-3D33-A7FD-66E3ED3E7EB6]@0xffffff7f81554000->0xffffff7f81561fff
            dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[1EAD69CB-6AB4-387F-94C4-8FAAFF28354C]@0xffffff7f810fd000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.8)[447B4896-16FF-3616-95A2-1C516B2A1498]@0xffffff7f808ba000

BSD process name corresponding to current thread: kernel_task
Boot args: <null string>  slide=0 

Mac OS version:
13A598

Kernel version:
Darwin Kernel Version 13.0.0: Thu Sep 19 22:22:27 PDT 2013; root:xnu-2422.1.72~6/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 1D9369E3-D0A5-31B6-8D16-BFFBBB390393
System model name: Macmini6,2 (Mac-F65AE981FFA204ED)

System uptime in nanoseconds: 2739947759959
last loaded kext at 2724670275509: com.apple.nke.rvi	2.0.0 (addr 0xffffff7f825ec000, size 16384)
last unloaded kext at 762130597574: com.apple.macos.driver.AppleUSBEthernetHost	7.0 (addr 0xffffff7f82533000, size 20480)
loaded kexts:
com.insanelymac.ALXEthernet	1.0.2
org.hwsensors.driver.GPUSensors	820
org.hwsensors.driver.LPCSensors	820
com.insanelymac.driver.AppleIntelE1000e	2.5.4
org.hwsensors.driver.ACPISensors	820
org.hwsensors.driver.CPUSensors	820
org.netkas.driver.FakeSMC	820
com.apple.nke.rvi	2.0.0
com.apple.filesystems.afpfs	11.0
com.apple.nke.asp-tcp	8.0.0
com.apple.filesystems.smbfs	2.0.0
com.apple.driver.AppleHWSensor	1.9.5d0
com.apple.filesystems.msdosfs	1.9
com.apple.filesystems.autofs	3.0
com.apple.driver.AudioAUUC	1.60
com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager	4.2.0f6
com.apple.driver.AGPM	100.14.11
com.apple.driver.ApplePlatformEnabler	2.0.9d1
com.apple.driver.X86PlatformShim	1.0.0
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient	3.5.13
com.apple.driver.AppleHDA	2.5.2fc2
com.apple.driver.AppleMCCSControl	1.1.12
com.apple.iokit.BroadcomBluetoothHostControllerUSBTransport	4.2.0f6
com.apple.GeForce	8.1.8
com.apple.driver.AppleIntelHD5000Graphics	8.1.8
com.apple.driver.AppleIntelFramebufferAzul	8.1.8
com.apple.driver.Apple16X50ACPI	3.1
com.apple.iokit.IOUserEthernet	1.0.0d1
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X	7.0.0
com.apple.driver.AppleHWAccess	1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless	1.0.0d1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib	1.0.0d1
com.apple.BootCache	35
com.apple.driver.XsanFilter	404
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	2.4.0
com.apple.driver.AppleUSBHub	650.4.4
com.apple.driver.AirPort.Atheros40	700.74.5
com.apple.driver.AppleUSBEHCI	650.4.1
com.apple.driver.AppleAHCIPort	2.9.5
com.apple.driver.AppleUSBXHCI	650.4.3
com.apple.driver.AppleRTC	2.0
com.apple.driver.AppleACPIButtons	2.0
com.apple.driver.AppleHPET	1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS	2.0
com.apple.driver.AppleAPIC	1.7
com.apple.nke.applicationfirewall	153
com.apple.security.quarantine	3
com.apple.security.SecureRemotePassword	1.0
com.apple.kext.triggers	1.0
com.apple.driver.AppleUSBAudio	2.9.3f17
com.apple.driver.DspFuncLib	2.5.2fc2
com.apple.vecLib.kext	1.0.0
com.apple.iokit.IOAudioFamily	1.9.4fc11
com.apple.kext.OSvKernDSPLib	1.14
com.apple.driver.AppleSMBusController	1.0.11d1
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerUSBTransport	4.2.0f6
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily	98.7.1
com.apple.nvidia.driver.NVDAGK100Hal	8.1.8
com.apple.nvidia.driver.NVDAResman	8.1.8
com.apple.driver.AppleHDAController	2.5.2fc2
com.apple.iokit.IOHDAFamily	2.5.2fc2
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2	98.7.1
com.apple.AppleGraphicsDeviceControl	3.4.12
com.apple.driver.Apple16X50Serial	3.1
com.apple.iokit.IOSerialFamily	10.0.7
com.apple.iokit.IOSurface	91
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily	4.2.0f6
com.apple.iokit.IONDRVSupport	2.3.6
com.apple.iokit.IOGraphicsFamily	2.3.6
com.apple.driver.X86PlatformPlugin	1.0.0
com.apple.driver.AppleSMC	3.1.6d1
com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily	5.5.1d27
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice	3.6.0
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass	3.6.0
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily	3.6.0
com.apple.iokit.IOUSBHIDDriver	650.4.4
com.apple.driver.AppleUSBComposite	650.4.0
com.apple.iokit.IO80211Family	600.34
com.apple.iokit.IOUSBUserClient	650.4.4
com.apple.iokit.IONetworkingFamily	3.2
com.apple.iokit.IOAHCIFamily	2.6.0
com.apple.iokit.IOUSBFamily	650.4.4
com.apple.driver.AppleEFINVRAM	2.0
com.apple.driver.AppleEFIRuntime	2.0
com.apple.iokit.IOHIDFamily	2.0.0
com.apple.iokit.IOSMBusFamily	1.1
com.apple.security.sandbox	278.10
com.apple.kext.AppleMatch	1.0.0d1
com.apple.security.TMSafetyNet	7
com.apple.driver.AppleKeyStore	2
com.apple.driver.DiskImages	371.1
com.apple.iokit.IOStorageFamily	1.9
com.apple.iokit.IOReportFamily	21
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore	28.30
com.apple.driver.AppleACPIPlatform	2.0
com.apple.iokit.IOPCIFamily	2.8
com.apple.iokit.IOACPIFamily	1.4
com.apple.kec.corecrypto	1.0
com.apple.kec.pthread	1

System Profile:
Model: Macmini6,2, BootROM MM61.0106.B03, 4 processors, Intel Core i7, 3.49 GHz, 16 GB, SMC 2.8f0
Graphics: Intel HD Graphics 4600, Intel HD Graphics 4600, Built-In, 1024 MB
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660, NVIDIA GeForce GTX 660, PCIe, 2048 MB
Memory Module: BANK0/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Crucial Technology, BLT8G3D1608ET3LX0.
Memory Module: BANK1/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Crucial Technology, BLT8G3D1608ET3LX0.
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x3042), Atheros 9280: 4.0.74.0-P2P
Bluetooth: Version 4.2.0f6 12982, 3 services, 23 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet, Ethernet, en3
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
PCI Card: NVIDIA GeForce GTX 660, Display Controller, J6B1
Serial ATA Device: Samsung SSD 840 EVO 500GB, 500.11 GB
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: QuickFire Rapid keyboard
USB Device: USB 2.0 Hub
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: USB Receiver
USB Device: Flash Card Reader
USB Device: Music Streamer II
USB Device: BCM20702A0
USB Device: Composite Device
Thunderbolt Bus: 
 
Anonymous UUID:       48E50A91-36C4-2B63-59F7-64F079A17295

Tue Oct 15 00:28:07 2013
panic(cpu 3 caller 0xffffff8000236a26): "thread_invoke: preemption_level 1, possible cause: blocking while holding a spinlock, or within interrupt context"@/SourceCache/xnu/xnu-2422.1.72/osfmk/kern/sched_prim.c:2231
Backtrace (CPU 3), Frame : Return Address
0xffffff801cc8ba70 : 0xffffff8000222f69 
0xffffff801cc8baf0 : 0xffffff8000236a26 
0xffffff801cc8bb80 : 0xffffff8000235d4c 
0xffffff801cc8bbc0 : 0xffffff80002d5a00 
0xffffff801cc8bc10 : 0xffffff80002d0d9d 
0xffffff801cc8bc30 : 0xffffff80005ec0d8 
0xffffff801cc8bcc0 : 0xffffff8000607956 
0xffffff801cc8bd70 : 0xffffff7f8172a996 
0xffffff801cc8bdc0 : 0xffffff7f814462d0 
0xffffff801cc8be00 : 0xffffff80006ae659 
0xffffff801cc8be50 : 0xffffff7f814463af 
0xffffff801cc8be70 : 0xffffff7f814457b5 
0xffffff801cc8bed0 : 0xffffff7f81445723 
0xffffff801cc8bef0 : 0xffffff80006ada80 
0xffffff801cc8bf30 : 0xffffff80006ac522 
0xffffff801cc8bf80 : 0xffffff80006ac6a3 
0xffffff801cc8bfb0 : 0xffffff80002d6aa7 
      Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[1EAD69CB-6AB4-387F-94C4-8FAAFF28354C]@0xffffff7f81434000->0xffffff7f81467fff
         com.insanelymac.ALXEthernet(1.0.2)[6348F8DB-1233-3D33-A7FD-66E3ED3E7EB6]@0xffffff7f81729000->0xffffff7f81736fff
            dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[1EAD69CB-6AB4-387F-94C4-8FAAFF28354C]@0xffffff7f81434000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.8)[447B4896-16FF-3616-95A2-1C516B2A1498]@0xffffff7f808ba000

BSD process name corresponding to current thread: kernel_task
Boot args: slide=0 

Mac OS version:
13A598

Kernel version:
Darwin Kernel Version 13.0.0: Thu Sep 19 22:22:27 PDT 2013; root:xnu-2422.1.72~6/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 1D9369E3-D0A5-31B6-8D16-BFFBBB390393
System model name: Macmini6,2 (Mac-F65AE981FFA204ED)

System uptime in nanoseconds: 117059305394216
last loaded kext at 109305131438461: com.apple.driver.AppleUSBCDC	4.2.1b2 (addr 0xffffff7f826b8000, size 20480)
last unloaded kext at 109391730227742: com.apple.driver.AppleUSBCDC	4.2.1b2 (addr 0xffffff7f826b8000, size 16384)
loaded kexts:
com.usboverdrive.driver.hid	3.0.2
net.telestream.driver.TelestreamAudio	1.1.0
at.obdev.nke.LittleSnitch	4050
com.insanelymac.ALXEthernet	1.0.2
org.hwsensors.driver.GPUSensors	820
org.hwsensors.driver.LPCSensors	820
com.insanelymac.driver.AppleIntelE1000e	2.5.4
org.hwsensors.driver.ACPISensors	820
org.hwsensors.driver.CPUSensors	820
org.netkas.driver.FakeSMC	820
com.apple.filesystems.afpfs	11.0
com.apple.nke.asp-tcp	8.0.0
com.apple.filesystems.smbfs	2.0.0
com.apple.driver.AppleHWSensor	1.9.5d0
com.apple.filesystems.autofs	3.0
com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager	4.2.0f6
com.apple.filesystems.ntfs	3.11
com.apple.driver.AGPM	100.14.11
com.apple.driver.ApplePlatformEnabler	2.0.9d1
com.apple.driver.X86PlatformShim	1.0.0
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient	3.5.13
com.apple.driver.AppleMCCSControl	1.1.12
com.apple.driver.AudioAUUC	1.60
com.apple.driver.AppleHDA	2.5.2fc2
com.apple.GeForce	8.1.8
com.apple.iokit.BroadcomBluetoothHostControllerUSBTransport	4.2.0f6
com.apple.driver.AppleIntelHD5000Graphics	8.1.8
com.apple.iokit.IOUserEthernet	1.0.0d1
com.apple.driver.Apple16X50ACPI	3.1
com.apple.driver.AppleIntelFramebufferAzul	8.1.8
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X	7.0.0
com.apple.driver.AppleHWAccess	1
com.apple.driver.XsanFilter	404
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless	1.0.0d1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib	1.0.0d1
com.apple.BootCache	35
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage	2.4.0
com.apple.driver.AirPort.Atheros40	700.74.5
com.apple.driver.AppleUSBHub	650.4.4
com.apple.driver.AppleUSBEHCI	650.4.1
com.apple.driver.AppleAHCIPort	2.9.5
com.apple.driver.AppleUSBXHCI	650.4.3
com.apple.driver.AppleACPIButtons	2.0
com.apple.driver.AppleRTC	2.0
com.apple.driver.AppleHPET	1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS	2.0
com.apple.driver.AppleAPIC	1.7
com.apple.nke.applicationfirewall	153
com.apple.security.quarantine	3
com.apple.security.SecureRemotePassword	1.0
com.apple.kext.triggers	1.0
com.apple.driver.AppleSMBusController	1.0.11d1
com.apple.driver.AppleUSBAudio	2.9.3f17
com.apple.driver.DspFuncLib	2.5.2fc2
com.apple.vecLib.kext	1.0.0
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily	98.7.1
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerUSBTransport	4.2.0f6
com.apple.nvidia.driver.NVDAGK100Hal	8.1.8
com.apple.nvidia.driver.NVDAResman	8.1.8
com.apple.driver.IOBluetoothHIDDriver	4.2.0f6
com.apple.iokit.IOAudioFamily	1.9.4fc11
com.apple.kext.OSvKernDSPLib	1.14
com.apple.iokit.IONDRVSupport	2.3.6
com.apple.driver.Apple16X50Serial	3.1
com.apple.iokit.IOSerialFamily	10.0.7
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2	98.7.1
com.apple.AppleGraphicsDeviceControl	3.4.12
com.apple.iokit.IOSurface	91
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily	4.2.0f6
com.apple.driver.AppleHDAController	2.5.2fc2
com.apple.iokit.IOGraphicsFamily	2.3.6
com.apple.iokit.IOHDAFamily	2.5.2fc2
com.apple.driver.X86PlatformPlugin	1.0.0
com.apple.driver.AppleSMC	3.1.6d1
com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily	5.5.1d27
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice	3.6.0
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass	3.6.0
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily	3.6.0
com.apple.iokit.IOUSBHIDDriver	650.4.4
com.apple.driver.AppleUSBComposite	650.4.0
com.apple.iokit.IO80211Family	600.34
com.apple.iokit.IOUSBUserClient	650.4.4
com.apple.iokit.IONetworkingFamily	3.2
com.apple.iokit.IOAHCIFamily	2.6.0
com.apple.iokit.IOUSBFamily	650.4.4
com.apple.driver.AppleEFINVRAM	2.0
com.apple.driver.AppleEFIRuntime	2.0
com.apple.iokit.IOHIDFamily	2.0.0
com.apple.iokit.IOSMBusFamily	1.1
com.apple.security.sandbox	278.10
com.apple.kext.AppleMatch	1.0.0d1
com.apple.security.TMSafetyNet	7
com.apple.driver.AppleKeyStore	2
com.apple.driver.DiskImages	371.1
com.apple.iokit.IOStorageFamily	1.9
com.apple.iokit.IOReportFamily	21
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore	28.30
com.apple.driver.AppleACPIPlatform	2.0
com.apple.iokit.IOPCIFamily	2.8
com.apple.iokit.IOACPIFamily	1.4
com.apple.kec.pthread	1
com.apple.kec.corecrypto	1.0

System Profile:
Model: Macmini6,2, BootROM MM61.0106.B03, 4 processors, Intel Core i7, 3.49 GHz, 16 GB, SMC 2.8f0
Graphics: Intel HD Graphics 4600, Intel HD Graphics 4600, Built-In, 1024 MB
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660, NVIDIA GeForce GTX 660, PCIe, 2048 MB
Memory Module: BANK0/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Crucial Technology, BLT8G3D1608ET3LX0.
Memory Module: BANK1/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Crucial Technology, BLT8G3D1608ET3LX0.
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x3042), Atheros 9280: 4.0.74.0-P2P
Bluetooth: Version 4.2.0f6 12982, 3 services, 23 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
PCI Card: NVIDIA GeForce GTX 660, Display Controller, J6B1
Serial ATA Device: Samsung SSD 840 EVO 500GB, 500.11 GB
Serial ATA Device: INTEL SSDSA2CW160G3, 160.04 GB
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: Kinesis Keyboard Hub
USB Device: Composite Device
USB Device: USB Receiver
USB Device: Flash Card Reader
USB Device: G500
USB Device: BCM20702A0
USB Device: QuickFire Rapid keyboard
USB Device: Music Streamer II
Thunderbolt Bus: 
 

I've resorted to using wifi for the stability, as neither of the onboard gigabit NICs seem to be working properly. Figured I'd post what I've got to see if it can help out.



#100
EvgeniX

EvgeniX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male

in 10.9 this kext have some problems with sleep:

10/16/13 1:35:38.656 PM WindowServer[131]: device_generate_desktop_screenshot: authw 0x0(0), shield 0x7fe71d969410(2001)
10/16/13 1:35:38.670 PM WindowServer[131]: device_generate_lock_screen_screenshot: authw 0x0(0), shield 0x7fe71d969410(2001)
10/16/13 1:35:39.258 PM WindowServer[131]: _CGXHWCaptureWindowList: No capable active display found.
10/16/13 1:35:54.338 PM WindowServer[131]: _CGXHWCaptureWindowList: No capable active display found.
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] Wake on magic packet enabled.
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32

        -a lot of the same lines-

10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32
10/16/13 1:35:57.000 PM kernel[0]: *** kernel exceeded 500 log message per second limit  -  remaining messages this second discarded ***
10/16/13 1:35:57.334 PM configd[18]: arp_client_transmit(en1) failed, Network is down (50)
10/16/13 1:35:57.334 PM configd[18]: DHCP en1: ARP detect ROUTER failed, arp_client_transmit(en1) failed, Network is down (50)
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: Previous Sleep Cause: 5
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: The USB device HubDevice (Port 1 of Hub at 0x1a000000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (2)
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] Powering ethernet on.
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] PCI register PMC = 0xf9c3
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] PME# from D3cold state is supported.
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] ALX_wake()
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] Wake on magic packet disabled.
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] Enabling multicast mode.
10/16/13 1:36:06.033 PM configd[18]: setting hostname to "iMac.local"
10/16/13 1:36:06.035 PM configd[18]: network changed: v4(en1-:192.168.1.3) DNS- Proxy-
10/16/13 1:36:06.037 PM netbiosd[361]: network_reachability_changed : network is not reachable, netbiosd is shutting down
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: The USB device 4-Port USB 3.0 Hub (Port 4 of Hub at 0x15000000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (1)
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: The USB device USB2.0 Hub (Port 1 of Hub at 0x1a100000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (3)
10/16/13 1:36:06.000 PM kernel[0]: The USB device USB Receiver (Port 3 of Hub at 0x1a110000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (3)
10/16/13 1:36:06.139 PM WindowServer[131]: CGXDisplayDidWakeNotification [106742586690]: posting kCGSDisplayDidWake
10/16/13 1:36:06.140 PM WindowServer[131]: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: NULL shield_window (lock state: 1)
10/16/13 1:36:07.086 PM racoon[369]: ioctl(SIOCGIFAFLAG_IN6) failed:Can't assign requested address
10/16/13 1:36:08.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] Link event interrupt.
10/16/13 1:36:08.000 PM kernel[0]: [ALXEthernet] NIC link is up: 1000Mb/s Full Duplex.
10/16/13 1:36:08.848 PM configd[18]: network changed: v4(en1+:192.168.1.3) DNS+ Proxy+ SMB
10/16/13 1:36:08.860 PM configd[18]: setting hostname to "imac"
10/16/13 1:36:09.000 PM kernel[0]: AppleIntelE1000e(Info): e1000e NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: Rx/Tx

 kernel[0]: Fixing incorrect zfree from zone kalloc.16 to zone kalloc.32

 

cos of this kext... test it only with AppleIntelE1000e and I did not have this spam in logs... only with  ALXEthernet

 

can you please look at this problem...








1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy