Jump to content

ALC888 issue w/ ML - Shows in profile but not in sound prefs

mountain lion alc888

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
ne0shell

ne0shell

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
I've been working on getting my on board audio working again (worked fine prior to ML update) mainly so I can use the digital audio input for my Xbox which is connected to my Monitor's secondary input (this setup let's me easily flip between my OS and the Xbox).

The device shows up in the system profiler but does not appear in my sound preferences as an input or ouput option. Also, the digital input port is currently missing from the layout in profiler:

Intel High Definition Audio:

Audio ID: 1

Speaker:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Output:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Output:

Connection: 1/8-Inch Jack

Internal Microphone:

Connection: Internal

Line Input:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Input:

Connection: 1/8-Inch Jack

Headphone:

Connection: 1/8-Inch Jack

S/PDIF Optical Digital Audio Output:

Connection: Combination Output

I used Mbeast and tried both w/ DSDT and without DSDT options.

Mobo is as listed in my sig - Gigabyte P55A-UD3


I do have a griffin firewave which I use for my audio output, it still works fine as always.

#2
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod
recognition doesn't equal to capability to work.

#3
ne0shell

ne0shell

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

recognition doesn't equal to capability to work.


Thanks for pointing out the obvious?

#4
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • FAQ Team
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

Thanks for pointing out the obvious?

http://www.osx86.net/downloads.php
try to find your kexts here

#5
xmen107

xmen107

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts

I've been working on getting my on board audio working again (worked fine prior to ML update) mainly so I can use the digital audio input for my Xbox which is connected to my Monitor's secondary input (this setup let's me easily flip between my OS and the Xbox).

The device shows up in the system profiler but does not appear in my sound preferences as an input or ouput option. Also, the digital input port is currently missing from the layout in profiler:

Intel High Definition Audio:

Audio ID: 1

Speaker:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Output:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Output:

Connection: 1/8-Inch Jack

Internal Microphone:

Connection: Internal

Line Input:

Connection: 1/8-Inch Jack

Line Input:

Connection: 1/8-Inch Jack

Headphone:

Connection: 1/8-Inch Jack

S/PDIF Optical Digital Audio Output:

Connection: Combination Output

I used Mbeast and tried both w/ DSDT and without DSDT options.

Mobo is as listed in my sig - Gigabyte P55A-UD3


I do have a griffin firewave which I use for my audio output, it still works fine as always.


http://www.osx86.net...do=file&id=2696






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy