Jump to content

ivy bridge cant get full range cpu states


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
nhart12

nhart12

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
i5 3317u
For the life of me I cannot get chameleon to load all the cpu states for my processor.. lve tried multiple different ssdts, tried patching my own, tried multiple Aicpupm patches and tried booting with or without dropped ssdts..

The i5-3317u should clock from 1700MHz (17x100) to 2600MHz ...
HWMONITOR shows: 1584MHz (x16) under load, and 792 (x8) at idle!
No matter what I change in Ssdt or whether I use one at all these are all the States I get...

I can upload a dmesg or ioreg or my ssdts if someone knows how to fix this...



#2
hrakoto

hrakoto

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi there

Any news about this, i encounter the same problem as you. lenovo U410 I5 3317U.
Stuck at 1600mhz only two clock speed for speed step. :wallbash:

Regards.

#3
nhart12

nhart12

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts

Hi there

Any news about this, i encounter the same problem as you. lenovo U410 I5 3317U.
Stuck at 1600mhz only two clock speed for speed step. :wallbash:

Regards.

Still havent figured it out.. It must be a problem only happening to these I5 3317u models.
There was another thread on the other forum about the same thing with the I5: http://www.tonymacx8...per-speeds.html





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy