Jump to content

[Solved]Help with GeForce 7300 SE?


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
Hello!

Machine didnt like the 10.7.5 update from apple. I finally was able to get the data back off the drive and start fresh. Now I am stuck at 1024x768 I have tried a NVDANV40HalG7xxx.kext but it kernel panics
I removed all of the NVD* files to be safe so now I am at this stage and really coul use some help.

OS = 10.7.2 - iATKOS_L2
Mother Board = Asus Maximus Formula - First Gen
Video = GeForce 7300 SE / 7200 GS

Please help!

Thank you!!!

#2
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,747 posts
  • Gender:Male
Hi

http://www.insanelym...7/#entry1739135


If you have a question please do your best to use the search feature and search the forum before creating a new topic.



#3
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
Tried that and got the kernel panic. Any other thoughts?

#4
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,747 posts
  • Gender:Male
boot in 32bit mode

i don't think it works in 64bit mode !

#5
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
ok I must be doing wrong. I tried arch=i386 at boot and same deal 1024x768

#6
RobertX

RobertX

    InSanelyMac Maverick

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 532 posts
  • Gender:Not Telling
"I removed all of the NVD* files to be safe"...did you put these files back?

#7
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
Yes. I installed all the kexts from the link first mentioned. Still cantseemto get any other resolution other than 1024x768.

Any other help will be much appreciated.

Thanks

#8
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,747 posts
  • Gender:Male
can we have a screen of KP ?

#9
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
I will work on getting one

ok it seems the KP is no longer an issue however I am still unable to get a different resolution. Any ideas?

#10
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,747 posts
  • Gender:Male
so it works fine ? with QE/CI ?


GraphicsEnabler=Yes

#11
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
Can you please explIn QE/CI? I guess I dont understand. Installing the kexts isnt all that needs to be done? I really appreciate your knowledge in this.

Thanks

#12
graystarr

graystarr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:South Ogden, Utah
On a whim, I decided to install the 10.7.5 combo update and now I have a completely working system! Thanks for your help!

#13
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,747 posts
  • Gender:Male
and voilà ! :)

glad for you ! ;)


p.s: What's QE/CI ?

#14
telex55

telex55

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
try to add after F8 on the boot ==>
1] -v -f / it's low F/
2] GraphicsEnabler=Yes
3] PciRoot=1 or 0 /zero/
4] "Graphics Mode"="1024x768x32@60"
5] arch=i386
or for testing add too ==> -x

if your video card has two output connectors try this on the first and then on second





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy