Jump to content

Orinico USB 3.0 card

usb 3.0

  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#21
TimeWalker75a

TimeWalker75a

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 1,041 posts
  • Gender:Male
What about sleep? Do your ports wake from sleep ?
In case they do, could you provide a DSDT snippet for RP0x and corresponding _L0x related to power resources for wake, for the rootport to which the card is attached ?

#22
djohnsto77

djohnsto77

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

What about sleep? Do your ports wake from sleep ?
In case they do, could you provide a DSDT snippet for RP0x and corresponding _L0x related to power resources for wake, for the rootport to which the card is attached ?


Huh?

#23
TimeWalker75a

TimeWalker75a

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 1,041 posts
  • Gender:Male
I was asking the other person who got hold of a FL1009 based controller (daxure) lol, Should've quoted the message I guess :<

#24
djohnsto77

djohnsto77

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
Ahh, OK. I wasn't sure.

#25
texem

texem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Yes, I've been noticing the same "Disk improperly ejected" or whatever error too. The computer goes to sleep then wakes up then goes back to sleep...I don't really care I'm used to leaving it on all the time anyway. We're at the bleeding edge of technology here I guess.... lol


I bought the ORICO PFU3-2P . It's working in a real MacPro 2010 very well. No need for connecting the Molex .

Got the same issue ".. improperly ejected" . Using "Jeticon" (from AppStore) you get rid of that message easily,

btw: there is no wake from sleep if you connect something to one of the ports during sleep. This works only with onboard ports.

#26
TimeWalker75a

TimeWalker75a

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 1,041 posts
  • Gender:Male

I bought the ORICO PFU3-2P . It's working in a real MacPro 2010 very well. No need for connecting the Molex .

Got the same issue ".. improperly ejected" . Using "Jeticon" (from AppStore) you get rid of that message easily,

btw: there is no wake from sleep if you connect something to one of the ports during sleep. This works only with onboard ports.

Are you sure about the name? 'cuz I can't seem to find this software in the AppStore.

#27
texem

texem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Uhhh sorry, my fauit. It's called Jettison

see here : http://www.stclairso...ison/index.html

#28
Boyeen

Boyeen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
SOLVED for now, see end of this message
--------------------------------------------------------

I'm hoping for some help getting USB 3.0 working under Mt Lion on a stock Mac Pro. This is the only forum where I
have seen useful info on the topic so I am asking here first.

I just installed the PFU-2P in my Mac Pro (yes, 100% Apple, Mid 2010 3.33GHz 6 core Xeon) running 10.8.2.

Of course, it is seen by the OS which reports a driver as installed, but nothing plugged into the rear USB3 ports
(Hitachi USB 3.0 drive OR USB 3.0 Cardreader) will mount.

Now, I think my problem is that I used to use a (pos) Highpoint RocketU dual USB in Lion but after upgrading to
Mt Lion it no longer worked. I foolishly followed the recommendations of Highpoint support which included installing
several kext's that had no effect except to screw up all USB audio and some other USB features on my Mac.

I removed the highpoint card and all the "dubious" kexts that I am aware of but no improvement.

I removed the following extensions installed as suggested by HighPoint support:
CalDigitHDProDrv, HighPointOP, HighPointRR, IOUSBFamily (hacked version) & IOUSBMassStorageClass (2.6.1 legacy?)

I restored the following which I believe are the stock versions for Mt Lion:
IOUSBMassStorageClass(v3.5.0) and IOUSBFamily(v5.4.0)

I do NOT have PXHCD installed.

Of course I rebuilt caches and everything else on my system is working fine.


So, my question is how do I proceed? What is the best way to know if my card is using the Apple native driver or some
kext I have missed? I can't be the only person in this mess and I will follow up with my progress and outcome.

Many thanks in advance.

SOLUTION:

Not sure if this is going to last but the card works fine in PCI-E Slot 3, just not in slot 4. Anyone know why?

BTW my current write speeds (will post more if anyone wants):

Mac Pro 2010, OSX 10.8.2 with Orico PFU3-2P from Newegg as listed earlier in this thread
Random 1GB data transfer (12 files, largest around 350MB) from the on-board SSD boot drive
Destination Hitachi 2TB USB 3.0 disk (obviously with USB 2.0 fallback)
Using USB 2.0 : 24MB/sec
Using USB 3.0 : 122MB/sec

#29
LaFemme69

LaFemme69

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
I hope this post is still active because i really need help.

i recently purchased the Orico PFU3-P2 from http://www.newegg.co...9SIA1DS0DV6266.

I used to have the file PXHCD.kext for my other USB 3 card which doesn't work well. I followed one of the above instructions, I deleted the .kext from S/L/E then used as suggested kext beast to rebuild cache but when i run it, it seems like it's installing an app or kext but doesn't say anything about rebuilding cache so I used Kext Utility. It said that it rebuild cache so I turned pc down and install the Orico controller card. turn on PC but i don't see any SuperSpeed USB in my System Profile??? I even plugged in the power molex. Ironically Windows 8 recognized the controller card so I know that it's working and not faulty.

I am running ML 10.8.2. Does it matter which speed of PCI-e it's plugged into? which kexts I should have or not have? depends on which motherboard? if anyone is interested, this is my mobo http://h20000.www2.h...ectID=c01324212. Maybe I did not rebuild cache properly, how should I rebuild?

can anyone please help me??? I don't want to go back to Windows just to be able to use this card. :-)

Thanx.

P.S. while doing some readings, this file AppleUSBXHCI kext keeps popping up in forums. I cannot find that file in S/L/E nor is it in S\L\E\IOUSBFamily.kext\Contents\PlugIns. Do I need that file and where can I find it?

kate

#30
Manfredo52

Manfredo52

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
The appleusbxhci.kext is part of the IOUSBFamily.kext- if you look into the contents of that one, you will find it.
Owise, good luck.
regards
Manfredo

#31
LaFemme69

LaFemme69

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

The appleusbxhci.kext is part of the IOUSBFamily.kext- if you look into the contents of that one, you will find it.
Owise, good luck.
regards
Manfredo


Thank you for responding.

I did manage to find the IOUSBFamily.kext (containing the appleusbxhci.kext) from my wife's MacBook Pro 10.8.2.

I copied the file over to my hackintosh 10.8.2 in S/L/E. Installed first with ###### but didn't work so i installed it again with Kext Utility and it also did not work. What was interesting was that my dual-boot windows 8 recognized that same orico usb 3 card

What did I do wrong? maybe because of my pci-e from my board is not compatible but yet, windows 8 recognized it. Maybe I did not properly rebuild cache but i thought Kext Utility did the job after installing the kext......????

what i noticed is that when I Right-click on other .kexts, i can see an option to View Package but when I do that with the new IOUSBFamily.kext I don't have that option so i was wondering if it's installed wrong.

please shed some lights on me.

thanx.

kd






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy