Jump to content

Netgear GA311 kext needed


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
mediamac

mediamac

    Mediarays

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Hackintoshing
Hi,
As verdant (senior member on this forum ) suggested to buy netgear GA311 i bought it but i still having network issues like self assigned IP or disconnection.I tried few 8169 kexts but the problem persists.As there are many 8169 kexts i dont know which one to use.I have 10.6.8 installed so let me know which one works 100%
Thanks

#2
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,570 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >
@ mediamac

I have the AppleRTL8169Ethernet.kext (dated 1 August 2009 06:55 138 KB from OS X 10.6.8/Snow Leopard) in the PlugIns folder of the OS X Lion 10.7.5 IONetworkingFamily.kext, from which it is/was missing i.e. no longer included in the OS X Lion IONetworkingFamily.kext; in the PlugIns folder of the OS X Snow leopard IONetworkingFamily.kext; and in /System/Library/Extensions/ of OS X Mountain Lion 10.8.2.........in all these systems, the AppleRTL8169Ethernet.kext is loading and connecting OS X to the Internet without any problems via my Netgear GA311......make sure that the kext ownership and permissions are correctly set.....

From my System Report for OS X Snow Leopard and Lion:

ethernet:

Type: Ethernet Controller
Bus: PCI
Vendor ID: 0x10ec
Device ID: 0x8169
Subsystem Vendor ID: 0x1385
Subsystem ID: 0x311a
Revision ID: 0x0010
BSD name: en2
Kext name: AppleRTL8169Ethernet.kext
Location: /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleRTL8169Ethernet.kext
Version: 1.1

From my System Report for OS X Mountain Lion:

ethernet:

Type: Ethernet Controller
Bus: PCI
Vendor ID: 0x10ec
Device ID: 0x8169
Subsystem Vendor ID: 0x1385
Subsystem ID: 0x311a
Revision ID: 0x0010
BSD name: en2
Kext name: AppleRTL8169Ethernet.kext
Location: /System/Library/Extensions/AppleRTL8169Ethernet.kext
Version: 1.1

#3
mediamac

mediamac

    Mediarays

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Hackintoshing

@ mediamac

I have the AppleRTL8169Ethernet.kext (dated 1 August 2009 06:55 138 KB from OS X 10.6.8/Snow Leopard) in the PlugIns folder of the OS X Lion 10.7.5 IONetworkingFamily.kext, from which it is/was missing i.e. no longer included in the OS X Lion IONetworkingFamily.kext; in the PlugIns folder of the OS X Snow leopard IONetworkingFamily.kext; and in /System/Library/Extensions/ of OS X Mountain Lion 10.8.2.........in all these systems, the AppleRTL8169Ethernet.kext is loading and connecting OS X to the Internet without any problems via my Netgear GA311......make sure that the kext ownership and permissions are correctly set.....

From my System Report for OS X Snow Leopard and Lion:

ethernet:

Type: Ethernet Controller
Bus: PCI
Vendor ID: 0x10ec
Device ID: 0x8169
Subsystem Vendor ID: 0x1385
Subsystem ID: 0x311a
Revision ID: 0x0010
BSD name: en2
Kext name: AppleRTL8169Ethernet.kext
Location: /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleRTL8169Ethernet.kext
Version: 1.1

From my System Report for OS X Mountain Lion:

ethernet:

Type: Ethernet Controller
Bus: PCI
Vendor ID: 0x10ec
Device ID: 0x8169
Subsystem Vendor ID: 0x1385
Subsystem ID: 0x311a
Revision ID: 0x0010
BSD name: en2
Kext name: AppleRTL8169Ethernet.kext
Location: /System/Library/Extensions/AppleRTL8169Ethernet.kext
Version: 1.1

My Apple8169.kext version states 1.1.4a5 so is that a problem with this version ? Also can you attach your 8169 kext
Thanks

#4
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,570 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >
@ mediamac

It could be.......where did the kext come from?

#5
mediamac

mediamac

    Mediarays

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Hackintoshing
Yes it is inside ionetworkingfamily contents.

#6
mediamac

mediamac

    Mediarays

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Hackintoshing
Not working.I just copied to ionetworkingfamily/contents/plugins and then repair permission from disk utility.The network is lost after sometime.It is working with cpus=1.I am booting with 32 bit let me know the solution.
Thanks





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy