Jump to content

nVidia 9600 GT 512Mb

nvidia 9600gt

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
ToroLoco

ToroLoco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
Hello Everybody,

I have successfuly installed Mountain Lion on my Asus P5K-E / Wifi and all the components work perfectly.
But I have a major issue with my GPU. It's a Sparkle nVidia 9600GT with 512Mb.
When I use the stock nvidia kexts of mountain lion I have a black screen when loading. Even if I have the graphic enabler set to yes.
I have tried to inject my device-properties to chameleon with no luck.
I can only reach the Mountain Lion desktop if I inject my device id to the nvidia kext, but my VGA it's not recognized. it is recognized as 5Mb nvidia and off course no accellaration.
I have even tried to put the VGA in my dsdt, but again no luck.

Is there any one that can help me with this?

#2
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 2,764 posts
  • Gender:Male
Hi

GeForce 9600 GT 512MB works OOB with GraphicsEnabler=Yes on ML !

http://wiki.osx86pro....8_Seeds#NVIDIA

#3
ToroLoco

ToroLoco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
I have tried that many time and it doesn't.
I have installed ML and I am having a black screen. From the log I can see that the system is running correctly, but nothing is visible on the screen.

Maybe it was for the 10.8 seeds and not for the production release. Because I have seen on the forums that ML DP had OOB support for 9600GT.

While on Lion I have full graphics and no problem with my vga.

#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
delete Geforce.kext from S/L/E

#5
ToroLoco

ToroLoco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
I don't think that there is a Geforce kext on the S/L/E folder but I will double check when I will return home.

#6
ToroLoco

ToroLoco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
Ok I had geforce.kext, which I removed but still nothing...

#7
ToroLoco

ToroLoco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
Well I made a progress.

I installed the lastest chameleon svn and I have full graphics and the GPU is correctly recognized, but it's very buggy.
If I open quicklaunch then the graphics are flickering, the same for reminder side bar.

So what's next?





Also tagged with one or more of these keywords: nvidia, 9600gt


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy