Jump to content

Still Waiting For Root Device on Sony Vaio


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Guest: lefandegta_*

Guest: lefandegta_*
  • Guests
Hi guys,

I'm trying to install Mountain Lion on my new Sony Vaio Laptop, using this guide http://www.macbreake...ion-######.html ("How To install Moutain Lion on your PC, same tuto here )
I'm stuck at booting the installer (USB drive).
I need to boot with "GraphicsEnabler=No" or else it stops as soon as the booting process starts, but it stops again to say "Still Waiting for root device".
I've tried a lot of booting flags and nothing could solve the problem...

There's nothing I can modify about SATA/AHCI in the BIOS.

Here are my specs:

-Intel core i5 2450M 2,5GHz
-6 GB 1333MHz DDR3 SDRAM
-AMD Radeon HD 7650M 1GB
-500GB SATA hard drive

Any help?

Thanx

#2
Guest: lefandegta_*

Guest: lefandegta_*
  • Guests
No idea?

#3
cumanji

cumanji

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
i have sony vaio with ati hd 7650m, too. i was able to install with these parameters after 2 days search:
GraphicsEnabler=No npci=0x3000
Good luck

#4
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 822 posts
  • Gender:Male

i have sony vaio with ati hd 7650m, too. i was able to install with these parameters after 2 days search:
GraphicsEnabler=No npci=0x3000
Good luck


Have you got the HD 7650m working on your Vaio?

#5
iCeborg

iCeborg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberia
  • Interests:Computers, Philosophy, DnB Music, Novels, My Phone.
Make sure your HDD is Master.

#6
mehlab

mehlab

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Long time reader First time contributor

I would like to share my expericence about the sony vaio SVE1512Z1EB and mountain lion 10.8.2

1 I create my WIN 8 dvd really important indeed it cost a lost to make a recovery in my country.
2 boot my machine with the "assit" button it allow a welcome screen giving you access to the bios
3 Set the bios to legacy in the boot menu + enable external device boot
4 use Gparted to remove all the partitions
5 create bootable usb key by following this guide https://www.youtube....h?v=1sGICm2tXkU
6 edit the org.chamelon.boot.plist on GraphicsEnabler change Yes to NO
7 edit smbios.plist to macbook pro 9.2
8 add PXHCD.kext for the usb 3 in the E/E folder
9 add RTGNIC v 2.0.6 for 10.7 from realtek ftp for the rtl 8111/8168b network card in the usb key when your mountain lion is up

my E/E folder do have the following

AHCI_3rdParty_SATA.kext
FakeSMC.kext
NullCPUPowerManagement.kext
PXHCD.kext

Boot with the -v option and then install it

Now here is where i am
bluethooth work
lan work
camera work
need external mouse and keyboard but work
Video card block on 1024x768 strangely the win id of the card is on the ATI6000.kext of mountaint lion (Dev 841)
About this mac crash but i understand it is due to DSDT

I was going to try to create a DSDT (never did it before) until i found Clover and read that you do not need DSDT anymore sadly the downsize is that you need to be on UEFi wich is nice like this i can have win 8 and mountain lion.

So i found the article of Kogen Mantis Lenovo ThinkPad T420 with UEFI only
Create a usb key and copy is lenovo pack inside by comparing the key and his folder

I was not only able to boot in UEFI but have my mountain lion seen in the main menu and able to boot to a certain extend i am block after 5 displayed screens.

Now here is my question if someone can help

A is it real that we no longer need DSDT when we are booting in UEFI ?

Thanks by advance for anyone who will help

#7
ameris_cyning

ameris_cyning

    I don't know what to write here

  • Donators
  • 956 posts
  • Gender:Male
  • Location:My apartment
  • Interests:OSx86, female anatomy, electronic music, Clover EFI
try booting the install medium with the "-x" boot flag

#8
mehlab

mehlab

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I am perfectly able to boot with chameleon and i can if i want make a bootable hackintosh on the sony vaio in legacy mode
my goal is to achieve a bootable hackintosh in UEFI mode with Clover

Thank you for your help i will continue my learning journey with clover :)

#9
mehlab

mehlab

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I am now able to boot with clover in uefi mode

Still big problem with the screen (video card in sysinfo give correct dev id but only 4MB ram and 7670 insteed of 7650M)

will keep up to date

#10
mehlab

mehlab

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hi all

i notice the following depending on which usb port the key is you have the "Still Waiting For Root Device" msg

See you :angel_not:

#11
redneck

redneck

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
try > UseKernelCache=no -x -v
if it boots > repair permissions and ktexts

worked for me





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy