Jump to content

MacOS 10.7 to 10.8 display issues, VM Wkstn 9

vmware 10.8 display

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
skylimey

skylimey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi,

I installed 10.7 LION on my VMware workstation tonight. Ran vmware tools, all great.

Copied the VM, installed 10.8, installs fine.

But when the login window appears, it stays at the correct resolution (display all correct) for 30 seconds or so then it looks like the display hoz sync fails and the screen becomes illegible. System still function AFAIK but I can't read it. I've tried with/without 3d accel and default and manual setting of display.

It looks like there's a known problem in VM fusion that will (one day) fix the issue, but I can't see them fixing it in Workstation.

Any clues where to look or resolve the issue?

Thx
Martin

#2
skylimey

skylimey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Issue resolved....

Step 1) reset VM to display as 1024x780.
2) Restart VM
3) Go to http://www.mediafire.com/zackehsoul and download svga2_v1.2.4_OS_10.6-6.pkg and install it
4) restart OS
5) shutdown, in VM set display to 1920x1080
6) restart
7) Use display prefs to get back to 1920 x 1080

ALl seems fine now.

Thx to Zackensoul for his hard work creating the environment.

#3
Matt35

Matt35

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 250 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
Ok, thanks :)
PS : append [solved] in your topic's title if solved ;)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy