Jump to content

Intel HD 3000 Problem in Intel Core i3

Intel HD 3000 Intel Core i3 HD3000 iATKOS L2 Lion

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
xcrash

xcrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Hi, first sorry for mi english my native languaje is spanish.

I Have one problem with Intel HD 3000 video card, I installed iATKOS L2/Mac OS X Lion 10.7.2 and I updated to 10.7.4 and I tested with kext and I have the same problem.

DRMStatus and SNB Fail If I delete this kext "AppleIntelHD" and "AppleIntelSNB" I can boot without QE/CI.

Any idea?
regards

#2
TheRacerMaster

TheRacerMaster

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts
  • Gender:Male
Have you tried changing your SMBios to a MacBookPro8,1?

#3
Mieze

Mieze

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 447 posts
  • Gender:Female
  • Location:Germany
  • Interests:Cats
Which mainboard are you using?

#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,421 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

see this, sorry is in portuguese, use translator

http://olarila.com/f....php?f=3&t=1339

good hack

#5
xcrash

xcrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I tried SMbios of MacBookPro8,1 and MacMini but doesn't work I dont have QE/CI I only have resolution using "Graphics Mode"="1366x768x32".

I tried install "kext" but doesn't work anything. Only have resolution fixed. And sometimes lock the screen.

Again, sorry for my english.

Thanks, I'm reading the "artur-pt" answer.

I have a laptop Toshiba C845-SP4264KM.

Processor: Intel Core i3 2350M @ 2.30GHz
CodeName: SandyBridge
Instructions:MMX, SSE(1,2,3,3S,4.1,4.2), EM64T, VT-x, AVX)
MainBoard: Chipset: Intel SandyBridge and SouthBridge: Intel ID1E59
RAM: 4096MB DDR3 Dual-Channel

Graphics: Intel HD 3000 (1806MBytes) Dev ID: 0116 Vendor ID: 8086

Greetings

#6
rockinron_1

rockinron_1

    InsanelyMac Sage

  • FAQ Team
  • 394 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Use 8.3 smbios, 0116 isn't supported by 8.1.

Edit: If you have changed any kexts relating to graphics put them back to original. Then change your smbios to macbook pro 8.3.

#7
xcrash

xcrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Ok, I try with a MacBookPro8,3 SMbios and not work, Im using Mac OS X Lion 10.7.4 and im using AppleIntelHD and AppleIntelSNB kexts from this version.

The System Profiler detects a Intel Graphics card with 64MB and they say Nothing kext loaded

#8
xcrash

xcrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I modified the boot list and I selected "GraphicsEnabler"=No and PCIRoot=0 and now Mac detects my graphics Intel HD 3000 but I don't have QE/CI and I lost the sound, have some bugs





Also tagged with one or more of these keywords: Intel HD 3000, Intel Core i3, HD3000, iATKOS L2, Lion


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy