Jump to content

Problem with audio (realtek ALC887)


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
CicciMTS

CicciMTS

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Female
Hi, i have some problems with my audio configuration: the hardware is recognized but when i want to manage the audio there is no device; i have installed these kext: AppleHDA and HDAenabler888b.
I tried to use voodoo but the system crashes and at restart is in kernel panic.
Can someone explain me where i was wrong?

Attached Files



#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,753 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

see this kext

AppleHDA alc887 / 888 / 888b
Posted Imageapplehda887.zip

1.33MB

484 downloads



install all 3 kext

http://www.insanelym...howtopic=248914

go to midi pref and select u input and output

good hack

#3
paintitblack

paintitblack

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
hi, the only way I found to get ALC887 to work on my system (after several tries with ALC8xxHDA+HDAEnabler+ALC887) was to install VoodooHDA 0.2.72 via MBeast (which kernel panicked), rebooted in safe mode, launched disk utility and repaired permissions. Rebooted and all was well, including sound! See sig for details.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy