Jump to content

10.8.2 Beta > a Strange ? Update for hackint0sh machines


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#41
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
May you make an Info Thread in Mountain Lion 10.8.2 Install / post Install about that problem (KPs) and fix?
May harm others too (perhaps not all cpu + chipset combination).

#42
segfault

segfault

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male
  • Interests:unix
    Reverse Engineering
Info thread open at September from release final 10.8.2 (not TBD beta)

#43
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
Any idea, why orig. Macs don´t have that KP Problem (fixed using older IO.....kext) ?

#44
surfcaster

surfcaster

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
mi hard:
i5 2400
Z68MA-D2H-B3
same problem, reinstall IOUSB 10.8.1 to 10.8.2, in successfully respond, works all

#45
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
So this acpi rollback is needed for everyone? (I didn't installed 10.8.2 yet)

#46
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
I think yes - in most cases it will be a must (for available 10.8.2 dev builds).
Maybe some users may not get KP (without -v) , depends on bios/dsdt i think.

Also fixed (using that IO... set from 10.8.x) is an problem that my german uSB keyboard was always seen as US keyboard. I had to set german layout every time again after reboots.
With that set this was also fixed (beside KP without -v).

#47
surfcaster

surfcaster

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts

mi hard:
i5 2400
Z68MA-D2H-B3
same problem, reinstall IOUSB 10.8.1 to 10.8.2, in successfully respond, works all

I do not use DSDT, UEFI BIOS + Clover r600, use only SSDT + Dropssdt, sorry mi inglish (Google translator)

#48
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
Yep, i dont think that prob can be fixed by dsdt. We will look if probs stay with 10.8.2 final.
Sometimes the amazing compatibility up to now for hackintoshs will be gone / forces us to use patches/older .kext usage.

#49
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
Maybe some chameleon-fix will come out that patches those things on the go...

#50
Regi Yassin

Regi Yassin

    Who am I ?

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 278 posts
  • Gender:Not Telling
im using 10.8.2 C35
only applehda restored and aicpupm 10.8.1
aicpupm 10.8.2 c35 cant be patched with aicpmpatch.pl

no need to restore acpi rollback. i dont know why
the problem is only when i use usb 3, something error showed up, see the screenshots, it said needs more power

Attached File  Screen Shot 2012-09-05 at 9.57.45 PM.png   23.69KB   94 downloads

asrock z77 extreme 4 with i7 2600k (SB) intel hd 3000
custom dsdt.

Attached Files



#51
juanerson

juanerson

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,486 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tru, Venezuela

im using 10.8.2 C35
only applehda restored and aicpupm 10.8.1
aicpupm 10.8.2 c35 cant be patched with aicpmpatch.pl

Hi, just to clarify the combo 10.8.2 C35 don't have updated AppleIntelCPUPowerManagement.kext. Therefore, is the exactly same since GM - retail.
Attached File  Captura de pantalla 2012-09-05 a la(s) 10.55.01.png   217.66KB   56 downloads
Then, is not needed to patch it again. BTW, I am running vanilla 12C35 IOUSB, ACPIPlatform, IOAHCI, etc without problems, all native IDs devices.

#52
tdtran1025

tdtran1025

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 358 posts
It failed to complete the update. Round two in a minute.

#53
Peter_sm

Peter_sm

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 281 posts
I did a try with 12C35 yesterday, but it always fails at the end of the installation.... I have 2 partition of OSX- Lion , ML and one FAT partition on the disk ( no windows installed on this disk)

Any thing I can do about it ?


BR

//Peter

#54
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
12C43 is out, anyone tried it yet? Still need for that acpi rollback?

#55
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
I will try + report C43 later.
EDIT: Updated to C43. (over IO patched C35). Only RTC+HDA reused again.
The before used IO patches ( 3 kext) got overwritten with that update.
First boot without -v worked without KP. Also USB Keyboard is seen correctly as german - which was also a sign of probs with older 10.8.2 builds (beside KP without -v).
Maybe that combo solved the prob of KP (needed to use older IO patches).

#56
segfault

segfault

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male
  • Interests:unix
    Reverse Engineering
Previously attached acpirollback works fine 12C43.

#57
Mr.Graphic

Mr.Graphic

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:EU
Thank you, acpirollback Unixservice! (Köszönjük! :king: ) Works Fine!

#58
segfault

segfault

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male
  • Interests:unix
    Reverse Engineering

Thank you, acpirollback Unixservice! (Köszönjük! :king: ) Works Fine!


your welcome

#59
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany

Previously attached acpirollback works fine 12C43.

Have you tried it also without rollback?
At least one time (once booted with -v, and once no -v) i can boot without -v and didnt get my well known early boot KP.
Perhaps they changed something since C35 in some of the .kext from the rollback. Also my usb keyboard stay german each boot. With unpatched C35, even using -v for no KP, the USB keyboard always was "seen" as an US keyboard. and i must always change that after boots.
Some kind of recognition of keyboard failed i think without your rollback (beside KP) before C43.

#60
segfault

segfault

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male
  • Interests:unix
    Reverse Engineering

Have you tried it also without rollback?
At least one time (not more booted) i can boot without -v and didnt get well known KP. Perhaps they changed something since C35 in some of the .kext from the rollback. Also my usb keyboard stay german. With unpatched C35, even using -v for no KP, the USB keyboard always was "seen" as an us keyboard. Some kind of recognition of keyboard failed i think without your rollback (beside KP).


yes im tested for update retail10.8»

12C43.

update finished,reboot and boot hangs
Backtrace...... silent crash

C3 state problem same...

previously workaround installed and system working again.


C3 state working correctly





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy