Jump to content

Mountain Lion - clean install on Intel's D975XBX2 (BadAxe2)

D975XBX2 (BadAxe2)

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
Leoopardoo

Leoopardoo

    ..loves fresh fruits

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Location:European Union
Hi All, just want to confirm that installation of Mountain Lion is as easy as installation of Lion (10.7.4.). Everything is fully working incl. onboard audio and sleep/wake. Yes, old xbx2 is still supported :)

I've bought new OSX 10.8. from app store, created installation USB and installed it on my spare HD (I'm still running 10.7.4. as a main OS). After reboot I've installed only dsdt.aml for xbx2. Everything was working except onboard audio. Since I don't have separate audio card the only solution was to use latest voodoHDA. But be aware that dsdt is conflicting with voodooHDA, so you have to delete dsdt.aml before installing voodooHDA otherwise the system won't boot properly. Obviously I am currently using only voodoHDA and IOAHCIBlockStorageInjector (to avoid showing internal disks as external - in orange color) - without dsdt. Hope this will help you.

The functionality is just the same as in Lion (10.7.4.) - sleep, on-board audio, etc... The only issue I have (both in Lion and ML) is that sound is not working after restart and I have to replug the audio cable. Although it is fully functional after waking up from sleep (not a big deal since I am using sleep all the time).

#2
sir mac alot

sir mac alot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Interests:Photography, F1, Japan, Making music
hi, i installed ml on my badaxe2 and I am having some problems. wondering if you could tell me your config?
what version of voodoohda are you using? i tried 2.7.3 and 2.7.4 but it did not work, my old version from 10.6 works on ML but crashes.
you are not using sleepenabler.kext?
what fakesmc are you using? what version of chameleon?

thanks

#3
Richie_Roo

Richie_Roo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
Hi.

I'm stuck too. Installation of ML worked fine (Using UniB). However, I can't get it to boot - crashes on each attempt. Doing a safe boot works.

If someone could do a detailed guide it would be great. I notice that a lot of the people who have been successful have BuildSmart BIOS. I still have the standard BIOS.

Any help would be great.

#4
sauria

sauria

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
Get it working?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy