Jump to content

Trouble updating tO ML


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#21
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
No, you need to edit the smbios.plist within the /Extra directory

#22
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Since I have a feeling that another "how do I..." is probably coming, here, I made one for you. Just unzip it and put it in the /Extra folder on your installer partition.

Attached Files



#23
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Since I have a feeling that another "how do I..." is probably coming, here, I made one for you. Just unzip it and put it in the /Extra folder on your installer partition.


Haha god bless u ill try it now

#24
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Haha god bless u ill try it now


K ml is installed now, it lost the bootloader after the reboot . I have the ML boot cd (says chimera 1.9.1) but it doesnt boot ML

#25
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
GivIng up for today, been at this for 5 days now im mentaly exhausted.

I hae snow leopard on a seperate disk

Mountain lion is installed but i cant get the bootloader to run.

#26
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
no CDs, Install newest Chameleon to the volume your new install is on and copy the /Extra folder with SMbios in it along with whatever else is in it, from your installer partition over to the new installation too. U should be fine at that point

#27
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
i'm so close, just seems everytime i overcome something another thing pops up

i got the bootloader working like you said

http://tinypic.com/r/2vshgxs/6

It loaded to the grey apple, there was some activity then panic. i booted verbose and thats a screen of it

#28
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
Common error. Google AppleTnyMCEDriver kernel panic

#29
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Luckily I don't ever have that problem, but it is common, removing AppleTyMCEDriver.kext should take care of it

#30
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
I never have an issue with it either.
It is only loaded on systems which has EEC memory correction, changing your system identifier or deleting as eep said can bypass this error.

#31
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
ok i removed that kext in single user mode

now it doesn't KP, it goes to the grey apple and spinner but just hangs there until i press the power button to kill it then throws up a KP

heres screens of verbose

http://tinypic.com/r/24mi8he/6

http://tinypic.com/r/2yxgjso/6

#32
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
You have a graphics issue.
The NTFS line is the last thing you see before the GUI loads.

Boot with
-v GraphicsEnabler=No

This should get you to your desktop but with no hardware acceleration.
If that doesn't work add -x to it and boot to safe mode.

#33
princetofu

princetofu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

You have a graphics issue.
The NTFS line is the last thing you see before the GUI loads.

Boot with
-v GraphicsEnabler=No

This should get you to your desktop but with no hardware acceleration.
If that doesn't work add -x to it and boot to safe mode.


Yep that did it xD

I thinkmi caused the grapic issue myself, wth it being an ivy bridge i instaled nridge helper...but i have an ati 4770HD connected! Is thst easy to fix?

So much faster than SL even without grahics acceleration!

Thank u both for helping me, te support on this site is second to none

#34
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
I know nothing about ATi, sorry, I've always used nvidia (I use CUDA alot)

#35
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

you need the QE_CI Exotic patch Mountain Lion GM for hd48xx






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy