Jump to content

ASUS P5G41T-M + GTX550Ti DSDT Help


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#21
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Hm.

Also, not sure if you can help with this. But I'm using Tuxera NTFS to connect my two main NTFS 1 TB Hardrives to my Lion setup. Booting up, it shows "Errors encountered during boot process... pausing 5 seconds". I know it's the hardrives causing this b/c when I remove them this disappears.

Also, before booting up, it says something like:
ntfs_fixup: magic doesn't match: ...... *random numbers here*

I can live with it. It does not affect anything but boot time.

Here is my kernel log if it helps, I've bolded a few errors I see.



Darwin Kernel Version 11.4.0: Mon Apr 9 19:32:15 PDT 2012; root:xnu-1699.26.8~1/RELEASE_X86_64
vm_page_bootstrap: 2030005 free pages and 50763 wired pages
kext submap [0xffffff7f80732000 - 0xffffff8000000000], kernel text [0xffffff8000200000 - 0xffffff8000732000]
zone leak detection enabled
standard timeslicing quantum is 10000 us
mig_table_max_displ = 73
[SleepEnabler] Registering PowerManagement dispatch table with PM_DISPATCH_VERSION 102...
[SleepEnabler] To disable (if the kernel panics), please specify the boot argument pmVersion=0
[SleepEnabler] Calling pmInitComplete()...
NullCPUPowerManagement::init: properties=0xffffff8011651240
NullCPUPowerManagement::start
AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=0 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=2 LocalApicId=1 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=3 LocalApicId=2 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=4 LocalApicId=3 Enabled
calling mpo_policy_init for Sandbox
Security policy loaded: Seatbelt sandbox policy (Sandbox)
calling mpo_policy_init for Quarantine
Security policy loaded: Quarantine policy (Quarantine)
calling mpo_policy_init for TMSafetyNet
Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet)
Copyright © 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
The Regents of the University of California. All rights reserved.

MAC Framework successfully initialized
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers
IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5]
PFM64 (36 cpu) 0xf10000000, 0xf0000000
[ PCI configuration begin ]
PCI configuration changed (bridge=0 device=1 cardbus=0)
[ PCI configuration end, bridges 6 devices 15 ]
RTC: Only single RAM bank (128 bytes)
mbinit: done [96 MB total pool size, (64/32) split]
Pthread support ABORTS when sync kernel primitives misused
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless kmod start
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start
FireWire runtime power conservation disabled. (2)
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless load succeeded
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succeeded
USBMSC Identifier (non-unique): 091701002804 0x11b0 0x6148 0x9722
FireWire (OHCI) TI ID 823f PCI now active, GUID 000acd1200600725; max speed s800.
Error - kext com.roxio.BluRaySupport declares com.apple.kernel dependencies. Only com.apple.kpi.* dependencies are supported for 64-bit kexts.
Can't load kext com.roxio.BluRaySupport - failed to resolve library dependencies.
Kext com.roxio.BluRaySupport failed to load (0xdc00800e).
Failed to load kext com.roxio.BluRaySupport (error 0xdc00800e).
Couldn't alloc class "com_roxio_bluraysupport"
rooting via boot-uuid from /chosen: A30B08CE-4F9A-3EFE-AAFD-CBB55D64E049
From path: "uuid", Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/SAT1@1F,2/AppleIntelPIIXATARoot/CHN0@0/AppleIntelICHxSATA/ATADeviceNub@0/AppleATADiskDriver/IOATABlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/WDC WD20EARS-00MVWB0 WDC WD20EARS-00MVWB0/IOGUIDPartitionScheme/Macintosh HD@2
BSD root: disk2s2, major 14, minor 6
Kernel is LP64
Waiting for DSMOS...
macx_swapon SUCCESS
AtherosL1cEthernet: Ethernet address 14:da:e9:43:d7:06
TUFS: starting (version 2011.4.23, built Apr 24 2011, 12:19:19)
SaffireAudio: Saffire Pro40 guid:130e0401405460 connected.
Sound assertion in AppleHDAController at line 1149
Previous Shutdown Cause: 3
SMC::smcInitHelper ERROR: MMIO regMap == NULL - fall back to old SMC mode
Sound assertion - Command/Response TIMED OUT and ( kRequestStateMatch == fCodecRequest->state = 2 ), fCodecRequest->command->codec: -549407737856, fCodecRequest->command->verb: 0x100F0000, fPoweredDown: 0
Sound assertion in AppleHDAController at line 4909
Sound assertion in AppleHDAController at line 4910
Sound assertion in AppleHDAController at line 4219
Sound assertion - Command/Response TIMED OUT and ( kRequestStateMatch == fCodecRequest->state = 2 ), fCodecRequest->command->codec: -549407737856, fCodecRequest->command->verb: 0x100F0000, fPoweredDown: 0
Sound assertion in AppleHDAController at line 4909
Sound assertion in AppleHDAController at line 4910
Sound assertion in IOHDACodecDevice at line 161
ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
NVDAGF100HAL loaded and registered.
Sound assertion in AppleHDACodecGeneric at line 132
DSMOS has arrived
Saffire - 4.0.0.13485 (x86_64) Mar 26 2012 15:54:14
/drv/ HypVtx.c:186 CPU is Intel
/drv/ HypLowCache.c:193 Low cache initialized (71040 kB for 16 VMs on 8192 MB)
/drv/ HypApic.c:211 Host APIC phy 0xFEE00000 lin 0xffffff80e7f57000 ver 0x14
/drv/ HypVtd.c:3941 [vtdInit]
/drv/ HypVtd.c:3957 [vtdInit] VTD initialization disabled
/drv/ HypModule.c:184 Parallels IPI irq = 0 ipi = 0(0x0)
/drv/ HypModule.c:194 Parallels Hypervisor 7.0.14920.689535 loaded.
/prl_hid/ Parallels HID Helper started.
com.parallels.kext.prlnet 7.0.14920.689535 has started.
ACPI_SMC_PlatformPlugin::gatherCStateOverrides - failed to set c-state demotion data: -1
com.parallels.kext.vnic 7.0.14920.689535 has started.
com_parallels_kext_prl_vnic: created vnic0
com_parallels_kext_prl_vnic: created vnic1
vnic0: promiscuous mode enable failed
vnic1: promiscuous mode enable failed
Saffire::RestartStreaming (sr 48000, clksrc 12, opmode 1)
/drv/ HypIoctls.c:777 Ioctl VT-d status: 0
CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1179[GoogleSoftwareUp] clearing CS_VALID
CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1212[ksadmin] clearing CS_VALID
CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1219[ksadmin] clearing CS_VALID
0 [Level 7] [ReadUID 0] [Facility messagetracer] [com.apple.message.domain com.apple.kernel.external_modification] [com.apple.message.signature FinderLoadBundle(887B8EEE-2832-4334-B101-6F7CFF9E55A0)] [com.apple.message.signature2 Finder(3D95DBC7-C447-3597-94CD-D6DEAF15E9C2)] [com.apple.message.result noop]
CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1265[ksadmin] clearing CS_VALID
CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1272[ksadmin] clearing CS_VALID
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
Resetting IOCatalogue.
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero
IOSurface: buffer allocation size is zero



#22
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
The roxio drivers can cause issues from update to update. I have there software and it is ok... It was given to me for free so I can't complain...

I see you have NullCPUpowermanagment kext installed. You do not need this and it should be removed. Google System Info for Mac and download it and run it and select kexts and then post a screen shot of what kexts are loaded.

#23
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
I'll remove NullCPUPowerManagement.kext.

Here's system info

Attached Files



#24
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Removed NullCpuPowermanagement. Got kernel panic on boot.

#25
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
You have a core 2 duo setup... It should not panic... Use your installer drive to boot back into the installation and re install that kext.

#26
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Ivhave a core 2 QUAD setup. Trying to boot in now. What do u mean installer drive?

#27
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
I had trasnfered NullCPUPowerManagement.kext to my desktop. Used my install disc to move it back to S/L/E. Boots up fine now. I won't be removing that again.

#28
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Don't think my GPU is sitll being utilized. COD4 on max settings gives lag, however on PC it was completely smooth, 60 FPS avg.

Should I install CUDA drivers?

#29
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
Quartz Extreme works differently then Direct X and may not optimize your GPU the same. You should install the latest Cuda drivers.

Also you will need to change to SimBIOS Mac Pro 5,1Before you restart you must remove the following kext or it will KP:

AppleTyMCEDriver.kext

Then edit AppleGraphicpowermanagment.kext follow my guide here:

http://rampagedev.wo...raphic-cards-2/

#30
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts

Quartz Extreme works differently then Direct X and may not optimize your GPU the same. You should install the latest Cuda drivers.

Also you will need to change to SimBIOS Mac Pro 5,1Before you restart you must remove the following kext or it will KP:

AppleTyMCEDriver.kext

Then edit AppleGraphicpowermanagment.kext follow my guide here:

http://rampagedev.wo...raphic-cards-2/


I don't have an ApleTyMCEDriver.kext in my Extensions/ folder. Good or bad?

#31
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
That would be a good thing... the installer you used must have removed it. Update to SimBIOS Mac Pro 5,1 then do the edit.

#32
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Did the edits and installed CUDA.

can we work on getting onboard audio to work?

Ran LuxMark, got a score of 344. Worse than before.

#33
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
Post your AppleGraphicsPowerManagement.kext

Yes, we can work on getting onboard audio working.

#34
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Here you go!

Attached Files



#35
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
You need to read read the guide. You used 3 states instead of 4. Only the GTX 570 and 580 have 3 power states. This is why your card is not working properly.

Try something like this and keep tweaking it:


<key>Threshold_High</key>
<array>
<integer>0</integer>
<integer>45</integer>
<integer>75</integer>
<integer>100</integer>
</array>
<key>Threshold_Low</key>
<array>
<integer>5</integer>
<integer>45</integer>
<integer>87</integer>
<integer>98</integer>
</array>

#36
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
376. Better.

Onboard audio is key atm. What's failing here? DSDT works yes? Audio id is detected under System Profiler.

#37
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
For AGPM.kext just keep trying new values...

For audio did you try both AppleHDA.kexts I posted? Also post a new IOreg.

#38
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
Tried both. Same thing, no selection for headphones (means onboard audio not working)

Here's the ioreg.

Attached Files



#39
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,031 posts
  • Gender:Male
Were did you install the kexts to?

#40
herpaderpa

herpaderpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts
AppleHDA went to S/L/E





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy