Jump to content

Sony Vaio VGC-LV190Y Help!

VGC-LV190Y Sony Vaio

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Hey guys!

I really need some help getting my Hackintosh build fully operational!

What i have done so far is i have installed Iatkos l2 using the Ahci compatibility and gigabitec root options, because otherwise i would just get "waiting for root device"

Also, i chose graphics enabler to get basic graphics functionality.

It worked! and i had bluetooth and wifi built in but had to install voodoohda 2.7.3 and play with the voodoohda settings to get audio to work and installed IntelE1000e.kext to get the wired internet working.

I then updated to 10.7.4 with the combo update and chameleon 2.1svn r2030 with the official package file.

Now the only things that are not working are the graphics card (nvidia geforce 9300m gs), sleep/hibernation, and power management.

For the graphics card (my main priority) i have tried a whole bunch of different methods like nvenabler, efi injection, and dsdt injection.
With both efi injection and dsdt injection it shows my card info in system information but the card itself is not recognized and apple software rendering is still used.
With nvenabler it seems to recognize my card (can be seen with -v at boot) but when the system boots, the internal lvcd screen goes dark as if its off and i just get a black screen. I dont have any type of video out port on my pc to see if it is really working.

I have been trying to see if adding an edid in the dsdt would help me get the internal display working with nvenabler however i haven't found any good info on how to do this specifically for my machine. Also i have the graphics card injected in my current dsdt (attached below just delete the .txt extension) but it doesn't really do anything there's still no qe/ci just apple rendering with graphics enabler on and kernel panic with it off. I also attached the lspci which displays the devices of my system.

Also, if you guys have any tips on how to get power management and sleep working by dsdt injection it would be highly appreciated!

Thanks a bunch guys

Attached Files



#2
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...
For your Video i help you with this :
http://www.insanelym...l=&fromsearch=1
Dont need to touch DSDT

#3
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Thanks a lot I'm going to try this and post back!

#4
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
ok i tried it out but no success! played around with the kext, entered my device id, and played around with the smbios but still the same problem.

the best i got was a kernel panic when trying out the different smbios. Im currently using imac 10,1 and it lets my machine boot.

it seems to still be software accelerated and it doesn't really recognize my graphics card, i can tell because Launchpad is really choppy and there are lots of graphics glitches.

Thanks a lot for the quick response!

#5
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...
OK,you curently use IMAC 10.1,but this mashine work with ATI card,no Nvidia....You need to use current Mashine model for your hardware.

Attached Files



#6
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
ok that one would be iMac 9,1. I tried it out but it still doesn't recognize my graphics card! I attached the info.plist to the bottom (just remove .txt) can you please look and see if i inserted the device id right (Vendor id =10de and Device id = 06e9) thanks again!

Attached Files



#7
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...
Everything in plist is OK but i say iMac10.1 have ATI
you touch IOPlatformPluginFamily.kext/Contens/Plugins/ACPI_SMC_PlatformPlugin.kext for enable thermall profile?

#8
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
How do i edit this? I'm currently using 9,1 iMac smbios

#9
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...
And video dont work?Property?

#10
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Yeah i cant watch some youtube videos and the video doesn't work I'm sure. Graphics don't work at all, any other suggestions to get the graphics card working?

#11
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Can somebody help me get my graphics card working by modifying my dsdt?
I attached it below just rename and remove .txt

Attached Files



#12
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,074 posts
  • Gender:Male
  • Interests:AKern@RampageDev.com
Still need IOreg:

http://rampagedev.wo...w-to-use-ioreg/

Edited DSDT so far:

Attached File  DSDT.aml.zip   9.24KB   4 downloads

#13
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Here you go, i attached it! I tried out the new dsdt and it didn't really do anything. With the old one i saw the graphics card information in system info but with this one i don't see that

Thanks for the response!

Also here is my ioreg after your dsdt, in both cases it says i386 does this mean that its booting 32bit? Can we fix this?

Attached Files



#14
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,074 posts
  • Gender:Male
  • Interests:AKern@RampageDev.com
So far so good. Here is the new DSDT. You should see your ethernet card and you GPU under PCI devices now.

Post a new IOreg.

Attached File  DSDT.aml.zip   9.64KB   2 downloads

#15
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
I attached the new one! It shows my video card and my wired internet! It shows that the video card has 1gig of memory but it has 256mb, i know its superficial though. Everything is still the way it was before just the info shows up now!

Attached Files



#16
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,074 posts
  • Gender:Male
  • Interests:AKern@RampageDev.com
Fixed the ram issue. Just check everything in device profiler again. Post another IOreg with a ziped version of your extra folder.

Attached File  DSDT.aml.zip   9.76KB   2 downloads

About the GPU not working... It appears in the IOreg that the Nvidia Drivers are not loading. I would recommend that you do a clean install via a retail method. See my sig for my blog and a link to my guide will be up. The install method is the same for Lion and ML.

#17
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
Here you go! Is there a point to inject my edid into the dsdt? i heard that it may be keeping my machine from recognizing my display when the correct drivers are installed? Also is there a way to get sleep and power management working? thanks for all your work!

here also is the extra folder without the themes folder in it

Attached Files



#18
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,074 posts
  • Gender:Male
  • Interests:AKern@RampageDev.com
You had way to many things in your org.chameleon.Boot.plist so I simplified it. I am also changing your SimBios to Mac Pro 3,1. Make sure you backup your current extra folder.

Attached File  Extra.zip   3.24MB   2 downloads

For the other questions about power management go to my blog (Link is in my sig) and find the post about SSDT.

Post another IOreg after installing the new extra folder and restarting.

#19
dogguns

dogguns

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
here you go still no video card

Attached Files



#20
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,074 posts
  • Gender:Male
  • Interests:AKern@RampageDev.com
It appears that you will need to find and install modified kexts to enable your graphic card.

IOreg shows that there is no kexts loading for your graphic card. Everything else is fine.





Also tagged with one or more of these keywords: VGC-LV190Y, Sony, Vaio


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy