Jump to content

Mavericks kernel testing on AMD (formerly Mountain Lion kernel testing on AMD)

Mountain Lion AMD legacy kernel x64_86 ssse3 ssse3 emulator

  • Please log in to reply
6173 replies to this topic

#1581
bongmasterdarky

bongmasterdarky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cymru
I used this kext i placed it into the extra folder on my usb key and on the hard disc. My Nforce system boots fine no problems both cd rom and hard disc are detected
i am also using the latest version of chameleon

Applenforce64 kext

Attached Files



#1582
bongmasterdarky

bongmasterdarky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cymru
my specs are

Amd athlon 64 X2 3800+



Msi K9N6SGM-V motherboard



ati graphics card 5450

mountain lion 10.8.0



kexts used NforceATA



the motherboard uses nvidia

mcp61 and the nforce kext worked with it i was getting the root device error before and with out the kext no internal hard disc was detected with my retail install usb
i tired few other nforce kexts and the all gave me waiting for root device error untill i used this once, also on my bios i dont have the option achi mode only raid

#1583
unimatrix725

unimatrix725

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Big Stoner Gap, VA
I can get X.8.2 running with "Andy's" latest amd kernel. It boots just fine, now if someone could squash those damn Nvidia driver bugs! The best I can get is safe mode, which is a little useless. This is with a 9500GT and a GTX560, but not both at the same time... lol
I will not be posting in the working builds until the nv issue is fixed since it is not a true working build. Been stressing a week over it!


Thanks to "Conti" I have figured out how to boot mountain lion with a nvidia card. Still need acceleration though!
I have noted that when opening Java 7 update11 it Kernel Panics!

Edited by unimatrix725, 19 January 2013 - 08:49 PM.


#1584
Kaar

Kaar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Is it normal to get graphics tearing with the anv kernel? I'd been having some issues with graphics working at all, but even after I've gotten it up and running (apparently with QE/CI), there are constant graphics tearing and artifacts, especially with icons and when resizing and opening windows and the dock. It's especially bad with Safari, which straight up goes dyslexic. A few screenshots are attached.

If it helps, my system specs are:
AMD Phenom II x4 965
ASUS M4A79T Deluxe
ATI Radeon HD 5770
6GB RAM

Attached Files



#1585
rySeeR

rySeeR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Is it normal to get graphics tearing with the anv kernel? I'd been having some issues with graphics working at all, but even after I've gotten it up and running (apparently with QE/CI), there are constant graphics tearing and artifacts, especially with icons and when resizing and opening windows and the dock. It's especially bad with Safari, which straight up goes dyslexic. A few screenshots are attached.

If it helps, my system specs are:
AMD Phenom II x4 965
ASUS M4A79T Deluxe
ATI Radeon HD 5770
6GB RAM


Yes, this is normal look at this thread: http://www.insanelym...intosh-systems/

#1586
Overclocked Tardis

Overclocked Tardis

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Gender:Male

AMD Athlon II x4 640:
32 and 64-bit apps working!
Stock corecrypto working!
It even wash--oh, I guess it didn't wash the dishes after all. Must've been the cat. :D
No more QuickTime panics.

Intel Pentium D 3.4 GHz:
64-bit apps working!
32-bit apps, well, uTorrent launches but TextWrangler doesn't. I don't think I have any more 32-bit only apps on my system to test, but if anyone wants to point out a few, I'll test them.
Stock corecrypto working!
No more QuickTime panics.

I haven't any 64-bit non-SSE3 CPUs.

Just curious, with all this emulation going on, will there be any significant performance impacts?


10.8.2 with AnV's kernel is working nicely on my Pentium 4 531 3Ghz. Thanks Andy!

#1587
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male
Hi Overclocked Tardis! I'm curious what GPU you have and if it's working or not since there are so many issues with GPUs...

#1588
Overclocked Tardis

Overclocked Tardis

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Gender:Male

Hi Overclocked Tardis! I'm curious what GPU you have and if it's working or not since there are so many issues with GPUs...


Hello! I Have a 9400GT. Full QE/CI from the look of things.
Posted Image

I do have a question. With my setup - under ArchLinux and Windows 7 - 1080p video plays back beautifully, with very little cpu usage. This really isn't the case currently. Is this because of the overhead - if any exists - of the opemu? I was hoping to utilize my GPU to accelerate video playback much in the same way that I have on Windows and Linux. I'm using MPlayer2 and VLC.

But I must say, I never expected to get ML running on this rig. Very awesome stuff indeed. Apart from the HD video playback issues I'm having, everything else is smooth and responsive. I've been running for about 6 hours now with no noticeable problems. Well, read and write speeds seem to degrade over time while using my external powered USB Harddisk, but I have no clue what that's about and couldn't care less lol.

#1589
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:português
Hi guys, I have a few problems, so far so good I got my video card to run. However, once I open any program as the text editor I get a kernel panic.
As soon as I open the terminal to patch the binaries or clean up the permissions with Disk Utility, the same problem. Now I have very big doubts whether this is just the drivers alone. The modified kernel and the primary SSSE3emu should be investigated again. I have tried everything to fix the problem, I am stuck. If someone has to fix a feasible idea to the problem, please report.
thanks

http://IMG_5427.JPG

http://IMG_5428.JPG

http://IMG_5429.JPG

I have sent a message to sinetek but unfortunately I have not received any response. We suspect that the primary problems with the kernel through the SSSE3emu caused.

#1590
instant idiot

instant idiot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts
  • Gender:Male

Hello! I Have a 9400GT. Full QE/CI from the look of things.
Posted Image

I do have a question. With my setup - under ArchLinux and Windows 7 - 1080p video plays back beautifully, with very little cpu usage. This really isn't the case currently. Is this because of the overhead - if any exists - of the opemu? I was hoping to utilize my GPU to accelerate video playback much in the same way that I have on Windows and Linux. I'm using MPlayer2 and VLC.

But I must say, I never expected to get ML running on this rig. Very awesome stuff indeed. Apart from the HD video playback issues I'm having, everything else is smooth and responsive. I've been running for about 6 hours now with no noticeable problems. Well, read and write speeds seem to degrade over time while using my external powered USB Harddisk, but I have no clue what that's about and couldn't care less lol.


So, that means the graphics issues perhaps aren't as big on Intel. Interesting... As for the HD playback issues, I really have no idea.

Oh yeah, I use Arch too!

#1591
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:português
I'm testing now after I've adapted my system. (graphics driver) again with the various kernel currently test2 kernel of Sinetek runs constantly better as amd_kernel by Andy.

#1592
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music
Hi there,

Does anybody know why only sinetek AMD test 1 works on fx?
I'm able to boot with it but it is really unstable, and i was wondering if we could make the latest ANV kernel work with fx.
It should boot faster, runs at better peformance , and be more stable.

Bitcore

EDIT: or a newer sinetek kernel ;)

EDIT 2: got Andy's kernel working on fx

#1593
Sinetek

Sinetek

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 333 posts
  • Gender:Male

Hi guys, I have a few problems, so far so good I got my video card to run. However, once I open any program as the text editor I get a kernel panic.
As soon as I open the terminal to patch the binaries or clean up the permissions with Disk Utility, the same problem. Now I have very big doubts whether this is just the drivers alone. The modified kernel and the primary SSSE3emu should be investigated again. I have tried everything to fix the problem, I am stuck. If someone has to fix a feasible idea to the problem, please report.
thanks

http://IMG_5427.JPG

http://IMG_5428.JPG

http://IMG_5429.JPG

I have sent a message to sinetek but unfortunately I have not received any response. We suspect that the primary problems with the kernel through the SSSE3emu caused.

Heya, my bad, I got busy. I'm still looking for a job in Germany for this summer. Well, this indicates the opemu is doing something wrong.
When does the KP occur?

-- Sinetek

#1594
MadMungo

MadMungo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney Australia

Hi there,

Does anybody know why only sinetek AMD test 1 works on fx?
I'm able to boot with it but it is really unstable, and i was wondering if we could make the latest ANV kernel work with fx.
It should boot faster, runs at better peformance , and be more stable.

Bitcore

EDIT: or a newer sinetek kernel ;)

EDIT 2: got Andy's kernel working on fx


Please let us know how, Don't leave us FX users hanging.

#1595
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music

Please let us know how, Don't leave us FX users hanging.

Hi,
As i know how it is to be a FX user, having problems with like every kernel i'll always help you guys.
So the trick is: set your bios right! you'll need a few things to be changed which you don't need for other processors.
Right now, i'm not sure which ones, when i'm back home i'll check my bios and tell you guys.
second, you'll need to use this flags : busratio=15 fsb=200 -force64 -v (where you have to set the busratio and fsb to yours)
Wrong busratio causes bad performance, and -force64 is needed because i'm getting the "loading kexts and then reboot" problem without it.


Bitcore

#1596
dongyue1992

dongyue1992

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi,
As i know how it is to be a FX user, having problems with like every kernel i'll always help you guys.
So the trick is: set your bios right! you'll need a few things to be changed which you don't need for other processors.
Right now, i'm not sure which ones, when i'm back home i'll check my bios and tell you guys.
second, you'll need to use this flags : busratio=15 fsb=200 -force64 -v (where you have to set the busratio and fsb to yours)
Wrong busratio causes bad performance, and -force64 is needed because i'm getting the "loading kexts and then reboot" problem without it.


Bitcore

Bitcore,do you know why I got instant reboots when loaded kexts,my CPU is AMD A8-4500M(APU),whatever sinetek's kernel or AnV's kernel,I used all boot flags -v -force64(-arch=x64_86) busratio= fsb= Is these kernels not supported for APU?
I can install and use SL&Lion on my processor,but never ML

#1597
AkimoA

AkimoA

    AMD

  • Local Moderators
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Forest (GER)
There was never APU support in OSX and there prob never will be !

#1598
dongyue1992

dongyue1992

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

There was never APU support in OSX and there prob never will be ! not in Intel or in AMD


There was never APU support in OSX and there prob never will be ! not in Intel or in AMD

APU is AMD's CPU

#1599
AkimoA

AkimoA

    AMD

  • Local Moderators
  • 213 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Forest (GER)
True Thing got carried away with telling the same over and over again !!!!

There was never a Kernel for a Hyprid Processor like these are and even if u get to install it with one of the kernel u will never have any graphic acceleration wich makes it pretty useless

Answer STAYs the same a clear NO

Sorry

#1600
Jazzle

Jazzle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

True Thing got carried away with telling the same over and over again !!!!

There was never a Kernel for a Hyprid Processor like these are and even if u get to install it with one of the kernel u will never have any graphic acceleration wich makes it pretty useless

Answer STAYs the same a clear NO

Sorry

Why are you so sure? It is just a K10 cpu with an Radeon graphics core. For example, the a8-3850 GPU is based on a normal HD5570. I don't think there is a difference between an APU and seperate GPU & CPU for the OS. I will try and see if I can get it to work when I have time.





Also tagged with one or more of these keywords: Mountain Lion, AMD, legacy kernel, x64_86, ssse3, ssse3 emulator


6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy