Jump to content

Mavericks kernel testing on AMD (formerly Mountain Lion kernel testing on AMD)

Mountain Lion AMD legacy kernel x64_86 ssse3 ssse3 emulator

  • Please log in to reply
6370 replies to this topic

#2321
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
so now I have run the "AutoAPBDecrypt 1.1, the automatic Apple Protected Binary DecryptorTool" by Andy and made ​​these adjustments #11 and these #16 .
Mountain Lion can boot without problems without system crash, etc. Then I run the DarwinDumper and found into the OpenCLinfo.txt file under Global Memory PCIe 0 MB,
1 OpenCL platform found!
[Platform 0]
	    Name:				   Apple
	    Vendor:				 Apple
	    Version:			    OpenCL 1.2 (Aug 24 2012 00:53:09)
	    Profile:			    FULL_PROFILE
	    Extensions:					 cl_APPLE_SetMemObjectDestructor
									    cl_APPLE_ContextLoggingFunctions
									    cl_APPLE_clut
									    cl_APPLE_query_kernel_names
									    cl_APPLE_gl_sharing
									    cl_khr_gl_event
1 OpenCL device found!
[Device 0]
	    Name:				   AMD Phenom(tm) II X6 1100T Processor
	    Vendor:				 Intel
	    Type:				   CPU
	    Device Version:		 OpenCL 1.2
	    Driver Version:		 1.1
	    Compute Units:		  6
	    Work Group Size:	    1024
	    Clock:				  3724 MHz
	    Global Memory (Total):  16384 MB
	    Global Memory (Host):   16384 MB
	    Global Memory (PCIe):   0 MB
	    Local Memory:		   32 KB
	    Cache Size:			 0.0625 KB
	    Cache Line Size:	    131206416 Bytes
	    Available:			  Yes
	    Double-Precision:	   Yes
	    Extensions:
							    cl_APPLE_SetMemObjectDestructor
							    cl_APPLE_ContextLoggingFunctions
							    cl_APPLE_clut
							    cl_APPLE_query_kernel_names
							    cl_APPLE_gl_sharing
							    cl_khr_gl_event
							    cl_khr_fp64
							    cl_khr_global_int32_base_atomics
							    cl_khr_global_int32_extended_atomics
							    cl_khr_local_int32_base_atomics
							    cl_khr_local_int32_extended_atomics
							    cl_khr_byte_addressable_store
							    cl_khr_int64_base_atomics
							    cl_khr_int64_extended_atomics
							    cl_khr_3d_image_writes
							    cl_APPLE_fp64_basic_ops
							    cl_APPLE_fixed_alpha_channel_orders

see DarwinDumper.zip file, the Global Memory PCIe value should be 3072 MB !
I googled and found this post here, I hope this Information will help.

Attached Files



#2322
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
I'm new to reports. My latest gimmicks to show that I am very close to the target. The Global Memory PCIe value is displayed correctly = 3072MB with boot flag: -x
see pictures, the tool OpenCL Benchmark OceanWave V1, 2 shows me the first time to the correct value, Smbios, CPU and the graphics card with the Nvidia Smbol.

but the system is by some reason very limp on the legs! B) I need to find the cause. :whistle:

Edit:

Accordingly, the device ID and vendor ID of the video card should be inserted into the info.plist of IONDRVSupport.kext, then the correct value of the memory appears I need to consider to what I've adjusted.

Edit:

also the tool GET_ATI_NVIDIA_VRAM_V09 is confirmed me the correct Memory value, too :D

Attached Files


Edited by spakk, 30 May 2013 - 12:42 AM.


#2323
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
I will make the detailed description tomorrow on my [AMD] Working Builds! :whistle:

#2324
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male
hello spakk, i found your problem - it is cache size and cache line size of null zero!!!
If zero , no correct working kext ! what kernel ???

#2325
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain

hello spakk, i found your problem - it is cache size and cache line size of null zero!!!
If zero , no correct working kext ! what kernel ???

hi Bronzovka , thanks for the quick response, it is the current "amd_kernel" by Andy Vandijck.
How can I fix the problem?

Edited by spakk, 30 May 2013 - 09:35 AM.


#2326
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

hi Bronzovka , thanks for the quick response, it is the current "amd_kernel" by Andy Vandijck.
How can I fix the problem?

Yes . You no tried my kernel ???

#2327
rsc-pl

rsc-pl

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Piledriver kernel for 10.8.3 ? (on sinetek I have kernel panic - ACPI - after update from 10.8.2)

#2328
The-Hackintosh

The-Hackintosh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
which Kernel work on ML 10.8.3 (AMD Athlon ii x2 245)?

#2329
SS01

SS01

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 265 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ottawa

which Kernel work on ML 10.8.3 (AMD Athlon ii x2 245)?


AnV's 10.8.2 amd_kernel has been reported working on 10.8.3... http://www.insanelym...60#entry1878822

Sinetek patched the 10.8.3 XNU at some point but I don't remember he posted the kernel.

#2330
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Hi guys, I was sick a few days, so I was not possible to report me. The last test I made, were working successful with OpenGL with my Nvidia GTX 550Ti, it works and Mountain Lion starts, the graphics memory is displayed completely correct, OpenGL Viewier recognize my working graphics card, but the construction of the dock are very slow! Occasionally I get an error message
NVDA (Private): Channel timeout!
com.apple.launched com.apple.dock.extra
NVDA(OpenGL):Channel timeout!
(see image)

I get this message when I install only one injector in S / L / E for example patched NVkush.kext

Once when I install three patched injectors such as: NVKush.kext, Natit.kext and ATY_Init.kext, I get no error message, but that does not stay that way, so we desperately need someone to modified the GeForceGLDriver.bundle

by various adjust the GeForceGLDriver.bundle \ Contents \ MacOS \ libclh.dylib from the previous OSX versions and the patch of IONDRVSupport.kext.
Conclusion: we need to modify the libclh.dylib, unfortunately I have no idea how to do.

PS: Bronzovka, I have tested your kernel, unfortunately no success boot

Edit:

Netkas, did you see an opportunity to fix the problem? :D

Attached Files


Edited by spakk, 03 June 2013 - 05:12 PM.


#2331
jms209

jms209

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
Any way to get VLC to work on my AMD machine?

Everything work well,just VLC will not load videos.
Says something about me not having opnecl acceleration.
The sound works only after the error.

Seems odd since quicklime opens the videos and are watchable.

Any way to use accelerated graphics with amd 7660G graphics card?

#2332
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
Came here to show all my respect to Andy Vandjick: just updated to 10.8.4, and i can confirm his kernel miraculously still works just like a champ, even being meant for 10.8.2!

All in all, the system performs better than 10.8.3 - a little bit less glitches, 10.8.3 was slightly more troublesome than the others - and as good as 10.8.2.

HD 5450 Silent users, patch the current 10.8.4 kexts (before restarting the machine, of course)! Don't think you can use the patched ones from 10.8.3 - or 10.8.3, for that matter - because all you'll get will be a white screen. Patched graphics doesn't seem to survive their own system version.

All the best!

#2333
carlo_67

carlo_67

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,066 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roma
I confirm Installation 10.8.4 update successful with kernel Andy Vandjick
and I must say it is' very few artifacts

#2334
JorgeMax

JorgeMax

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil-Piauí-Teresina
Successfully updated to 10.8.4! After running the update just change the kernel to kernel Andy Vandjick and restart, ready, no errors so far.

#2335
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,971 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain

Hi guys, I was sick a few days, so I was not possible to report me. The last test I made, were working successful with OpenGL with my Nvidia GTX 550Ti, it works and Mountain Lion starts, the graphics memory is displayed completely correct, OpenGL Viewier recognize my working graphics card, but the construction of the dock are very slow! Occasionally I get an error message

NVDA (Private): Channel timeout!
com.apple.launched com.apple.dock.extra
NVDA(OpenGL):Channel timeout!
(see image)

I get this message when I install only one injector in S / L / E for example patched NVkush.kext

Once when I install three patched injectors such as: NVKush.kext, Natit.kext and ATY_Init.kext, I get no error message, but that does not stay that way, so we desperately need someone to modified the GeForceGLDriver.bundle

by various adjust the GeForceGLDriver.bundle \ Contents \ MacOS \ libclh.dylib from the previous OSX versions and the patch of IONDRVSupport.kext.
Conclusion: we need to modify the libclh.dylib, unfortunately I have no idea how to do.

PS: Bronzovka, I have tested your kernel, unfortunately no success boot

Edit:

Netkas, did you see an opportunity to fix the problem? :D


because no one has any idea how I can fix this?

#2336
MrApocalypse

MrApocalypse

    Not your average black guy...

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
  • Gender:Male
I can also confirm AnV's amd_kernel working great on 10.8.4 w/ AMD Phenom II X6 1075T. Updated via App Store with no problems at all.

#2337
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male
Hi to all !
I found one problem !
1) on intel :
Attached File  Screen Shot 2013-06-05 at 22.46.45.png   123.38KB   78 downloads

2) on AMD :
Attached File  Screen Shot 2013-06-06 at 6.58.07.png   121.87KB   80 downloads

Why ?
What is this?
Should show how "0xffffffffffffff9c" on amd !!!

:blink:

#2338
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Hi to all !
I found one problem !
1) on intel :
Attached File  Screen Shot 2013-06-05 at 22.46.45.png   123.38KB   78 downloads

2) on AMD :
Attached File  Screen Shot 2013-06-06 at 6.58.07.png   121.87KB   80 downloads

Why ?
What is this?
Should show how "0xffffffffffffff9c" on amd !!!

:blink:


Hey Bronya don't forget what my specs are: P4631 mobo GA-VM900M (Via) and the card a nvidia gt 440...

It would be helpful if someone with a nforce or amd chipset and nvidia card could post a ioreg for you to compare those values, it wouldn't?
We need to check if those values of the pci2pcibridge on nforce chipsets are also on 32bit then we can possibly blame it for the graphics corruption.

#2339
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
Well, Bronzovka, I think you did find the problem. That's really big deal, so way to go! Now the next logical step would be to search the cause of this. I'm reading the sources of the kernel (AnV version) and until now find nothing. I'll post here if I step at anything.

All the best!

#2340
JorgeMax

JorgeMax

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil-Piauí-Teresina
PC with AMD 785G chipset, this picture serves Bronya?

Attached Files







Also tagged with one or more of these keywords: Mountain Lion, AMD, legacy kernel, x64_86, ssse3, ssse3 emulator


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy