Jump to content

Mavericks kernel testing on AMD (formerly Mountain Lion kernel testing on AMD)

Mountain Lion AMD legacy kernel x64_86 ssse3 ssse3 emulator

  • Please log in to reply
6369 replies to this topic

#2301
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

install the OpenGL Extensions Viewer and see if the video memory = 0 MB appears for your graphics card or the actual video memory size is displayed and upload here the Pic, please


Here it is:

Posted Image

#2302
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

it calls into question a lot of thought received, it goes back to CPUID simply nothing that the name "AMD CPU" prevents it from working properly in x86_64.


It makes some sense but remember that we have some ATI/AMD users with their systems working OOB(i think that the glitches are related to another problem).

#2303
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

hello Bronya , :)

Peut-tu regarder pastbin , j'ai volontairement bloqué mon PC Intel avec GraphicsEnabler=No (écran noir et bloqué) sur core2duo/NV 9600m :)

Can you look pastbin I intentionally blocked my PC with Intel GraphicsEnabler=No (black screen and stuck) on core2duo/NV 9600m :)





http://paste.ubuntu.com/5688348/

Hello ! I look . Why ** AppleSMBusPCI::start failed to get acpi path for provider ?? ))
For GraphicsEnabler - i dunno :(

#2304
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

:)

Bronya :)

look with GraphicsEnabler=Yes :)


Tnx , but i really dunno ! But i look that maybe AGPM .

#2305
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male
+ira , you can export ioregistryexplorer from your pentium 4 with nvidia ?

#2306
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

+ira , you can export ioregistryexplorer from your pentium 4 with nvidia ?


For sure, here it is:

http://cl.ly/0n0m2P1u2s2a

#2307
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

For sure, here it is:

http://cl.ly/0n0m2P1u2s2a

Why does not open ? Your IORegistryExolorer what version ?? )

#2308
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Why does not open ? Your IORegistryExolorer what version ?? )


Strange, i cannot open it also. Version 3.0 (3.0d1)

Why does not open ? Your IORegistryExolorer what version ?? )


Try this http://cl.ly/text/1G0J1p1c1o1t it's ioreg devicetree from terminal.

Zipped: http://cl.ly/0E0831063T1k

#2309
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

Strange, i cannot open it also. Version 3.0 (3.0d1)



Try this http://cl.ly/text/1G0J1p1c1o1t it's ioreg devicetree from terminal.

No ! I need only Ioregistryexplorer only version 2.0 or 2.1 and working

#2310
+ira

+ira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

No ! I need only Ioregistryexplorer only version 2.0 or 2.1 and working


Here, with 2.0 seems to work.

#2311
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male

Here, with 2.0 seems to work.

Yes ! Tnx :) I look ...

i looked .
On intel shows it support 0x06040000&0xffff0000
On amd no shows support ... :|

Edited by Bronya, 21 May 2013 - 10:52 PM.


#2312
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
I have an Hackintosh GA-P35-DS3R with Intel core duo processor and insert my Nvidia GTX550Ti and than install Mountain Lion ( currently installed Leopard 10.5), then activate IORegistryExolorer, it will help them further, bronzovka??

#2313
Bronya

Bronya

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 936 posts
  • Gender:Male
hello spakk !
Sorry , no ! You should try only Mountain Lion on intel !

#2314
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
was a stupid idea :worried_anim:

#2315
wws12

wws12

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 posts
What would be the best kernel to use with a Phenom II x4 965 and a ATI Radeon HD 4350 graphics card?

#2316
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
I'd try Lion instead: Mountain Lion is still buggy when graphics is concerned, even for ATI users.

#2317
iawval

iawval

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waadt

Interesting ! :)

I think maybe problem GraphicsEnabler on AMD =))))

Bronya your latest 10.7.5 kernel works a wonder on an aged XW8200 dual Xeon Nocona 10 gb ram, a no/name GTS210 10a60
full QE/QC but I couldn't get QE/QC with an Asus 210 10a65.
For the rest all is running perfectly well.

#2318
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
Please, guys, read the title of the topic: don't ask or provide help here: there's a topic specifically for it. Use the help topic instead. If this goes on, i'll start to delete posts without warning.

Much appreciated.

#2319
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Hi guys!
I have once again played around on my hackintosh and noticed something strange that I can not explain.
I have modified my graphics driver such as: NVDAResman.kext, Natit.kext, NVDAGF100Hal.kext, AppleGraphicsPowerManagement.kext, AppleGraphicsControl.kext, IOGraphicsFamily.kext, IONDRVSupport.kext, OpenGL.framework, GPUSupport.framework and my Chameleon.boot.plist with EfiString
then I started the current ##### and made ​​the OpenCL patch and a few other modifications.
When I did started the first, the mask appeared with the password entry, after I typed my password, the screen went black and OpenCL Error message was displayed several times on the screen.

renewed after boot with password prompt Mountain Lion has started very slowly into the desktop and stand still without kernel panic, see pictures
Unfortunately I was not able to start the Viewer OpenCL to prove the function. I will continue to monitor and check the morning so that the system boots as income.

After I started renews the system and the password prompt Apparitions and have typed my password, the structure of the desktop is set up very slowly

at the second time, however, Mountain Lion is very sluggish to the desktop without kernel panic,
Unfortunately I was not able to start the OpenCL Viewer, since the structure of the desktop expired in slow-motion process.
I can no proof at the moment.

I need to find out whey the structure of the desktop is set up in slow-motion process.

The graphics are very good, unfortunately I can not start any tools / programs because the system is very sluggish

I took a few pictures, I'll upload the pictures tomorrow


Edit:
The two pictures show the situation after a long boot, the desktop after about half an hour, without all apps function well without a kernel panic!

Attached Files



#2320
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain
Here the diagnostic folder with the last crash with OpenGL, perhaps it can help us? to find the cause

Attached Files







Also tagged with one or more of these keywords: Mountain Lion, AMD, legacy kernel, x64_86, ssse3, ssse3 emulator


2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy