Jump to content

[Guide] The all-in-one guide to Vanilla OS X (including Chameleon + DSDT) for beginners (updated for Mavericks!)

Mountain Lion Vanilla OS X Chameleon DSDT Beginner Guide How-to

  • Please log in to reply
810 replies to this topic

#441
catalinz

catalinz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Hello Arthur!

 

I fresh installed 10.8.4 and i tried to generate new SSDT with the script, but this is what i get now:

 

 

Last login: Wed Jun 12 04:59:09 on ttys000
xxxxx$ curl -o ssdtPRGen.sh https://raw.github.c...ls/ssdtPRGen.sh
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100   422  100   422    0     0    339      0  0:00:01  0:00:01 --:--:--   363
xxxxx$ chmod +x ssdtPRGen.sh
xxxxx$ ./ssdtPRGen.sh
./ssdtPRGen.sh: line 2: syntax error near unexpected token `newline'
./ssdtPRGen.sh: line 2: `<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>'
xxxxx$ 
 
What do you think is the problem? maybe because new version in 10.8.4 of terminal?
I still have the SSDT generated in 10.8.3 is ok if i use this one till i can generate new one?
 
LE: After reboot it worked ;)


#442
catalinz

catalinz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Hello Arthur,

 

After i put the DSDT.aml for my P8Z68-V PRO mb that you gave me check here             #387            , that you said it has the common patches already applied and fixes, in systeminfo.app i get:

 

8086 Intel Corporation 1c49 HM65 Express Chipset Family LPC Controller Bridge ISA bridge instead of Z68 Express Chipset why is that? And at kexts AppleLPC HM65 etc. If i remove the DSDT from chameleon wizard, it apears back to Z68 Express Chipset

 

Also in lspci either with DSDT or not it shows right:

localhost:~ xxxxxt$ lspci -b -nn

00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Z68 Express Chipset Family LPC Controller [8086:1c44] (rev 05)

 

So is this all ok? I mention i only use DSDT for the audio enable with another AppleHDA.kext not original from OS X installer. My sound works this way: i replace the AppleHDA with another version 2.2mb not 2.5mb (original os) and i have also to put the dsdt you gaved me, should i try to enable sound with enoch layout id1 and stop use the dsdt?



#443
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

must test and see results with and without it

 

about the msg i think is only esthetic... like u say in lspci is showing allright

 

 

if u don't see any need of dsdt .. don't use it..

 

good hack



#444
catalinz

catalinz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Hello Arthur!

 

Do you have any info about a beta of Mavericks, i see for example Pandora.app beta2 at log several times the Mavericks, so is there already a beta out? thx!



#445
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

see some info about it

 

OS X 10.9 Mavericks (DP1)

 

good hack



#446
catalinz

catalinz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Hello,

 

Thx for the info, i read all, but i didnt find any download link, in appstore maybe?

 

Also at this time the mbr patch can work? because i have only 1 usb stick of 16gb for the installer :| and the chameleon with no modification can work?

 

Any ideea if DP2 will come out soon? like 1 week or so, if not ill stick to DP1



#447
Gus93

Gus93

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

I was just able to get Maverick up and running, but I am having the following issues:

1. I still can't boot into OSX from anything but this flashdrive. If I try to boot my computer any other way it just stalls briefly before booting into my Windows HDD.

2. The clock speed is working properly, however, when I restart it resets the time the clock thinks that it is.
3. I don't have functional networking (bluetooth/wifi/ethernet)

My system:
CPU: Intel i7 4770K
Mobo: Asus z87-Deluxe
GPU: Asus GTX660 ti
PSU: Corsair 600Wm
HDD: Some 500Gb drive that I had laying around
Ram: 2x4Gb corsair vengeance

 

Please help!



#448
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

is out of topic

 

mav is for developers.. if u don't have a 100% install in 10.8.4 forget mav.. anyway is dp1 full of bugs.. if u are a hack with some skills .. if not.. forget it.. this topic is about vanilla install 10.8 ML

 

so..

 

good hack



#449
Gus93

Gus93

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

hello

 

is out of topic

 

mav is for developers.. if u don't have a 100% install in 10.8.4 forget mav.. anyway is dp1 full of bugs.. if u are a hack with some skills .. if not.. forget it.. this topic is about vanilla install 10.8 ML

 

so..

 

good hack

Sorry to break rules, it was unintentional. I just don't have the appropriate hard ware to run 10.8.4 (ie i have haswell stuff)



#450
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi... I have followed this guide strictly.. As a beginner It helped me so much.. but i m stuck at Step 3A.2.. After 3A.1 "OS X" option is not coming instead i get "Mac OSX Base system" (I think OSx installer is not coming)..

Attached File  DSC_0042.jpg   116.26KB   2 downloads

If I enter that im getting the following error..

Attached File  DSC_0043.jpg   150.38KB   2 downloads

Pls help..

PS: (I haven't used the 2.2svn-r2254-i386.zip file at all (which i downloaded along with chameleon bootloader installer) till step 3A.1)

 

I Have

HP pavilion dv6116tx

Intel i3(2nd gen)

Intel HD3000 Graphics with AMD Radeon HD6490M(but i m using fixed mode graphics)

4GB ram



#451
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

u must use macbookpro8,1 smbios

 

and use nullcpupowermanagement

 

probably must delete from the installer

 

appleintelhd*.* from system/library/extensions

 

if that error go on

 

use in boot

 

cpus=1

 

hp have that problem.. lapic fix

 

good hack



#452
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Thanks for the reply.. i used macbook pro 8.1 and pasted null cpupowermanagement kext (along with fakesmc kext) in  /System/Library/Extensions folder of the usb...

In that folder u want me to delete appleintelhd*.*...???



#453
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

I have deleted the appleintelhd*.* files in S/L/E folder... also tried with cpus=1.. i have also applied lapic fix for mach_kernal.. the same error coming...

 

if i use "-f " then i m getting "local apic error" eventhough i applied lapic fix already... pls somebody help..

 

 

 

update:

 

I have deleted appleintelcpu*.kexts from S/L/E folder.. So the previous problem is gone..

 

now getting local apic error... applied lapic fix for the kernel... but still getting the error...

 

if i use cpus=1 -> still waiting for root device

 

my hardware virtualisation is enabled... is that a problem..??



#454
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

what lapic fix u apply ?

 

 

don't need it for install

 

only need to boot

 

cpus=1

 

and make a default in bios.. only need sata in ahci mode

 

good hack



#455
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi

 

I think i dont have any option to change in my Insyde BIOS other than H/W virtualisation and Dynamic graphics...

 

I cant see AHCI or SATA anywhere in BIOS...

 

Can u tell me how can i check whether my system has sata in AHCI mode? using any software..

 

If its already in AHCI mode I can continue or

 

I should give up installing MAC along with my windows 8 right!!!



#456
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

that ahci is for the hd...

 

the give up is u decision...

 

what i can tell to u . is mac os x is for mac and developed exclusively for mac

 

hack mac os x is 99% of reading, googling, persistency and 1% of luck u hardware be compatible..

 

this is not windows .. can be installed in a toaster.. only need the toaster have a dvd drive..

 

don't expect any easy way... to install and run mac os x ..

 

good hack



#457
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Sorry

 

I did not mean i m frustrated.. u r the one who is helping me...

 

I just wanted to know how to check my sata mode and i think found it from device manager..

 

Attached File  SATA.JPG   35.21KB   3 downloads

 

I hope this is what u said about and i think its in ahci mode only..

 

I ll try again and update you..

 

Thanks...



#458
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

revise the installer

 

remove the appleintelhd*.*

 

boot

 

-f -v GraphicsEnabler=No cpus=1

 

that with original mach_kernel

 

good hack



#459
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi Artur,

 

I tried the above and while everything is loading(codes are running) my laptop screen suddenly switches off...  like it's cable has been disconnected.. (but keyboard and power lights are on).. also when i rebooted windows did not start up well and later it  repaired itself.. I fear it may cause any problem to my laptop..

 

pls help me what to do..

 

->I prepared the usb as per the guide...

 

->I have deleted appleintelcpu*.* and appleintelhd*.* from S/L/E folder.. (i did not do this in terminal but in search box i typed appleintelhd and deleted the search results)...

 

->I booted with -f -v GraphicsEnabler=No cpus=1 with the original kernel..

 

Thanks...



#460
Aswin

Aswin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi..

 

I bypassed the kernel panics and stuck at black screen issue..

 

I used all known bootflags: -f -v GraphicsEnabler=No cpus=1 npci=0x3000 PCIRootUID=0 and 1 PciRoot=0 and 1..

 

all combinations end up in same black screen (graphics card problem) i cant get past it..

 

pls someone tell me which flags may be working for me..

 

 

While googling for the solution i got to know that my laptop specifications are more closer to MacBookPro 8.2 than 8.1

 

Attached File  Capture2.JPG   61.12KB   3 downloads

 

->Same Graphics cards (Intel HD3000 + AMD Radeon HD6490M Switchable Graphics) 

 

->Same Processor Family (Sandy Bridge)

 

->Same RAM type and similar Cache type

 

If I use MacBookPro 8.2 will the installation be a bit easier to move??

 

pls someone tell me

 

Also guide me how to avoid the black screen problem..

 

Thanks.







Also tagged with one or more of these keywords: Mountain Lion, Vanilla OS X, Chameleon, DSDT, Beginner, Guide, How-to


5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy