Jump to content

Mouse cursor glitch at X1300

leopard kalyway glitch bug x1300 x1000 radeon

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
Hey guys, I've installed Kalyway 10.5.2, everything works fine without any patches and whatever, but one thing kills me here.
Mouse cursor always leave some strange kind of texture or how to call it, don't know, if something is happening below it (progress bar for example), or when I move windows...
Using Radeon X1300 GPU, what could help me to fix this glitch?

#2
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Has been a problem for a long time. Google: ATI 1300 insanelymac

One guy fixed it by upgrading to 10.5.8: http://www.insanelym...howtopic=259343

Some work on 10.6.x: http://www.beejblog....ow-leopard.html

#3
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Please post system info next time :) get ready for a lot of reading, I did a friends Dell laptop with x1400 and it was a pain in the rear. This thread http://www.insanelym...howtopic=190586 will get you started. If you need to add your EDID use Everest in windows as switchresx tends to provide incorrect data until after you get everything working. dev id may also needs to be added to controller.

#4
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia

Has been a problem for a long time. Google: ATI 1300 insanelymac

One guy fixed it by upgrading to 10.5.8: http://www.insanelym...howtopic=259343

Some work on 10.6.x: http://www.beejblog....ow-leopard.html

Gonna check it later, I'm on Windows7 at the moment, thank you!


Please post system info next time :) get ready for a lot of reading, I did a friends Dell laptop with x1400 and it was a pain in the rear. This thread http://www.insanelym...howtopic=190586 will get you started. If you need to add your EDID use Everest in windows as switchresx tends to provide incorrect data until after you get everything working. dev id may also needs to be added to controller.

No problem, and thanks for info :)

#5
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
Huh, this is what happen now:
From Leopard opened Software Update, it found update to 10.5.8, I've started installation and after few minutes at about 20% it shown me message "You need to restart your computer...", of course I restarted it and on boot it got 'kernel panic' and shown same that message over the Apple logo as you can see on the photo below.

Attached File  IMAG0469.jpg   570.46KB   8 downloads

What now?

#6
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts

Well, you can't use the Software Update for one thing, at least not to update old system software.

It has been a while since I've had to do it, but you would reinstall Kalway 10.5.2. You would then copy the mach_kernel and the System.kext to your Desktop. You would download the 10.5.8 Combo update from Apple. You would install the combo update, but would NOT allow it to reboot. You would then reinstall the saved mach_kernel and System.kext, repairing permissions on them. Then you would reboot the computer holding your breath and crossing your fingers.



#7
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
Again, same thing while installing update from Apple's website as I thought it will happen. Using terminal I've made backup of files you told me to backup, but when started installation soon it gave me same error. At boot first line said 'unsupported cpu..' so yeah, seem like kernel is overwritten already and I wasn't able to copy my backup back to root of partition. Gonna download iDeneb now and try with it, wish me luck :)

#8
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
So, iDeneb doesn't boot, -v shows just black screen, a.k.a. nothing...

#9
GileX

GileX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
That's it, I will give up from this, I have no nerves nor time to mess around with all this installations. Until I find some more time I'll live with this...
Thank you for help anyway!





Also tagged with one or more of these keywords: leopard, kalyway, glitch, bug, x1300, x1000, radeon


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy