Jump to content

NVIDIA GeForce 9300M GS fails in Snow Leopard 10.6.8

NVIDIA GeForce 9300M GS Snow Leopard 10.6.8

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
max--

max--

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hello guys,

I've got a laptop with a Clevo M7X0SU motherboard and a NVIDIA GeForce 9300M GS graphics card.

Well I'm trying to update my Snow Leopard from 10.6 to 10.6.8. I am using 32 bit mode. Updates until 10.6.4 went fine, then when updating to 10.6.5 I had to remove the NVEnabler.kext (because of a black screen), then updates until 10.6.7 went fine too.
Now I'm updating to 10.6.8.

I replaced the IOUSBFamily.kext with the one from 10.6.7 to get my USB functionality back.
Now I can only boot with "GraphicsEnabler=no" flag into VGA mode (1024 x 768).
Until 10.6.7 the graphics worked fine. But now when I try to boot with graphics enabler I get a green screen.

When I try the following flags:
PCIRootUID=0 + GraphicsEnabler=yes -> Green screen
PCIRootUID=1 + GraphicsEnabler=yes -> VGA mode (like no graphics enabler)

I tried to use NVEnabler kext, but there I get either this or the same green screen.

Do you have any idea?

Thank you in advance! :)
Greetings, Max

#2
max--

max--

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Problem solved, see my guide.





Also tagged with one or more of these keywords: NVIDIA, GeForce, 9300M, GS, Snow Leopard, 10.6.8


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy