Jump to content

AMD Radeon HD 6650M / Graphics Enabler / DSDT / HDMI Audio / Acer Aspire 7750G - 2674G50Mnkk [Gradients Fixed]

ATI 6650M GraphicsEnabler ATI 6650M 10.6.8 AMD Radeon HD 6650M ATI Radeon HD 6650M mac AMD 6650M custom personality 6650M DSDT patch ATI Radeon HD 6650M DSDT ATI Radeon 6470M DSDT

  • Please log in to reply
911 replies to this topic

#141
Úll Mac

Úll Mac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Try adding this to the PEGP, leave the bufer emty between () and recompile your dstd. Try with and without the "dual link" patch. If your connectors info are good, you should see some result.


cannot get dsdt to compile with that bin image, keep getting syntax error.as soon as i open bin image to copy i get error with the bin image

#142
Úll Mac

Úll Mac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

cannot get dsdt to compile with that bin image, keep getting syntax error.as soon as i open bin image to copy i get error with the bin image


did get it to patch under gfx0 but no change ,
will keep at it

#143
Gorbush

Gorbush

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

SUCCESS


I had installed the trucker provided boot and ATI6000 controller next and attacked this last one with an hex editor (hex fiend) I located the numbers sequence of LVDS connector provided by trucker in a previous post and substituted it for the numbers sequence used by bux-booga. This was the magic trick. After this I have a perfect working, functional and graphically accelerated system.

Note 1: I didn´t make any modification to the HDMI and VGA connector info but I have make some tests and I can have duplicated or extended screens with HDMI but not VGA (this last is not working). The only problem with the HDMI is that I can not get sound from it, but that is a problem for the future, not now, I think that I will not use normally the external video ports, perhaps occasionally to show photos at the TV.


I have a HP Pro book 6560b with Radeon 6470 inside (PCI ID: 1002:6760) and have the same problem -
Pithecia framebuffer makes VGA display external working and LVDS is garbled screen with vertical lines pixel displacements.
https://dl.dropbox.c...een_columns.jpg

I tried to modify the Pithecia with different configurations - from many topics with no success.
Sometimes it starts with good screen - but almost always it is unreadable.


As i see You fixed this issue - but i do not understand how - You said that You changed the ATI6000Controller but lately You wrote that You didn't modify any connectors info...
So - what did you do??

May be somebody can help me - my information is here..
Mac OS 10.7.4
https://dl.dropbox.c...00.0200.vga.rom
https://dl.dropbox.c...6470_radeon.txt
https://dl.dropbox.c...470_redsock.txt

Any other framebuffers except Pithecia do not give the both VGA and LVDS working...
I tried to copy the Pithecia to Osmunda and run - but it do not recognise the VGA - is there any other change should be done to create the copy of Pithecia framebuffer but not only copying the connectors info?

#144
Úll Mac

Úll Mac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

bux_booga,

I could kiss you!! :-)

Patching my DSDT with your PEGP.dsl works perfectly. I did change the framebuffer in the patch to ipomoea, and edited the ATI6000Controller.kext to match your osmunda hex data. It now boots to a clear, accelerated graphics screen every time! Sleep also works perfectly. I'll be testing HDMI and VGA next but I'm confident it will work. I may also look into further DSDT edits to get HDMI audio working, there is a thread on tonymacx86 on this. Just one question, how did you discover how to add the ATI graphics info your DSDT? Thanks again.



Hi, have tried to use bux boogas pegp with my acer 7741g ati 5470,1600x900 native resolution, bux suggested editing controllers,trucker suggests adding ati bin image.
Still unable to solve.My problem seems to be edid not being read .
Since there is a good chance the 7750 and 7741 have the same lvds panel I am hoping that a variation of the method for 6650 will work for me.
With no dsdt and ge=yes i modified my connectors and have full acceleration thru vga and hdmi but black screen thru lvds.

Did you have edid pick up before adding dsdt ?

Just trying to understand exactly what you changed in bux's pegp ?
In changing the framebuffer you just edited the name?
And with the controller ?

( i tried patching my dsdt with the pegp ,modifing TO SUIT 5470 ( I THINK )
result was without boot flags lvds working , system profiler shows correct card and vram correctly shows 512mb
but resolution only 1024x768 with no other options

#145
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia

With no dsdt and ge=yes i modified my connectors and have full acceleration thru vga and hdmi but black screen thru lvds.


Good, so You need to find the correct configuration for the LVDS.

Did you have edid pick up before adding dsdt ?


I never got EDID picked up without editing connector info for LVDS in ATI6000Controller.kext + GE=Yes / DSDT (PEGP) Patch

Just trying to understand exactly what you changed in bux's pegp ?
In changing the framebuffer you just edited the name?


Changed:
Framebuffer name, because i'm using Ipomoea in ATI6000Controller.kext, bux_booga is using Osmunda, also VRAM size need to be changed accordingly and some other, you can compare below. (Crucial from here is the "Dual link" Patch, to have proper sleep function) Without the Dual Link Patch i am using transmitter 20 for LVDS (No sleep/wake), with the Dual Link Patch, i use transmitter 10 for LVDS and i get the sleep/wake function.

Added:
- A lot, but most of it it's just cosmetics. As i said, "ATI,bin_image" was crucial. Adding it to my PEGP + ATI6000Controller.kext with modified Ipomoea (LVDS transmitter 10) I got OS X to recognize my 6650M without GE=Yes and i have proper sleep/wake on my 7750G (and others, nai22, P.Gpunkt, E.Miller) on 10.7.0, 10.7.2, 10.7.3, 10.7.4, 10.8. with my kexts and my PEGP patch.

bux_booga's PEGP
Device (PEGP)
			{
				Name (_ADR, Zero)
				Name (_PRW, Package (0x02)
				{
					0x09,
					0x04
				})
				Method (_DSM, 4, NotSerialized)
				{
					Store (Package (0x36)
						{
							"@0,ATY,EFIDisplay",
							Buffer (0x0C)
							{
								"LVDS"
							},
							"@0,compatible",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Osmunda"
							},
							"@0,device_type",
							Buffer (0x08)
							{
								"display"
							},
							"@0,name",
							Buffer (0x0E)
							{
								"ATY,Osmunda"
							},
							"@1,device_type",
							Buffer (0x08)
							{
								"display"
							},
							"@1,compatible",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Osmunda"
							},
							"@1,connector-type",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x08, 0x00, 0x00
							},
							"@1,name",
							Buffer (0x0E)
							{
								"ATY,Osmunda"
							},
							"ATY,Card#",
							Buffer (0x0E)
							{
								"109-B77101-00"
							},
							"ATY,Rom#",
							Buffer (0x10)
							{
								"113-B7710C-176"
							},
							"device_type",
							Buffer (0x12)
							{
								"ATY,OsmundaParent"
							},
							"VRAM,totalsize",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x40
							},
							"model",
							Buffer (0x14)
							{
								"AMD Radeon HD 6650M"
							},
							"AAPL00,DualLink",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,display-dual-link",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL,HasPanel",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL,Haslid",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL,backlight-control",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,backlight-control",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,AAPL,boot-display",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,built-in",
							Buffer (One)
							{
								0x01
							},
							"@0,display-link-component-bits",
							Buffer (0x04)
							{
								0x06, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,display-pixel-component-bits",
							Buffer (0x04)
							{
								0x06, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL00,Dither",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,display-dither-support",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,inverter-current",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"hda-gfx",
							Buffer (0x0A)
							{
								"onboard-1"
							}
						}, Local0)
					DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
					Return (Local0)
				}
			}
My PEGP (Information collected from ATY_init.kext, this forum, Google, IORegistryExplorer, lot of testing)
			Device (PEGP)
			{
				Name (_ADR, Zero)
				Name (_PRW, Package (0x02)
				{
					0x09,
					0x04
				})
				Method (_DSM, 4, NotSerialized)
				{
					Store (Package (0x54)
						{
							"@0,AAPL,boot-display",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,ATY,EFIDisplay",
							Buffer (0x05)
							{
								"LVDS"
							},
							"@0,compatible",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"@0,device_type",
							Buffer (0x08)
							{
								"display"
							},
							"@0,built-in",
							Buffer (One)
							{
								0x01
							},
							"@0,display-dual-link",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@0,display-type",
							Buffer (0x04)
							{
								"LCD"
							},
							"@0,name",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"@1,device_type",
							Buffer (0x08)
							{
								"display"
							},
							"@1,compatible",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"@1,connector-type",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x08, 0x00, 0x00
							},
							"@1,display-type",
							Buffer (0x05)
							{
								"HDMI"
							},
							"@1,name",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"@2,device_type",
							Buffer (0x08)
							{
								"display"
							},
							"@2,compatible",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"@2,connector-type",
							Buffer (0x04)
							{
								0x10, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"@2,display-type",
							Buffer (0x04)
							{
								"VGA"
							},
							"@2,name",
							Buffer (0x0C)
							{
								"ATY,Ipomoea"
							},
							"AAPL,backlight-control",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL00,DualLink",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL,EMC-Display-List",
							Buffer (0x40)
							{
								/* 0000 */	0x03, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0008 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0010 */	0x06, 0x10, 0x00, 0x00, 0x1B, 0x92, 0x00, 0x00,
								/* 0018 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0020 */	0x06, 0x10, 0x00, 0x00, 0x1C, 0x92, 0x00, 0x00,
								/* 0028 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0030 */	0x06, 0x10, 0x00, 0x00, 0x21, 0x92, 0x00, 0x00,
								/* 0038 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"AAPL,aux-power-connected",
							Buffer (0x04)
							{
								0x01, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"ATY,bin_image",
							Buffer ()
							{
							CODE REMOVED
							},
							"ATY,Card#",
							Buffer (0x0E)
							{
								"109-B77101-00"
							},
							"ATY,Copyright",
							Buffer (0x33)
							{
								"Copyright AMD Inc. All Rights Reserved. 2005-2012"
							},
							"ATY,EFICompileDate",
							Buffer (0x0C)
							{
								"Apr 19 2012"
							},
							"ATY,EFIDriverType",
							Buffer (One)
							{
								0x02
							},
							"ATY,EFIEnabledMode",
							Buffer (One)
							{
								0x02
							},
							"ATY,EFIHWInitStatus",
							Buffer (0x08)
							{
								/* 0000 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"ATY,EFIOrientation",
							Buffer (0x02)
							{
								0x00, 0x01
							},
							"ATY,EFIVersion",
							Buffer (0x0B)
							{
								"01.00.3180"
							},
							"ATY,EFIVersionB",
							Buffer (0x0F)
							{
								"113-B77101-012"
							},
							"ATY,EFIVersionE",
							Buffer (0x0F)
							{
								"113-B7710A-318"
							},
							"ATY,MemRevisionID",
							Buffer (0x02)
							{
								0x09, 0x00
							},
							"ATY,MemVendorID",
							Buffer (0x02)
							{
								0x02, 0x00
							},
							"ATY,PlatformInfo",
							Buffer (0x80)
							{
								/* 0000 */	0x01, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0008 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0010 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0018 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0020 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0028 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0030 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0038 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0040 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0048 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0050 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0058 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0060 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0068 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0070 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00,
								/* 0078 */	0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00
							},
							"ATY,Rom#",
							Buffer (0x10)
							{
								"113-B7710C-176"
							},
							"AAPL,slot-name",
							Buffer (0x0C)
							{
								"PCIe Slot-1"
							},
							"device_type",
							Buffer (0x12)
							{
								"ATY,IpomoeaParent"
							},
							"VRAM,totalsize",
							Buffer (0x04)
							{
								0x00, 0x00, 0x00, 0x40
							},
							"model",
							Buffer (0x14)
							{
								"AMD Radeon HD 6650M"
							},
							"hda-gfx",
							Buffer (0x0A)
							{
								"onboard-1"
							}
						}, Local0)
					DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
					Return (Local0)
				}
			}
			Device (HDAU)
			{
				Name (_ADR, One)
				Method (_DSM, 4, NotSerialized)
				{
					Store (Package (0x02)
						{
							"hda-gfx",
							Buffer (0x0A)
							{
								"onboard-1"
							}
						}, Local0)
					DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
					Return (Local0)
				}
			}
		}


And with the controller ?


You need to find the right connectors info for all of the connectors: LVDS, HDMI, VGA.
Here is mine for 6650M:

0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 01 00 03 --- LVDS
0000010 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 11 02 04 01 --- HDMI No audio
0000020 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 00 01 05 --- VGA
0000030

You can find some useful links in my OP and here http://www.insanelym...7042&st=120

i tried patching my dsdt with the pegp ,modifing TO SUIT 5470 ( I THINK )

You can choose between this or GE=Yes (If your GC's SubsystemVendorID and SubsystemID are included in Chimera or Chameleon) after you find the correct connector info for LVDS

#146
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia

I have a HP Pro book 6560b with Radeon 6470 inside (PCI ID: 1002:6760) and have the same problem -
Pithecia framebuffer makes VGA display external working and LVDS is garbled screen with vertical lines pixel displacements.
https://dl.dropbox.c...een_columns.jpg

I tried to modify the Pithecia with different configurations - from many topics with no success.
Sometimes it starts with good screen - but almost always it is unreadable.


As i see You fixed this issue - but i do not understand how - You said that You changed the ATI6000Controller but lately You wrote that You didn't modify any connectors info...
So - what did you do??

May be somebody can help me - my information is here..
Mac OS 10.7.4
https://dl.dropbox.c...00.0200.vga.rom
https://dl.dropbox.c...6470_radeon.txt
https://dl.dropbox.c...470_redsock.txt

Any other framebuffers except Pithecia do not give the both VGA and LVDS working...
I tried to copy the Pithecia to Osmunda and run - but it do not recognise the VGA - is there any other change should be done to create the copy of Pithecia framebuffer but not only copying the connectors info?


SUCCESS


6650M on Acer Aspire 7750G working on internal LVDS with QE/CI enabled


I had installed the trucker provided boot and ATI6000 controller next and attacked this last one with an hex editor (hex fiend) I located the numbers sequence of LVDS connector provided by trucker in a previous post and substituted it for the numbers sequence used by bux-booga. This was the magic trick. After this I have a perfect working, functional and graphically accelerated system.


Ok, let's make it clear. My kexts are all with transmitter/encoder 20/01 because that's the only way LVDS was working without bux_booga's dsdt patch. For those who want to use the dsdt patch with my kexts ( I am using it), transmitter/encoder must be changed to 10/01 and the name of the framebuffer in dsdt from Osmunda to Ipomoea, otherwise it's not working. I will update by tomorrow night all kexts, with my Ipomoea personality and bux_booga's Osmunda personality ( if i have his permission) for 2 install methods, with and without dsdt patch, all in one kext.
About the VGA extended desktop: It was working fine for me with transmitter/encoder 20/01 and the hotplug IDs i used, LVDS 00, HDMI 04, VGA 01, but I haven't tested yet with the dsdt patch and transmitter/encoder 10/01.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk


Hi, I haven't tried on 10.8. You can try now again on 10.7.3 with Chimera + ATI6000Controller.kext or ATY_init.kext + ATI6000Controller.kext. for 10.7.3. For the next few days i wont be around, i can't use my data plan on roaming, too expensive. I guess my 6650M is working the best, even Pentahex said that sometimes have black screen or "double vision" effect, i think he has also the one with 1 GB. Another user having 6650M with 2 GB RAM is having the same issues. I never got black screen, only few times "double vision" effect.
Edit. I believe that i can make this Ipomoea Personality ( or some other) even better but that will be after 2 months when i'll be at home and can test HDMI and VGA also. I don't have those in my truck, yet :P



#147
Úll Mac

Úll Mac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Good, so You need to find the correct configuration for the LVDS.


I never got EDID picked up without editing connector info for LVDS in ATI6000Controller.kext + GE=Yes / DSDT (PEGP) Patch


Changed:
Framebuffer name, because i'm using Ipomoea in ATI6000Controller.kext, bux_booga is using Osmunda, also VRAM size need to be changed accordingly and some other, you can compare below. (Crucial from here is the "Dual link" Patch, to have proper sleep function) Without the Dual Link Patch i am using transmitter 20 for LVDS (No sleep/wake), with the Dual Link Patch, i use transmitter 10 for LVDS and i get the sleep/wake function.

Added:
- A lot, but most of it it's just cosmetics. As i said, "ATI,bin_image" was crucial. Adding it to my PEGP + ATI6000Controller.kext with modified Ipomoea (LVDS transmitter 10) I got OS X to recognize my 6650M without GE=Yes and i have proper sleep/wake on my 7750G (and others, nai22, P.Gpunkt, E.Miller) on 10.7.0, 10.7.2, 10.7.3, 10.7.4, 10.8. with my kexts and my PEGP patch.

You need to find the right connectors info for all of the connectors: LVDS, HDMI, VGA.
Here is mine for 6650M:

0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 01 00 03 --- LVDS
0000010 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 11 02 04 01 --- HDMI No audio
0000020 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 00 01 05 --- VGA
0000030

You can find some useful links in my OP and here http://www.insanelym...7042&st=120


You can choose between this or GE=Yes (If your GC's SubsystemVendorID and SubsystemID are included in Chimera or Chameleon) after you find the correct connector info for LVDS



Trucker , really appreciate you taking the time to help, particularly in putting that last post together.
Just have to get to grips with it now.
I had assumed that my modified lvds connector was correct and that the black screen was because of edid, but i'll look at that again now first.
I'm not familiar with some of the dsdt edits you have but i'll work my way thru your's and see how I get on.

Not sure about these ATY edits. Can I just copy these from yours or do i need to edit to suit my dsdt?


"ATY,PlatformInfo"
"ATY,MemRevisionID"
"AAPL,EMC-Display-List"
"ATY,MemRevisionID"
"ATY,bin_image" .....YOU GAVE ME ALREADY




Thanks again.Will get to work on this now.

#148
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia

Not sure about these ATY edits. Can I just copy these from yours or do i need to edit to suit my dsdt?

"ATY,PlatformInfo"
"ATY,MemRevisionID"
"AAPL,EMC-Display-List"
"ATY,MemRevisionID"

There were 2 ways to make the 6650M work before the DSDT solution. Chameleon GE + ATI6000Controller.kext and ATI_init.kext + ATI6000Controller.kext. The above information is collected from IORegistryExplorer when i was using this two methods and implemented into the PEGP (which i created from few generic samples that i found here and there, than combined, added, removed and changed some stuff).

"ATY,bin_image" .....YOU GAVE ME ALREADY

This matters, others i think not. This is your VBIOS converted into DSDT code. I could try without the others an see how it goes, but i don't have my laptop fixed yet. Focus on finding the correct connector info for LVDS, that's the most important, after that, you can move on with other things.

#149
Basaa

Basaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Dear trucker and miller,

After 7 days of blood, sweat and tears (even accidentally formatting my ssd), I finally found the thread I was looking for. I have the Acer Aspire 7750G-2634G64mnkk with the Ati Radeon 6650m, 1GB. With the DSDT provided by Trucker and the Ati6000 controller by Miller, my hackintosh boots with full graphics. Now, my haskintosh is complete, as everything (really everything) works perfectly. Therefore I would like to thank everyone who helped creating this package for the gpu. THANK YOU! I'm extremely happy, that I can finally get to work with my hackintosh.

Thank you, thank you, thank you. Thank you!

You made my month :)

Basaa

P.S. Thanks!

#150
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia
You are welcome. Small correction, the kext is only attached here by Miller. I made these kexts and DSDT for 6650M.

#151
Basaa

Basaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Oh then all the fame goes to you. Thanks again.

I got 1 problem however: when I update to 10.7.5, i get aticontroller errors on boot, asking if I compiled the kext with the the correct headers. It gets stuck at usbmc and waiting for root device. Seems it's not compaitable with 10.7.5. Any ideas?

#152
macsane123

macsane123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
i cant use my 6730m with lvds,please help

i dont know which aticonfig to use and tried some but failed

here is my dump file

PCI ID: 1002:6740


Connector at index 0


Type [@offset 44756]: LVDS (7)


Encoder [@offset 44760]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)


i2cid [@offset 44830]: 0x96, OSX senseid:

0x7


Connector at index 1


Type [@offset 44766]: HDMI-A (11)


Encoder [@offset 44770]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20)


i2cid [@offset 44853]: 0x91, OSX senseid: 0x2


Connector at index 2


Type [@offset 44776]: VGA (1)


Encoder [@offset 44780]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15)


i2cid [@offset 44880]: 0x90, OSX senseid: 0x1


Asus MGM_6730 Whistler M2 XT DDR3 ASID:A40MGM.002$ [/font]

Subsystem Vendor ID: 1043
Subsystem ID: 1d12
Object Header Structure Size: 199
Connector Object Table Offset: 34
Router Object Table Offset: 0
Encoder Object Table Offset: 99
Display Path Table Offset: 12
Connector Object Id [14] which is [LVDS]
encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false
Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A]
encoder obj id [0x20] which is [INTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x21 [duallink 0x1] enc 0x3)] linkb: true
Connector Object Id [5] which is [VGA]
encoder obj id [0x15] which is [INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false

i do need some help :wallbash:,thanks

#153
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia

Oh then all the fame goes to you. Thanks again.

I got 1 problem however: when I update to 10.7.5, i get aticontroller errors on boot, asking if I compiled the kext with the the correct headers. It gets stuck at usbmc and waiting for root device. Seems it's not compaitable with 10.7.5. Any ideas?

Attach your ATI6000Controller.kext from 10.7.5. I will modifie it.

#154
Basaa

Basaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Do you mean the default ATI6000Controller that comes with 1.7.5? Or the version I got from you?

#155
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia
Default from 10.7.5

#156
Basaa

Basaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Awesome. I attached the default Ati6000Controller.kext

Do you have any idea how long it will take you to convert it? I can't wait!

Thanks, thanks thanks again :)

Attached Files



#157
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia
Not long, but I don't have the time now, I'm working. You'll have it tonight, around 22:00-23;00

#158
macsane123

macsane123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
what about my problem?
where should instead i start to fix it?
i got the black screen

#159
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia
You can start by testing all personalities and if none of them works for LVDS you need to choose one and edit the connector info ( SenseID, Transmitter, Encoder etc)

#160
Basaa

Basaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Not long, but I don't have the time now, I'm working. You'll have it tonight, around 22:00-23;00


Thanks, can't wait.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy