Jump to content

AMD Radeon HD 6650M / Graphics Enabler / DSDT / HDMI Audio / Acer Aspire 7750G - 2674G50Mnkk [Gradients Fixed]

ATI 6650M GraphicsEnabler ATI 6650M 10.6.8 AMD Radeon HD 6650M ATI Radeon HD 6650M mac AMD 6650M custom personality 6650M DSDT patch ATI Radeon HD 6650M DSDT ATI Radeon 6470M DSDT

  • Please log in to reply
908 replies to this topic

#701
DavidRocha

DavidRocha

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
  • Gender:Male

I am Brazilian, Russian does not understand anything, ha ha, but thanks mate for your help! I will follow with mirrored plates, if you have any news, posts here, thanks!



#702
vrondena

vrondena

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts

hello Trucker (what drives ?)

I'm doing tests, i changed the smbios(now is imac 12,2 because i put my id on agpm to correct an error on startup) and some kexts

this may affect on the dsdt ? .I have to restore the previous situation ?

 

news with mavericks dp4

send all  hoping better

Attached Files



#703
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

@DavidRocha, I'm really not a fan of tonymac, but seems someone disabled Intel HD there. Since there are no alternatives, I guess you can have a try (if you have Insyde H20 BIOS of course!) - http://www.tonymacx8...-arrandale.html

 

However, I wouldn't do it. Seriously, not worth :)



#704
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia
You need to edit your post, I think links to TonyMac are not allowed.

#705
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

You need to edit your post, I think links to TonyMac are not allowed.

Well, I hate tonymac for what he did and does as much as everyone else, but IMO not even allowing links to tutorials on that site is ridiculous. We are talking about a single post, which was that persons only post on tonymac after all.

 

I checked forum rules and I can't find anything related to tonymac there. It only says:

You agree, through your use of this service, that you will not use this bulletin board to post any material which is knowingly false and/or defamatory, inaccurate, abusive, vulgar, hateful, harassing, obscene, profane, sexually oriented, threatening, invasive of a person's privacy, or otherwise violative of any law.

Come on, not every post on tonymac is knowingly false and defamatory (although many are!).

 

The messages express the views of the author of the message, not necessarily the views of this bulletin board. Any user who feels that a posted message is objectionable is encouraged to contact us immediately by email. 

Probably it would be the best to ask moderators directly on this matter.



#706
Trucker MK

Trucker MK

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Location:Republic Of Macedonia

Probably it would be the best to ask moderators directly on this matter.

Probably.

#707
DavidRocha

DavidRocha

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
  • Gender:Male

This method is not valid for me because it is what my bios is Insyde H2O! I even had seen this method, tried but does not fit my bios is Phoenix! Is there any case any user who managed to switch?



#708
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

Well, I mailed one of moderators and he didn't even respond to my message. So I guess they really don't care about tonymac that much. Thus I see no reason to edit my message.



#709
steve6x

steve6x

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

@Trucker 
can you make and upload a pithecia patched ati 6000 controller from os x 10.9 mavericks?



#710
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Firstly Hi all and happy to see everybody active on this post.

 

I read few page before that you probably need someone to test 1600x900 resolution to confirm that your method work . If it's the case i'm your man.

 

I got help from Freeuser16 on applelife.ru to get my card to be recognized but got low color depth ( gradient like ) . 

 

I just reinstall a fresh iatkos 10.8.4 to test a new way to have Full QE/CI and the good resolution.

 

Do you accept me here :) ?

What do you need first ? 

this is the link to all the files you must need :

 

https://www.dropbox....nqiv/Kxd5Vsvn3z

 

thanks

Cordially



#711
edipo2s

edipo2s

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Can someone please recompile the latest chamelleon with AMD Radeon 5650m (1002:68c1) with subsystem 1440 ?

thanks



#712
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

So this is my progress.

I just learn how to patch my dsdt and use the same method as Freeuser16. Inject from device properties with duallink to 1 ( black screen if not) and  also force edid with basic parameters changed from 80 to 90 but still got gradient.

I got dual display LVDS +HDMI for sure and with goog resolution for the two LVDS (1600x900) HDMI LG TV 32" (1080p). Have not trying VGA but i don't need it.

@Freeuser16

 

do you think i must try other basic parameter changes and see what happen ?

What's your device id ? before i'm sure i got 1002_6841 and now don't know why i got 1002_6840. 

 

@Trucker

 

when you explain how you get it working you said remove device (plnf) from dsdt. Can i know why it's important ?

 

thanks



#713
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

@cchumi,

 

ATI Radeon HD7670M device id is 1002_6840 for sure. 1002_6841 is device id from HD7650M, which is similar, but a bit different card.

I think the best thing would be to try Trucker's modified EDID, which solved gradients for him. If it works, you can adapt it to your screen using your original EDID easily.



#714
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Hi freeuser16 and great thanks for your answer.

 

I try to put all the edid from Trucker Mx instead of mine and it don't work (lvds black screen). I think it's normal because we don't have exact same screen spec.

Have you an idea of what adaptation i must made. Edid is horrible to understaand. 

 

I will take more attention to this. And will try to adapt it.

 

Thanks again.

 

Another question if i can ;).

Since i modify my dsdt sleep don't work and can't enable audio too but for the last one i never had audio.

 

cordially



#715
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

@ cchumi,

 

Yeah, EDID is a bit difficult and complicated thing. Although pretty understandable, since there is an explanation on Wikipedia for every byte and every bit in these bytes of EDID. I think Trucker created a new EDID for himself with FixEDID or SwitchResX. You should ask him directly what/how he did it, I don't know.

From my side I have a question - how do you inject EDID and what bootloader you are using?



#716
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

@ freeuser16,

 

Yeah very difficult. Also I try to change just the bytes you have talk in a previous post. And with 80 or 90 i have gradient or colour banding in real word. 

 

For your question I think i did like you. 

DSDT with clover ( last revision ) and device properties injection with my edid inside. But in opposite of you i must enable duallink to get lvds work.

 

I have try edid generated by FixEDID and result was a black screen. But i don't try all the screen spec. And i don't disable the plnf method in my dsdt like Trucker Mx said.

I will take a look at switchresX and will post my results .

 

I try yesterday to work on a project for a client ( logo creation ) but .... colour banding is very annoying!!!



#717
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Hey guys I got it 

 

strange things I must remove plnf section like Trucker Mx said  then enable duallink for resolution 1600*900 in device properties ( injected in config.plist clover ), need also fixedid who create an edid for my screen but I remove this bytes a51d1278 and paste this one 90261578 to get working without gradient ( color banding ). But now it's just cosmetic , in about this mac monitor tab i got this Affichage : Color LCD intégré and resolution 2560 x 1600.I think i can change that....i make some research.

@freeuser16

 

another and probably one of the last ... I can't got sound working... Got sound assertion at boot time. I take your applehda and ioaudiofamily but nothing help. After that i will take a look at suspend mode that don't work and in the last time change my wifi card. And this was a full ML Hackintosh...

 

Great thanks for your help. Freeuser16, Trucker Mx and AndyV

 

EDIT: I will make a tutorial for explain all the process.



#718
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania

Congrats!

 

a51d1278 - this is basic params line as I understood? Then it should work with 901d1278 also and this should be better than 90261578. 2nd (12) and 3rd(1d) bytes is your screen size and they should be the same as in original EDID from Windows.

 

What audio chip do you have? ALC269? Problems with sleep are probably caused by not working USB ports (not working correctly).



#719
cchumi

cchumi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Thanks again freeuser16. I asw my error for Audio but i'm not next to my computer . I missed to put layout id in my dsdt. I've just correct that . Will see these evening if it work.

 

EDIT : my audio chip is ALC269.

 

I will try to change edid like you expect. But strange thing that it don't work with plnf method and also don't work in device properties injection... Don't really know why.

 

I will take care of kernel log to see what happen to my sleep. In fact when i put in sleep mode it automatically wake up like a hardware wake up my computer.

 

Which wifi chip do you put in replacement ? any reference or link.

 

Thanks a lot again again and agaiiiinnnn



#720
freeuser16

freeuser16

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lithuania
I will try to change edid like you expect. But strange thing that it don't work with plnf method and also don't work in device properties injection... Don't really know why.

 

I will take care of kernel log to see what happen to my sleep. In fact when i put in sleep mode it automatically wake up like a hardware wake up my computer.

 

Which wifi chip do you put in replacement ? any reference or link.

Problem with sleep is 100% caused by USB ports, I had the same. You have to inject them, either with Clover or through DSDT.

 

I replaced wifi adapter with Atheros AR9285 (AR5B95). This one is wthout bluetooth. If you want to have bluetooth, replace it with Atheros AR9285 (AR5B195). You can find both on ebay or in some local shop, difference in price is only a few dollars. Both work very well in OS X.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy