Jump to content

OSX Wont Boot After Successful Install

FX External HDD Snow Leopard boot after install error hangs

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi,

I have a Pc with an AMD FX-4100, 8 Gigs of Ram, and a radeon 6870 2gb. I used Nawcom's Mod CD to install OSX (with a few boot flags) and it succeeds and reboots. After reboot, it starts to boot into OSX, but hangs at Controller will be unloaded across sleep. Could it be that im installing to a usb external 2tb hdd? If anyone knows how to fix this issue, please respond.

#2
PookyMacMan

PookyMacMan

    InsanelyMac Legend

  • Moderators
  • 1,459 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth–Western Hemisphere, specifically
  • Interests:Computer science, engineering, trumpet performance, and a host of others. :D
Please post pics. Also, be sure you are using the latest version of the ModCD (called the OSX86 ModCD), and not the older one (called the nawcom ModCD). I have a detailed OSX86 ModCD installation guide in my signature.

Reduce your machine to 4GB of RAM.

#3
danageis

danageis

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
ya I don't think I ever got that specific hangup, but when I was installing on my system I had LOTS of KP's/hangups with multiple distros and ModUSB/ModCD. My system is similar to yours, and what I did to make it work after using Nawcomm's ModUSB was booting with arch=i386 -force64 busratio=XX maxmem=4096

#4
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
If Nawcoms ModCD/USB wont boot the OS (once installed) try using #####.
I had to boot the Snow Leopard DVD with Nawcoms ModCD, then once installed I used ##### for the first boot from HDD.

#5
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Tried all your suggestions, but no luck, still not booting and hanging on the same line. Any other ideas?

#6
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
What line is it hanging on?

#7
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Same as before, something about checksleepcapabilities... Controller will be unloaded across sleep. I'll post pics when I get home.

Edit: A clear enough (but a little blurry) pic of the hanging spot.

Attached Files



#8
JamesLittler

JamesLittler

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,022 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portsmouth, England
Try booting with USBBusFix=Yes

#9
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Thanks for all the help, but still no luck. This time it hangs on the same line except for the number after usbf changed to 5.915

#10
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,492 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

try in chameleon the flag

EHCI Acquire Fix=Yes

or use chameleon wizard > config org.chameleon.boot.plist

http://www.insanelym...howtopic=257464

the other options for usb

one by one

good hack

#11
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Still nothing. Man, my pc doesn't like Mac! Haha

#12
PookyMacMan

PookyMacMan

    InsanelyMac Legend

  • Moderators
  • 1,459 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth–Western Hemisphere, specifically
  • Interests:Computer science, engineering, trumpet performance, and a host of others. :D
When sitting for a while, does it say "Still Waiting for Root Device"? Boot it in verbose and let it sit for 10 minutes and see if anything happens.

#13
EvilMacMongo

EvilMacMongo

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV
  • Interests:I really love screwing up expensive things, that's why I'm learning macs
I am having this same exact issue, I also have the amd fx-4100, I get stuck at the same part, same sleep problem just different numbers.

#14
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,492 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

in bios don't have any option to usb ports ?

try to see and play with the options

the problem as a easy fix in intel, with dsdt patch, but amd...

EHCI ownership patch

good hack

#15
PookyMacMan

PookyMacMan

    InsanelyMac Legend

  • Moderators
  • 1,459 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth–Western Hemisphere, specifically
  • Interests:Computer science, engineering, trumpet performance, and a host of others. :D
I think that there might be a Waiting for Root Device problem too...considering I never saw Got Boot Device.

#16
EvilMacMongo

EvilMacMongo

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV
  • Interests:I really love screwing up expensive things, that's why I'm learning macs
here is a pic of mine, same thing....Attached File  IMG_20120308_005510.jpg   731.34KB   18 downloads

#17
PookyMacMan

PookyMacMan

    InsanelyMac Legend

  • Moderators
  • 1,459 posts
  • Gender:Male
  • Location:Earth–Western Hemisphere, specifically
  • Interests:Computer science, engineering, trumpet performance, and a host of others. :D
mongo, now yours is a little different...you do get to Got Boot Device...

I wouldn't think the USB controller issue would prevent booting...anything else happen after a while?

#18
EvilMacMongo

EvilMacMongo

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV
  • Interests:I really love screwing up expensive things, that's why I'm learning macs
nothing it didn't move for a half hour while I was cleaning house, and the only way I can get it to even to that, also had to for install, was the rd(0,0)/Extra/modbin_kernel -v. If I use -x it fails at the tmsafetynet.kext. tried everything, busratio, cpus=kernel panic, but from that pic it looks like it pics up my 4 cores.

I also pulled my hardware list from linux so I have all my id's. I can post that if you need

Edit: Sorry for threadjacking. Here is my thread http://www.insanelym...l=&fromsearch=1

#19
sicily123

sicily123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I don't mind the threadjacking lol, I tried all the solutions, nothing worked, and yes, after it sits i get still waiting for root device.

#20
alaskantraveler

alaskantraveler

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • Gender:Male
  • Location:Central Arizona Desert
  • Interests:Single Carburetor GoldWings
    BlackPowder Revolvers
    PC based OSX

    AMD...
how about: -v -f cpus=1 busratio=20 arch=i386 USBBusFix=Yes ?





Also tagged with one or more of these keywords: FX, External HDD, Snow Leopard, boot, after, install, error, hangs

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy