Jump to content

realtek rt8110 drivers/kext

realtek rt8110 networking issues no network connection not connected

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
rxm888

rxm888

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

i have an issue with the [color=#176BA1 !important][font=inherit !important][color=#176BA1 !important][font=inherit !important]networking[/font][/font][/color][/color] on the board. i have installed the respective kext i found and all i get is the networking prefferences saying self assigned ip and it gives out a 169 number that means the [color="#176ba1"][color=#176BA1 !important][font=inherit !important][color=#176BA1 !important][font=inherit !important]internet[/font][/color][/font][/color][/color] is down or there is something wrong with the net. i have even tried the lizard program and that didnt do anything either it kept the net just as it was. if i manually set up eveything in the nework preferences it says its connected and everything but it isnt. when i go to safari with auto or manual settings it will always say i am not connected to the internet. what am i to do to make the networking on the board work. its a Realtek RTL8110 chipset. the networking is the major thing thats stopping me from using the computer at all cause i cant do updates or use [color="#176ba1"][color=#176BA1 !important][font=inherit !important][color=#176BA1 !important][font=inherit !important]messengers[/font][/color][/font][/color][/color] or anything of the sort. if anyone knows anything let me know


#2
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 2,902 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
You can try REALTEC drivers from the vendor - it has good OS X support.
http://www.realtek.c...3&GetDown=false
PS: Sometimes the DL didnt start running SAFARI, then i use any other browser and it downloads.

#3
rxm888

rxm888

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
i have tried the realtek drivers and still i get the 169 number that tells me it doesnt have net or that the network is down under auto. also the gateway isnt what its suppose to be under automatic. it gives me 255.255.0.0 instead of 255.255.255.0 also it doesnt even give me a router ip address under auto. when i open safari no matter if i give the computer auto or manual ip settings it says you are not connected to the internet. one person said it may be a dsdt error or something causing it to happen. idk for sure what it is. the board i have is a gigabyte ga-ma69vm-s2 if that helps any.





Also tagged with one or more of these keywords: realtek rt8110, networking, issues, no network connection, not connected


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy