Jump to content

Asus P5GZ-MX - Installation failed: file copy error

asus support p5gz-mx file failed

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
lzgr

lzgr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Interests:IT, Music, Cycling
First of all, hello everyone :-)
I have a problem with installing iAtkos S3 v2.
I burned it to a DVD on the lowest speed available.
Next, I followed this tutorial since the same motherboard as mine has been used.
I erased my hard drive and set Mac OS X Journaling (Extended) file system.
I selected all the customizations as in that tutorial.
It started installing and was stuck at the installing screen (18 minutes remaining) for about 15-20 minutes. Then it gave me an error screen, same as here: http://imageshack.us...8/p1120567.jpg/
I don't know what to do, since I'm new in this stuff, I used Linux and Windows before.
Just another tip, I couldn't set my drive to AHCI mode since there is no option to do that in my BIOS Setup screen.

Here are my PC specs:


MBO: Asus P5GZ-MX
CPU: Intel Pentium 4 640 @ 3.2 GHz
RAM: 1 GB Kingmax
GPU: nVidia/Asus 9800 GT 512 MB
HDD: Wester Digital 1600AAJS 160 GB

I think I provided all the necessary information :-)


I hope you can solve my problem

Best regards to all,
lzgr

#2
xx66stangxx

xx66stangxx

    Keepin' forum peace

  • Moderators
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
  • Interests:Technology
Could be a bad disc copy or bad DL.

#3
lzgr

lzgr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Interests:IT, Music, Cycling
Well, I checked MD5SUM after downloading and ImgBurn verified it as ok after burning.
I'll try to download another copy :-)

Do you have any suggestions what should I download?

#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,484 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hi

have you try to boot that failed installation, sometimes the installer give that message but mac os x is installed.

good hack

#5
lzgr

lzgr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Interests:IT, Music, Cycling

hi

have you try to boot that failed installation, sometimes the installer give that message but mac os x is installed.

good hack

Tried that already, I just get the blinking underscore ( _ ), nothing else.

Now i tried to boot the install DVD, it just stays on the applo logo screen, and the DVD drive gives sound similar to a floppy drive. I guess the DVD is damaged.

BTW Is it normal for a DVD to be like this? It seems a bit strange to me, I've never seen a DVD like this.

Posted Image


And here are my hardware keys, if that can help in any way.

Posted Image



EDIT: I burned the image for the 2nd time, and now it shows only 996 KB of used DVD space in Windows Explorer. Is that normal?
Could someone help? I really want to use OS X :-(

#6
xx66stangxx

xx66stangxx

    Keepin' forum peace

  • Moderators
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
  • Interests:Technology
I would suggest to use a legal retail version of SL. Here is a guide that uses it: http://3rr0rists.net...il-in-a-pc.html

#7
lzgr

lzgr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia
  • Interests:IT, Music, Cycling
Good news (probably)
I'm in the middle of the installation proccess, it passed "The 18 minutes dead point" :-)
I'll post the updates here :-)

UPDATE #1: The PC rebooted in the middle of the installation (don't know when, I wasn't looking at it, i just heard the beep), and I started the PC from the new partition containing iAtkos. Then the grey screen with grey apple logo showed up:

Posted Image

I waited for about 15 mins, nothing happened so I rebooted, now I am waiting at the Chameleon bootloader screen, if you could tell me what to do next.





Also tagged with one or more of these keywords: asus, support, p5gz-mx, file, failed

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy