Jump to content

[PARTLY SOLVED]ALC662 Works but...


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
I finally got my alc662 work on Lion 10.7.2, but I have this:
Attached File  K__perny__fot___2011_11_10___11.33.31.png   103.52KB   79 downloads

In System Profiler, I get all my ports, but in Sound preferences, I got only 5 port and Internal Mic works as external mic (so only the external mic port works).

Here's my dsdt HDEF section:
Device (HDEF)
			{
				Name (_ADR, 0x001B0000)
				Method (_DSM, 4, NotSerialized)
				{
					Store (Package (0x04)
						{
							"layout-id", 
							Buffer (0x04)
							{
								0x96, 0x02, 0x00, 0x00
							}, 
							"PinConfigurations", 
							Buffer (Zero) {}
						}, Local0)
					DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
					Return (Local0)
				}
			}

Here's my AppleHDA.kext: Attached File  AppleHDA.kext.zip   1.64MB   63 downloads
(I'm not using any helper kext)

How could I get all my ports working from system profiler to sound prefs?

Edit: I got headphone autoswitching now, but still don't know how to get front panel mic working. That is an autoswitch-thing too, am I right?

#2
Braixen

Braixen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
Have you tried patching it with AppleHDAPatcher yourself?
Here's the thread on Ubuntu Forums: http://ubuntuforums....ad.php?t=783287
Here's the post I made here on InsanelyMac: http://www.insanelym...howtopic=232385

#3
nyolc8

nyolc8

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest, Hungary
If I'm using pinconfiguration from my linux dump, there's no working sound ports at all!

I'm using pinconfiguration from an old "alc662.kext" file that I found here on insanelymac 1-2 years ago (that kext file was made for exactly the same MB that I have). I tried to add external mic into PathMap section in platforms.xml many ways, there I was able to fix headphone autoswitch, but can't make external (front panel) mic work.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy