Jump to content

{Guide} DELL INSPIRON N5110

* * * * * 14 votes

  • Please log in to reply
2284 replies to this topic

#441
Avell

Avell

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia
On the Dell site has appeared new version of BIOS A10, only when downloading a file not found on the server (

UPD downloaded by download manager without problems

#442
maropr

maropr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
Hello

FTP to the latest BIOS A10

http://ftp.dell.com/FOLDER00378871M/1/

#443
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
nothing important on this update
1.New password requirement: for asking password when entering setup once password on boot is disable
2.Remove password related calling interface.


i asked them to enable UEFI boot option on bios setting
and they came with password protection !!

there no changes on acpi tables on this bios so it is safe to use dsdt of a09 as one on topic



#444
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
added 10.7.4 update

#445
TUX FIRE

TUX FIRE

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 posts

added 10.7.4 update


Thanks you Mr. Khairy, that works fine for me, i have edited just the AppleHDA with my NodeID and all works fine :thumbsup_anim:

#446
Amadeu_Modigliani

Amadeu_Modigliani

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

added 10.7.4 update


10.7.4: Successfully Updated


Ps: I did the patch with AICPMPatch. The ssdt.aml the manual did not work so well for me, dropssdt = yes works best.

#447
Goodiny

Goodiny

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male

added 10.7.4 update


Thanks.

Updated with manual but screen resolution is 1024*768 now and sound don't work.
How to fix these issues?

#448
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

Thanks.

Updated with manual but screen resolution is 1024*768 now and sound don't work.
How to fix these issues?

you deleted kexts and didn't paste patched kexts

#449
Goodiny

Goodiny

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male

you deleted kexts and didn't paste patched kexts


I tried to paste patched kexts several times:
after install update without reload system. After reload got this issue.
Also I pasted patched kexts without system loading (using VM) - the same result :(

Don't know how to fix this... :worried_anim:

#450
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
don t understand you
but any way did you run myfix or not
if not run it

#451
aleff

aleff

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Hi Mohamed, Appreciate all the work you've done. You mention making dsdt for all combinations in post #52. Where can I find them. My N5110 is i5-2430 with no discrete graphics and Intel Centrino wifi. Could I use the dsdt for your config. and comment out or delete the sections for nvidia and wifi? Or do you have other suggestions? I'm on A09 bios so that should be fine. TIA

#452
Julio Vargas

Julio Vargas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
Thanks Mohamed your guide is fantastic. 10.7.4 Successfully Updated. :thumbsup_anim:

#453
Julio Vargas

Julio Vargas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
Hi all, regarding the subject SMC want to share my keys in the Info.plist withinFakeSMC.kext, which help to eliminate most of the standard errors on console, leaving only the famous and uncorrected "normal" (even on computers genuine) message that may be on purpose by testing ML:

kernel: SMC :: smcInitHelper ERROR: MMIO regMap == NULL - fall back to old SCMmode (from the memory)

It is noteworthy that among the keys are some that improve the function of sleep, and leaving it records the correct information in console. I especially recommend their implementation in laptops. Of course it is understood that three (3) of which are specific for use with the profile (smbios.plist) MacBookPro8, 1:

Code:



<key>IOKitPersonalities</key>
<dict>
<key>SMC Device Emulator</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>org.netkas.FakeSMC</string>
<key>Configuration</key>
<dict>
<key>Keys</key>
<dict>
<key>$Adr</key>
<array>
<string>ui32</string>
<data>AAADAA==</data>
</array>
<key>$Num</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AQ==</data>
</array>
<key>ACID</key>
<array>
<string>ch8*</string>
<data>ur48RcADEEM=</data>
</array>
<key>BEMB</key>
<array>
<string>flag</string>
<data>AQ==</data>
</array>
<key>CLKH</key>
<array>
<string>{clh</string>
<data>AABwgAABGUA=</data>
</array>
<key>CLKT</key>
<array>
<string>ui32</string>
<data>AAByGw==</data>
</array>
<key>CLWK</key>
<array>
<string>ui16</string>
<data>AHY=</data>
</array>
<key>DPLM</key>
<array>
<string>{lim</string>
<data>AAAAAA==</data>
</array>
<key>EPCI</key>
<array>
<string>flag</string>
<data>AQ==</data>
</array>
<key>FNum</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>LSOF</key>
<array>
<string>flag</string>
<data>AQ==</data>
</array>
<key>LSSB</key>
<array>
<string>{lso</string>
<data>AQE=</data>
</array>
<key>MOST</key>
<array>
<string>ui16</string>
<data>gAM=</data>
</array>
<key>MSDS</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>MSLD</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>MSPS</key>
<array>
<string>{msp</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>MSSD</key>
<array>
<string>si8</string>
<data>Aw==</data>
</array>
<key>MSSP</key>
<array>
<string>si8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>MSTg</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>NATJ</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>NATi</key>
<array>
<string>ui16</string>
<data>MDAwMA==</data>
</array>
<key>NTOK</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AQ==</data>
</array>
<key>NVPR</key>
<array>
<string>ui8</string>
<data>AA==</data>
</array>
<key>OSK0</key>
<array>
<string>ch8*</string>
<data>
b3VyaGFyZHdvcmtieXRoZXNld29y
ZHNndWFyZGVkcGw=
</data>
</array>
<key>OSK1</key>
<array>
<string>ch8*</string>
<data>
ZWFzZWRvbnRzdGVhbChjKUFwcGxl
Q29tcHV0ZXJJbmM=
</data>
</array>
<key>REV </key>
<array>
<string>{rev</string>
<data>AWgPAACY</data>
</array>
<key>RPlt</key>
<array>
<string>ch8*</string>
<data>azkwaQAAAAA=</data>
</array>
</dict>
<key>debug</key>
<true/>
<key>smc-compatible</key>
<string>smc-huronriver</string>
</dict>
<key>IOClass</key>
<string>FakeSMC</string>



Here is a glossary of terms and definitions (http://www.parhelia....cs/k3_keys.html) very good (something old but much good).

Greetings.

#454
AdrianFurtuna

AdrianFurtuna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Hi Guys

I followed this guide and forum post to by best knowledge.

I got a 8gb flash and followed the video to the letter.

Now when i boot 2 things happen:

If i boot normaly i get KP at AppleCPUPowerManagement.kext
I deleted/replaced the kext using the one in the extra folder.
- When i do the above it boots but the pc goes into Sleep right after DMOS has arrived (i can see the language selector for about 3 seconds)
- I cannot wake it up to continue installation

If i boot with -v -f i get Still waiting for root device

It's been 2 days and i don't know what to do.

(also tried deleting ati/nvidia kexts, or GraphicsEnabler=No, but no luck)

I did some digging and i think this might related to the Transcript Offline on IntelHD3000

Please help.

Thank you,
Adrian

#455
Hans88

Hans88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello, I would like to have your help please concerning how you did to enable Bluetooth without restarting from windows?
I have an ASUS P9X79 Deluxe http://www.asus.com/...1/P9X79_DELUXE/ and there is a built-in Atheros Bluetooth module on it. If I boot on Windows first and then restart my computer an boot on OS X, I'll have the Bluetooth working or even if I dont turn off power from my PSU, so the motherboard stays on stand-by mode and at any time I boot in OS X the Bluetooth module will work. My only problem is that if I turn whole power off meaning switching off power from PSU, when I will boot in OS X the Bluetooth module won't turn ON or some any reason OS X LION wont recognize it until I log on Windows 7 and restart to go back on OS X, then it will work.
If you could help me to sort out this problem that would be great.

Thanks
Hans.

#456
Madamido

Madamido

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts

Hello, I would like to have your help please concerning how you did to enable Bluetooth without restarting from windows? I have an ASUS P9X79 Deluxe http://www.asus.com/...1/P9X79_DELUXE/ and there is a built-in Atheros Bluetooth module on it. If I boot on Windows first and then restart my computer an boot on OS X, I'll have the Bluetooth working or even if I dont turn off power from my PSU, so the motherboard stays on stand-by mode and at any time I boot in OS X the Bluetooth module will work. My only problem is that if I turn whole power off meaning switching off power from PSU, when I will boot in OS X the Bluetooth module won't turn ON or some any reason OS X LION wont recognize it until I log on Windows 7 and restart to go back on OS X, then it will work. If you could help me to sort out this problem that would be great. Thanks Hans.


You should try the same kext we used with our laptop but changing the vendor and product ID with yours (get those from system profiler in mac after restarting from windows or even from device manager from windows itself)

I think it will work like that!

Hi Guys I followed this guide and forum post to by best knowledge. I got a 8gb flash and followed the video to the letter. Now when i boot 2 things happen: If i boot normaly i get KP at AppleCPUPowerManagement.kext I deleted/replaced the kext using the one in the extra folder. - When i do the above it boots but the pc goes into Sleep right after DMOS has arrived (i can see the language selector for about 3 seconds) - I cannot wake it up to continue installation If i boot with -v -f i get Still waiting for root device It's been 2 days and i don't know what to do. (also tried deleting ati/nvidia kexts, or GraphicsEnabler=No, but no luck) I did some digging and i think this might related to the Transcript Offline on IntelHD3000 Please help. Thank you, Adrian


Try "DropSSDT=Yes"

#457
androdev

androdev

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Native speedstep bios mod http://www.insanelym...howtopic=279576

#458
jkbuha

jkbuha

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
Nice work guys - I've also modded the BIOS for native speedstep on the XPS 15/15z, though the BIOS module & structure was different the routine for the bit setting was the same.
Thanks for this!

#459
themacmeister

themacmeister

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 249 posts
It appears that I swapped out my incompatible Intel mini-wireless-n/bluetooth card for another incompatible card (BCM943225XXX Wireless-n/Bluetooth combo)... grrrrrr

Anyone got a foolproof Airport Extreme compatible (no drivers needed) replacement mini-wifi card? It must be the mini-card (with two antennas). I am not interested in Bluetooth at all, and will not miss it, but if there is a compatible combo card, I will consider that. Must have 64bit support on OSX and Win7!

PS. I got the wireless working nicely under Win7 on my (now dualboot) system. The bluetooth may be more difficult.

#460
LuckyLuck

LuckyLuck

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine

It appears that I swapped out my incompatible Intel mini-wireless-n/bluetooth card for another incompatible card (BCM943225XXX Wireless-n/Bluetooth combo)... grrrrrr

Anyone got a foolproof Airport Extreme compatible (no drivers needed) replacement mini-wifi card? It must be the mini-card (with two antennas). I am not interested in Bluetooth at all, and will not miss it, but if there is a compatible combo card, I will consider that. Must have 64bit support on OSX and Win7!

PS. I got the wireless working nicely under Win7 on my (now dualboot) system. The bluetooth may be more difficult.


I replace my Atheros ar9285 with Broadcom BCM 94322HM8L(a/b/g/n 2.4-5Ggz 300Mbit/s) and it work perfect with apple's native driver without any editing,but it does not have bluetooth
Im using USB Belkin Bluetooth F8T016NG(works native too)





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy