Jump to content

Workstation 8/9/10, Player 4/5/6 and Fusion 4/5/6 Mac OS X Unlocker


  • Please log in to reply
518 replies to this topic

#461
salado

salado

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male

Thanks Donk. Yes, I'd like to try the NVRAM changes. Please let me know the instructions. 

 

An update on iMessage Enabler:

  1. Before install iMessage Enabler, I got the iCloud partially working without modify anything.
  2. The OSX package of iMessage Enabler installed without any errors. 
  3. Applied the script to modify the VMX configuration file, the VM crashes at boot time (The bootloader won't work).
  4. Restored the VMX configuration file, the booting process hangs forever at grey Apple logo.


#462
packer_fan

packer_fan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I am currently running VMare 10.0.1 build -1379776 on Ubuntu Linux 13.04.

 

I have an OSX 10.6.8 running and would like to get a 10.9.x running.

I have tried upgrading the 10.6.8 and all went well, the VM reboots but I am right back at the 10.6.8 version.

It's like the 10.9.x upgrade is not completeing fro some reason.

 

Any help would be appreceiated.

 

Or, is there a  thread some one can point me to that explains how to create and install a 10.9.x iso

 

Thanks

Peter

 

Intel i7-4770 (LGA1150)

ASRock Z87 mother board

 


 

Thanks

Peter



#463
MSoK

MSoK

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 954 posts
  • Gender:Male
  • Location:Darlington UK

I am currently running VMare 10.0.1 build -1379776 on Ubuntu Linux 13.04.

 

I have an OSX 10.6.8 running and would like to get a 10.9.x running.

I have tried upgrading the 10.6.8 and all went well, the VM reboots but I am right back at the 10.6.8 version.

It's like the 10.9.x upgrade is not completeing fro some reason.

 

Any help would be appreceiated.

 

Or, is there a  thread some one can point me to that explains how to create and install a 10.9.x iso

 

Thanks

Peter

 

Intel i7-4770 (LGA1150)

ASRock Z87 mother board

 

Thanks

Peter

Peter,

 

Have a look at the second post in the following thread it has instructions and a script for creating a Mavericks DMG, which will work in Workstation 10, just change from ISO to any file and point your DVD/CD at the DMG file.

 

http://www.insanelym...r-56/?p=1936143



#464
packer_fan

packer_fan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

MSoK,

 

All set. OSX 10.9 is up and running on VMware 10 workstation on Ubuntu Linux 13.10.

VMware tools also installed.

 

Thanks for the link!

 

-Peter



#465
packer_fan

packer_fan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Has anyone gotten Audo to work with the OSX 10.9 on VMware workstation 10?

 

Thanks

Peter



#466
sulph8

sulph8

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

nice work, thanks fella



#467
Donk

Donk

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,964 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester UK

Version 1.3.0 uploaded. Fixes are for ESXi only. 



#468
MSoK

MSoK

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 954 posts
  • Gender:Male
  • Location:Darlington UK

Version 1.3.0 uploaded. Fixes are for ESXi only. 

Great work thanks Donk, same as Version 1.2.0 as far as Workstation, Player and Fusion are concerned, just bundled for neatness with the updates for patching ESXi.



#469
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

Specs;

Windows 7 64bit, VMware 10.0.1 build-1379776, OS X 10.9.0 & Unlocker 1.2 or 1.3

 

I had this working nicely for a while with no problems.. all VM's worked- Linux, OSx, etc..

 

Now when starting any VM inside VMWare I get pop up error;

 

----------------------------------------------------------------------

The following error occurred when starting VMware Workstation. 

 

W32AuthConnectionLaunch: WriteFile filed (code 6).

-----------------------------------------------------------------------

 

This is caused by Unlocker Ver 1.2 or ver 1.3

Specificly vmware-vmx.exe file that the unlocker modifies.

 

I have uninstalled and deleted all folders in Vmware and reinstalled. Everything works except OSX - Just get the spinning boot symbol

. Then run Unlocker (install script) as a Admin in safemode. Restart system and VMware or VMPlayer get the top error message again.

 

When replacing it with original vmware-vmx.exe (before) running unlocker, it works again.

 

 

Anyone else having problems?



#470
Donk

Donk

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,964 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester UK

Attached File  debug-install.txt   1.77KB   2 downloadsAttached File  debug-uninstall.txt   1.76KB   1 downloads

 

Specs;

Windows 7 64bit, VMware 10.0.1 build-1379776, OS X 10.9.0 & Unlocker 1.2 or 1.3

 

I had this working nicely for a while with no problems.. all VM's worked- Linux, OSx, etc..

 

Now when starting any VM inside VMWare I get pop up error;

 

----------------------------------------------------------------------

The following error occurred when starting VMware Workstation. 

 

W32AuthConnectionLaunch: WriteFile filed (code 6).

-----------------------------------------------------------------------

 

This is caused by Unlocker Ver 1.2 or ver 1.3

Specificly vmware-vmx.exe file that the unlocker modifies.

 

I have uninstalled and deleted all folders in Vmware and reinstalled. Everything works except OSX - Just get the spinning boot symbol

. Then run Unlocker (install script) as a Admin in safemode. Restart system and VMware or VMPlayer get the top error message again.

 

When replacing it with original vmware-vmx.exe (before) running unlocker, it works again.

 

 

Anyone else having problems?

 

 

Well this is usually due to the VMware Authorization Service not running. All the scripts do are stop and then start it. Are you running as Administrator when you carry out the unlock? 

 

I have tried to re-create the error but never seen it before. Attached are two files that you should rename to debug-install.cmd and debug-uninstall.cmd. Can you try them out and post the output please?



#471
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

Thank you so much for your help and your input. I really appreciate it!

 

Yes, I run cmd prompt as Administrator; however there always seems to be a lock on vmware-vmx.exe , I have to restart in safe mode and rerun the patch.

 

Here is the result of running script as Admin(not safe mode) ;

C:\>C:\unlock-all-v130\windows\debug-install.cmd
VMware Unlocker 1.3.0
========================
© Dave Parsons 2011-14
Administrator PRIVILEGES Detected!
 
C:\>if AMD64 == AMD64 (set KeyName="HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\VMware, Inc.\VMware Workstation" )  else (set KeyName="HKLM\SOFTWARE\VMware, Inc.\VMware Workstation" )
 
C:\>for /F "tokens=2* delims=    " %A in ('REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\VMware, Inc.\VMware Workstation" /v InstallPath') do set InstallPath=%B
 
C:\>set InstallPath=Workstation
 
C:\>set InstallPath=C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
 
C:\>echo VMware is installed at: C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
VMware is installed at: C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
 
C:\>echo Stopping VMware services...
Stopping VMware services...
 
C:\>net stop VMwareHostd
The VMware Workstation Server service is stopping.
The VMware Workstation Server service was stopped successfully.
 
 
C:\>net stop VMAuthdService
 
The VMware Authorization Service service was stopped successfully.
 
 
C:\>net stop VMUSBArbService
 
The VMware USB Arbitration Service service was stopped successfully.
 
 
C:\>taskkill /F /IM vmware-tray.exe
SUCCESS: The process "vmware-tray.exe" with PID 168 has been terminated.
 
C:\>echo Patching...
Patching...
 
C:\>pushd C:\unlock-all-v130\windows\
 
C:\unlock-all-v130\windows>Unlocker.exe
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vmx.exe
CreateFile failed Access is denied.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>xcopy /F /Y ..\tools\darwin.* "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\"
C:\unlock-all-v130\tools\darwin.iso -> C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\darwin.iso
C:\unlock-all-v130\tools\darwin.iso.sig -> C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\darwin.iso.sig
2 File(s) copied
 
C:\unlock-all-v130\windows>popd
 
C:\>echo Starting VMware services...
Starting VMware services...
 
C:\>net start VMAuthdService
The VMware Authorization Service service is starting.
The VMware Authorization Service service was started successfully.
 
 
C:\>net start VMwareHostd
The VMware Workstation Server service is starting.
The VMware Workstation Server service was started successfully.
 
 
C:\>echo Finished!
Finished!
C:\>


#472
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

What I had to do in the past to be able to run unlock without errors, is run it as Admin in SafeMode and it worked for a while.

 

Now when restarting in SafeMode and trying to run the debug install script AS ADMINISTRATOR it give me this output;

 

VMware Unlocker 1.3.0
========================
© Dave Parsons 2011-14
######## ########  ########   #######  ########
##       ##     ## ##     ## ##     ## ##     ##
##       ##     ## ##     ## ##     ## ##     ##
######   ########  ########  ##     ## ########
##       ##   ##   ##   ##   ##     ## ##   ##
##       ##    ##  ##    ##  ##     ## ##    ##
######## ##     ## ##     ##  #######  ##     ##
 
 
####### ERROR: ADMINISTRATOR PRIVILEGES REQUIRED #########
This script must be run as administrator to work properly!
If you're seeing this after clicking on a start menu icon,
then right click on the shortcut and select
"Run As Administrator".
##########################################################
 
Press any key to continue . . .
 
 
Note: I did mess with file permissions for other issues in the past and might have messed something up.But, in safe mode as Administrator , ran the debug script as Admin and even gave all users full permission to x86 folder. Still no go.


#473
Donk

Donk

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,964 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester UK

 

What I had to do in the past to be able to run unlock without errors, is run it as Admin in SafeMode and it worked for a while.

 

Now when restarting in SafeMode and trying to run the debug install script AS ADMINISTRATOR it give me this output;

 

VMware Unlocker 1.3.0
========================
© Dave Parsons 2011-14
######## ########  ########   #######  ########
##       ##     ## ##     ## ##     ## ##     ##
##       ##     ## ##     ## ##     ## ##     ##
######   ########  ########  ##     ## ########
##       ##   ##   ##   ##   ##     ## ##   ##
##       ##    ##  ##    ##  ##     ## ##    ##
######## ##     ## ##     ##  #######  ##     ##
 
 
####### ERROR: ADMINISTRATOR PRIVILEGES REQUIRED #########
This script must be run as administrator to work properly!
If you're seeing this after clicking on a start menu icon,
then right click on the shortcut and select
"Run As Administrator".
##########################################################
 
Press any key to continue . . .
 
 
Note: I did mess with file permissions for other issues in the past and might have messed something up.But, in safe mode as Administrator , ran the debug script as Admin and even gave all users full permission to x86 folder. Still no go.

 

 

Well I guess it is something environmental with permissions. The installation folder for VMware needs to be writeable by Administrator for the unlocker. Also VMware services need to run under an account with Admin privileges. Not sure I can do much more here as the changes to vmware-vmx files are very simple and do not touch anything else in the way of authorisations to run VMware.

 

One last idea - start windows in regular mode. Open an elevated command prompt in the windows folder and just run unlocker.exe and tell me what happens.



#474
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

Ok, I changed Security settings for VMware folder to all account write / modify access. Was able to run Debug install script but vmware-vmx.exe still failed for some reason unknown. Could you email me the modified file that fails? This might do the trick.. thanks

 

C:\unlock-all-v130\windows>debug-install.cmd
VMware Unlocker 1.3.0
========================
© Dave Parsons 2011-14
Administrator PRIVILEGES Detected!
 
C:\unlock-all-v130\windows>if AMD64 == AMD64 (set KeyName="HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\VMware, Inc.\VMware Workstation" )  else (set KeyName="HKLM\SOFTWARE\VMware
ation" )
 
C:\unlock-all-v130\windows>for /F "tokens=2* delims=     " %A in ('REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\VMware, Inc.\VMware Workstation" /v InstallPath') do set
 
C:\unlock-all-v130\windows>set InstallPath=Workstation
 
C:\unlock-all-v130\windows>set InstallPath=C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
 
C:\unlock-all-v130\windows>echo VMware is installed at: C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
VMware is installed at: C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\
 
C:\unlock-all-v130\windows>echo Stopping VMware services...
Stopping VMware services...
 
C:\unlock-all-v130\windows>net stop VMwareHostd
The VMware Workstation Server service is stopping.
The VMware Workstation Server service was stopped successfully.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>net stop VMAuthdService
The VMware Authorization Service service is stopping.
The VMware Authorization Service service was stopped successfully.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>net stop VMUSBArbService
 
The VMware USB Arbitration Service service was stopped successfully.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>taskkill /F /IM vmware-tray.exe
ERROR: The process "vmware-tray.exe" not found.
 
C:\unlock-all-v130\windows>echo Patching...
Patching...
 
C:\unlock-all-v130\windows>pushd C:\unlock-all-v130\windows\
 
C:\unlock-all-v130\windows>Unlocker.exe
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vmx.exe
File mapped @022C0000 length 17972816
Found OSK0 @ 0294F365
Found OSK1 @ 0294F395
Found SRVR @ 02B91536
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vmx-debug.exe
File mapped @022C0000 length 22561360
Found OSK0 @ 02A4167D
Found OSK1 @ 02A416AD
Found SRVR @ 02C80712
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vmx-stats.exe
File mapped @022C0000 length 20591696
Found OSK0 @ 02965BBD
Found OSK1 @ 02965BED
Found SRVR @ 02BABA1E
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx.exe
CreateFile failed Access is denied.
 
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx-debug.exe
File mapped @022C0000 length 24688208
Found OSK0 @ 02BB5C55
Found OSK1 @ 02BB5C8D
Found SRVR @ 02E8BB06
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx-stats.exe
File mapped @022C0000 length 22396496
Found OSK0 @ 02A83565
Found OSK1 @ 02A8359D
Found SRVR @ 02D515A6
Patching C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmwarebase.dll
File mapped @022C0000 length 4774480
Found OS entry @ 02656788
Found OS entry @ 026567C0
Found OS entry @ 026567F8
Found OS entry @ 02656830
Found OS entry @ 02656868
Found OS entry @ 026568A0
Found OS entry @ 026568D8
Found OS entry @ 02656910
Found OS entry @ 026B0FE8
Found OS entry @ 026B1020
Found OS entry @ 026B1058
Found OS entry @ 026B1090
Found OS entry @ 026B10C8
Found OS entry @ 026B1100
Found OS entry @ 026B1138
Found OS entry @ 026B1170
 
C:\unlock-all-v130\windows>xcopy /F /Y ..\tools\darwin.* "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\"
C:\unlock-all-v130\tools\darwin.iso -> C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\darwin.iso
C:\unlock-all-v130\tools\darwin.iso.sig -> C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\darwin.iso.sig
2 File(s) copied
 
C:\unlock-all-v130\windows>popd
 
C:\unlock-all-v130\windows>echo Starting VMware services...
Starting VMware services...
 
C:\unlock-all-v130\windows>net start VMAuthdService
The VMware Authorization Service service is starting.
The VMware Authorization Service service was started successfully.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>net start VMwareHostd
The VMware Workstation Server service is starting.
The VMware Workstation Server service was started successfully.
 
 
C:\unlock-all-v130\windows>echo Finished!
Finished!
C:\unlock-all-v130\windows>


#475
Donk

Donk

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,964 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester UK

 

Ok, I changed Security settings for VMware folder to all account write / modify access. Was able to run Debug install script but vmware-vmx.exe still failed for some reason unknown. Could you email me the modified file that fails? This might do the trick.. thanks

 

 

CreateFile failed Access is denied.

 

Do you have a VM running?



#476
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

CreateFile failed Access is denied.

 

Do you have a VM running?

No VM's running and made sure it stopped all VMware services. Looks like I just need a fixed \x64\vmware-vmx.exe



#477
wilsonb

wilsonb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austin, Texas

Hi Donk,

 

Could you get me (WilsonB AT pobox.com) the MODIFIED version of Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx.exe ?

I can give that a try and see if it starts working.

Since I get CreateFile failed Access is denied all the time. I am able to rename/delete the file. 

 

Hopefully when I replace it, it wont cause this for any VM's I start inside VMWare;

----------------------------------------------------------------------

The following error occurred when starting VMware Workstation. 

 

W32AuthConnectionLaunch: WriteFile filed (code 6).

-----------------------------------------------------------------------

 

 

 
 
Thanks so much..


#478
Tetonne

Tetonne

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts

Hi thanks for 130 release with works great on 10.9.3 beta... with 10.6.8 and 10.9.2 vmware images. :)

today i update to new vmware 6.0.3

everything is ok with win 8.1 image

but

unlocking for os x 10.6.8 and 10.9.2 vmware images. failed :

 

install.sh give me 

VMware Unlocker 1.3.0

===============================

Copyright: Dave Parsons 2011-14

Patching...

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx

File mapped @0x101000000 length 22114528

Found SRVR @ 0x101c12f0e

Found OSK0 @ 0x101c44a75

Found OSK1 @ 0x101c44aad

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx-debug

File mapped @0x101000000 length 26970320

Found SRVR @ 0x101d7801e

Found OSK0 @ 0x101daa2f5

Found OSK1 @ 0x101daa32d

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx-stats

File mapped @0x101000000 length 24747488

Found SRVR @ 0x101c2e97e

Found OSK0 @ 0x101c61d65

Found OSK1 @ 0x101c61d9d

Patching vmwarebase is not supported on this platform

Finished!

 

Unlocker.OSX give me

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx

File mapped @0x101000000 length 22114528

Found SRVR @ 0x101c12f0e

Found OSK0 @ 0x101c44a75

Found OSK1 @ 0x101c44aad

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx-debug

File mapped @0x101000000 length 26970320

Found SRVR @ 0x101d7801e

Found OSK0 @ 0x101daa2f5

Found OSK1 @ 0x101daa32d

Patching /Applications/VMware Fusion.app/Contents/Library/vmware-vmx-stats

File mapped @0x101000000 length 24747488

Found SRVR @ 0x101c2e97e

Found OSK0 @ 0x101c61d65

Found OSK1 @ 0x101c61d9d

Patching vmwarebase is not supported on this platform

 

booting on OS X vmware image failed

 

can you please help?

 



#479
serezha

serezha

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

unlocker 1.3.0 works with new vmware workstation 10.0.2



#480
Donk

Donk

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,964 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester UK

Hi thanks for 130 release with works great on 10.9.3 beta... with 10.6.8 and 10.9.2 vmware images. :)

today i update to new vmware 6.0.3

everything is ok with win 8.1 image

but

unlocking for os x 10.6.8 and 10.9.2 vmware images. failed :

 

Found OSK1 @ 0x101c61d9d

Patching vmwarebase is not supported on this platform

 

booting on OS X vmware image failed

 

can you please help?

 

I assume you are running Fusion on a non-Apple PC or want to use the patch to bypass checking for server versions of 10.5 and 10.6. 

Patching vmwarebase is not supported on this platform

This is not an error we don't need to patch on Fusion as already has correct settings.

 

Can you upload and post a link to vmware.log file for a failing guest please. (Do NOT post inline as makes a mess of the thread).

 

Thanks







3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy