Jump to content

Asus 1201N Installation and support


  • Please log in to reply
1033 replies to this topic

#561
mtek

mtek

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
As anybody managed to login to iCloud in ML as yet?

@sy6sy2
Yep same sleep issue with me - nothing can be connected to the usb ports.

#562
sy6sy2

sy6sy2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I don't know why but now i can go to sleep with mouse or usb key pluged.

But when I wake up the pc I lost the ethernet --> "Cable unplugged" :-(

#563
mtek

mtek

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts

I don't know why but now i can go to sleep with mouse or usb key pluged.

But when I wake up the pc I lost the ethernet --> "Cable unplugged" :-(


That's a reported old issue - no solution that I know of I'm affraid. You're not using wifi?

#564
mondial

mondial

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 206 posts
  • Gender:Male
Booted by PCIRootUID=0 but from USB-Stick
How can I update to the right boot loader ? Chim or Cham?
thx Mondi

Attached Files



#565
biird

biird

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV
I dug my 1201N out again. I can't even seem to get a ML install thumb to boot, even with the updated atom kernel for ML :(

#566
mondial

mondial

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 206 posts
  • Gender:Male

I dug my 1201N out again. I can't even seem to get a ML install thumb to boot, even with the updated atom kernel for ML :(

Bought ML at the store and had no problems with the bea+st for ML 1.5.2 (netbbok support) and creating the usb (~40 min).
Installed ML to a partition on my SSD.
Then booted to Lion and channged the kernel and kexts (I took b0ris' kexts, kernel from osx86). Now I only have to install the right cham or chim booter ...

Working:
  • WLAN (OOB)
  • Q+E graphic (OOB)
  • trackpad (OOB)
NOT working:
  • USB
  • sleep
Will test all explicitly after my vacation ....

Mondi

#567
mtek

mtek

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
@mondial

You've got to update to 10.8 compatible kext the sleepenabler.kext.
On the USB side, I think that using the MB USB bus fix it works OK.

What about battery life with ML - do you think it's any worse?
There are a LOT of complains going on with Apple with reduced macbook's battery life... It's going to be fixed soon with the 10.8.1 update it seems.

#568
biird

biird

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV

Bought ML at the store and had no problems with the bea+st for ML 1.5.2 (netbbok support) and creating the usb (~40 min).
Installed ML to a partition on my SSD.
Then booted to Lion and channged the kernel and kexts (I took b0ris' kexts, kernel from osx86). Now I only have to install the right cham or chim booter ...

Working:

  • WLAN (OOB)
  • Q+E graphic (OOB)
  • trackpad (OOB)
NOT working:
  • USB
  • sleep
Will test all explicitly after my vacation ....

Mondi


Got the thumbdrive installed with ######. Dropped the new mach_kernel_atom on and booted with the new kernel: Still Waiting For Root Device trying to boot the installer. Recreated the install disk on a separate internal HDD and tried it with no avail. I've been away from Hackintoshes for too long hahah.

Any specific fixes I'm forgetting? I know it has to be 64 bit, but I've literally just done a clean ###### disk create and added/booted with the new kernel. I'm gonna keep messing with and I'll continue to edit this post with my findings, but let me know if there's something obvious I am forgetting.

EDIT #1:

Added my old 4GB DSDT.aml and the IOStorageController.kext. No dice.

Here's where it's stalling:
Attached File  kp.jpg   2.08MB   48 downloads

Edited by biird, 10 August 2012 - 10:15 PM.


#569
mtek

mtek

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
@biird
Try to boot with npci=0x2000

#570
biird

biird

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV

@biird
Try to boot with npci=0x2000


Thanks, but no luck. I've tried rebuilding /Extra/Extensions, with/without IOStorageController.kext. I also did some searching and saw where the message before 'Still Waiting For Root Device' may be due to my wifi card- tried with/without IO80211.kext & without the card installed. Tried with 2 and 4GB of RAM; with/without each DSDT.aml...tried PCIRootUID=0 and 1, though I think 1 is in the chameleon plist. Tried remaking the thumbdrive completely fresh. Out of ideas hahah.

Anyone have their install setup still on a thumbdrive and care to upload a zip of any modifications after ###### install? Confused as all hell at this point that I cannot even get the installer usb to work when it seems everyone got it up and running rather easily.

#571
mtek

mtek

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
Did you include fakeSMC.kext ? Without it my USB pen ML installer wouldn't boot up. You've used IOstoragecontroller.kext from 10.7.3? The one from 10.7.4 doesn't work.

Don't quit just yet - I'm sure you'll make it eventually! :)

#572
biird

biird

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV

Did you include fakeSMC.kext ? Without it my USB pen ML installer wouldn't boot up. You've used IOstoragecontroller.kext from 10.7.3? The one from 10.7.4 doesn't work.

Don't quit just yet - I'm sure you'll make it eventually! :)


Maybe it was 10.7.3. It was the one I was using to boot my 10.7.4.

For some reason, my BIOS was still set to IDE. 10.7.4 had been working in IDE (and my iCloud/Facetime worked...maybe THAT's the secret to Lion iC/FT). After changing to AHCI, the thumbdrive gets past Still Waiting For Root Device, but now it just goes to a black screen when it's loading the installer GUI. This is on a clean ###### 1.5.3 with only the new mach_kernel_atom added. At least it's booting now, but black screen of blankness :( Progress!

EDIT: Wasn't actually IDE/AHCI that worked for me. If I took out the thumbdrive and switched USB ports when it was about to hang on Root Device, it would continue to boot. Still get a black screen after all the verbose messages in verbose boot finish, but it's actually switching ports mid-boot that continued though.

#573
matteo73

matteo73

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi, i had ML on my 1201n:
don't work sleepenabler.kext (lion), Kernel Panic when i boot the system

any idea??

thank's

#574
nasseau

nasseau

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
my files for M Lion.
http://www.mediafire...ik1b25adzzn6vut

the ML kernel is coming from here
http://www.insanelym...ic=281072&st=20
don't forget to thank them

everything is working fine. like icloud facetime sleep...
didn't test ethernet and bluetooth but it should be ok too.
included 4G DSDT.aml. use the one you need if different.

use ShowHiddenFiles to copy and hide the kernel

use Kext Wizard to install the kext. and repair permissions.

use Chameleon Wizard to install boot loader
i'm using chameleon revision 2033



these files are only for post installation :)

#575
biird

biird

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reno, NV

my files for M Lion.
http://www.mediafire...ik1b25adzzn6vut

the ML kernel is coming from here
http://www.insanelym...81072&st=20
don't forget to thank them

everything is working fine. like icloud facetime sleep...
didn't test ethernet and bluetooth but it should be ok too.
included 4G DSDT.aml. use the one you need if different.

use ShowHiddenFiles to copy and hide the kernel

use Kext Wizard to install the kext. and repair permissions.

use Chameleon Wizard to install boot loader
i'm using chameleon revision 2033



these files are only for post installation :)


I used your Extra + kernel + /S/L/E moved to /E/E w/ Extensions.mkext built for my Install USB and it finally booted through to the GUI. Got it installed, installed Chameleon, moved /Extra + mach_kernel + /S/L/E = booted like a charm. iC/FTworking also. Bluetooth works for me. Thanks a ton!

#576
matteo73

matteo73

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

I used your Extra + kernel + /S/L/E moved to /E/E w/ Extensions.mkext built for my Install USB and it finally booted through to the GUI. Got it installed, installed Chameleon, moved /Extra + mach_kernel + /S/L/E = booted like a charm. iC/FTworking also. Bluetooth works for me. Thanks a ton!



thanks everyone, all is ok

Only icloud, face time, game... don't work, there are any method??

#577
hiko_buu

hiko_buu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
how do I get QE/CI
Im trying insatall ML on IONITX
I still dont get QE/CI
NVenabler 9400m_gstate_inject

they dont work

#578
nasseau

nasseau

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

thanks everyone, all is ok

Only icloud, face time, game... don't work, there are any method??


try to delete /Library/Preferences/SystemConfiguration and reboot

#579
matteo73

matteo73

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

try to delete /Library/Preferences/SystemConfiguration and reboot


Thanks!!! (second time!!!!)

geekbench score 1810
core 2 - 2ghz
4gb 800 mhz ddr2 sdram

#580
JackTaylor101

JackTaylor101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
I have an Atom N230. When I try to boot, I get to chameleon, I type mach_kernel_atom -v, and it loads up but then restarts when it goes to start the Installer. Can someone help please?





2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 1 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy