Jump to content

Anyone successful with Asus P6T Deluxe V2?


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#21
CJP2

CJP2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
Vanisher,

Here it is, this is specifically for the NIC on the P6T Deluxe V2.
Attached File  IONetworkingFamily.kext.zip   1.11MB   136 downloads

#22
vanisher

vanisher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:FRANCE
Thank you so much!!! ;)

#23
KariNeko

KariNeko

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Female
  • Location:Buenos Aires, Argentina
Hi CJP2:

Are you using Fabio's DSDT.aml? Because I'm using the latest version and I can't get sleep to work.

As a side note, which DAC are you using?

#24
CJP2

CJP2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
KariNeko,

I just booted into Lion and discovered that my sleep is no longer fully functional as well. It enters sleep mode but upon waking up I have no video, both monitors remain dark. Not sure what I did for it to have changed or if I'm going to bother to try to fix it until Lion is officially released. Yes, I'm using Fabio's DSDT with some of my own edits added.

I'm using a Hot Audio "DAC Straight" USB DAC. This model is not available anymore but other versions are available from the maker at hotaudio.com. Nice, smooth, no artifacts. I do a lot of pro audio processing and this guy makes a very nice, simple unit that I can depend on to be truly neutral through the monitors.

#25
KariNeko

KariNeko

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Female
  • Location:Buenos Aires, Argentina
Hi CJP2, I will take a look at it. :angel:

Karina

#26
efimac

efimac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

KariNeko,

I just booted into Lion and discovered that my sleep is no longer fully functional as well. It enters sleep mode but upon waking up I have no video, both monitors remain dark. Not sure what I did for it to have changed or if I'm going to bother to try to fix it until Lion is officially released. Yes, I'm using Fabio's DSDT with some of my own edits added.

I'm using a Hot Audio "DAC Straight" USB DAC. This model is not available anymore but other versions are available from the maker at hotaudio.com. Nice, smooth, no artifacts. I do a lot of pro audio processing and this guy makes a very nice, simple unit that I can depend on to be truly neutral through the monitors.


My solution to this problem was to boot with one monitor connected and try the sleep function. If it wakes up okay, you want to reconnect your second monitor and reboot. This works for me with two 24inch monitor

#27
poleniuum

poleniuum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Finally running DP4 on my rig. Thanks to all who replied to this post for your input. I had success going a totally different route for my install. I ended up installing DP4 on my old 2007 Mac Pro . Then used a restored image of that build (w/latest Chameleon added in image) on separate disk that I now use in my Asus P6T rig.

Have everything working except for onboard sound. Tried the above "VoodooHDA" next. This seemed to enable only digital audio (spdif). Audio for headphone/line isn't working (nor are these options available to select in sound preferences)


Has anyone gotten the onboard audio (headphone/line) to work on in DP4?


Again, Thanks to all in advance.

#28
copil

copil

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,676 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Finally running DP4 on my rig. Thanks to all who replied to this post for your input. I had success going a totally different route for my install. I ended up installing DP4 on my old 2007 Mac Pro . Then used a restored image of that build (w/latest Chameleon added in image) on separate disk that I now use in my Asus P6T rig.

Have everything working except for onboard sound. Tried the above "VoodooHDA" next. This seemed to enable only digital audio (spdif). Audio for headphone/line isn't working (nor are these options available to select in sound preferences)


Has anyone gotten the onboard audio (headphone/line) to work on in DP4?


Again, Thanks to all in advance.

Delete Voodoohda.kext, put this kext in /System/Library/Extensions and run kextutility-
Archive.zip

#29
poleniuum

poleniuum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Delete Voodoohda.kext, put this kext in /System/Library/Extensions and run kextutility-
Archive.zip



Thanks Copil, but link doesn't work (times out after Captcha input with download of empty archive.html.zip file). Do you have another reliable download source?

#30
copil

copil

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,676 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Thanks Copil, but link doesn't work (times out after Captcha input with download of empty archive.html.zip file). Do you have another reliable download source?

Sure.
Archive.zip

#31
poleniuum

poleniuum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Sure.
Archive.zip



:P AWESOME!!!!!! Thank You! :)

#32
copil

copil

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,676 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

:P AWESOME!!!!!! Thank You! :)

I'm glad for you. :)

#33
CJP2

CJP2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
Thanks for that copil, nice to have the option of using the onboard, especially the inputs.

#34
vanisher

vanisher

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:FRANCE
Special thanks to CJP2 (my ethernet works) and copil (my audio works) on P6T DELUXE V2.

:)

#35
FredEx

FredEx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
CJP2, I have the EXACT same setup as you, same board, CPU, RAM & Graphics, using latest Chameleon, iFabio's latest DSDT for SL and the same kexts you mention:

AHCIPortInjector
FakeSMC
IOAHCIBlockStorageInjector

Running the full official release of lion and after god knows how many hours of trying everything i can possibly find over 2 weeks I cant get Ethernet to work. (I DESPERATELY need it too - i have some audio software that uses the Ethernet to generate a code for activation)

Right now i have everything unplugged from the computer bar 1hdd on SATA 1 and a keyboard & mouse + 12 gb ram - reset the BIOS to default and only changed IDE to AHCI

Gets stuck on either:

Executing fsck_hfs (when I use your IONetworkingFamily.kext.zip)

or

9 error reproting banks when I edit the IONetworkingFamily.kext manually

I was wondering if you would be so kind as to zip your entire Extra folder and upload it so i know i'm using the exact same DSDT, smbios, kext's etc and let me know what changes you made in the BIOS (if any other than IDE to AHCI)

also what bios rev are you running on your v2?

any help you can offer would be massively appreciated bro!

thanks again...

CJP2, I have the EXACT same setup as you, same board, CPU, RAM & Graphics, using latest Chameleon, iFabio's latest DSDT for SL and the same kexts you mention:

AHCIPortInjector
FakeSMC
IOAHCIBlockStorageInjector

Running the full official release of lion and after god knows how many hours of trying everything i can possibly find over 2 weeks I cant get Ethernet to work. (I DESPERATELY need it too - i have some audio software that uses the Ethernet to generate a code for activation)

Right now i have everything unplugged from the computer bar 1hdd on SATA 1 and a keyboard & mouse + 12 gb ram - reset the BIOS to default and only changed IDE to AHCI

Gets stuck on either:

Executing fsck_hfs (when I use your IONetworkingFamily.kext.zip)

or

9 error reproting banks when I edit the IONetworkingFamily.kext manually

I was wondering if you would be so kind as to zip your entire Extra folder and upload it so i know i'm using the exact same DSDT, smbios, kext's etc and let me know what changes you made in the BIOS (if any other than IDE to AHCI)

also what bios rev are you running on your v2?

any help you can offer would be massively appreciated bro!

thanks again...

#36
xevil

xevil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts

Sure.
Archive.zip

OMG this kext finally works on front output on my rampage 2 gene!
<3 4 u!

#37
camoguy

camoguy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
Thanks for the help, but when I loaded these kexts, my boot up time doubled to about 8 seconds :(

The way I get my sound working is follow fabio's posts on the snow leopard install page, run that terminal command, then add the layout files in applehda.

#38
untermensch

untermensch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I raped the old Snow Leopard installer of its files and scripts, and made an installer for Lion

installs Chameleon RC5-r1341, Chameleon prefpane with fixed icon,
DSDT of your choice, the Yukon network plist patch, and the motherboard
sound kext's posted in this thread.

Attached Files



#39
camoguy

camoguy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
Thanks, I just had to erase my osx partition due to shotty Paragon HFS+ windows drivers, got a blue screen when logging in windows and it destroyed three hard drives... :) {censored}

I just updated lion to 7.1, ran the installer, fixed sound, network, and got a pretty green lizzy logo on boot up. Update did over write the NVDAGF100Hal.kext also fyi...

Cheers to you, this installer will be handy for future updates...

#40
poleniuum

poleniuum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Anyone get 10.7.2 to work with this board?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy