Jump to content

What network cards work?


  • Please log in to reply
613 replies to this topic

#121
xiberia

xiberia

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 309 posts
  • Location:UK
Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (built into my Asus p4pex mobo)

works fine on a native install of 10.4.3 (Jas patch)

#122
msudude

msudude

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
My Vitesse VSC8201 Gigabit ethernet on my Epox 9NPA Ultra is not working. This is called Nvidia Nforce Networking Controller in windows and is covered under the forcedeth driver in linux. It would be sweet if this driver were ported to darwin. Apparently there is even a Linux PPC version for it but no darwin version :( . I will add it to the wiki

#123
notsofatjames

notsofatjames

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
ive got a belkin card in my desktop. dont quite know which one it is. it doesnt work, but in applications i noticed i had a belkin setup utility installed. i dont remember installing it, so im not sure where that came from. dont know if this helps you guys find a solution

#124
crozewski

crozewski

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
10.4.3 8F1111g
IBM X40

Intel 10/100/1000 works out of the box.

#125
ploud

ploud

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
IBM 10/100 ethernet server adapter works natively

Network Everywhere 10/100 NC100 v2.0 did not work

Speed Stream 10/100 SS1020 did not work but showed some sign of green light on server sometimes, who knows?

SOHOWARE 10/100 SFA110A did not work

Marvell 88E1111 GbE PHY 10/100/1000BASE-T on board DFI lanparty ut nF3 250Gb did not work

hope this helps someone

I tried to load tulip on terminal but i cant figure out how to access it, it keeps saying file not found.
i used my thumb drive to transfer it to the desktop and root file , nothing worked for me, im not familiar with terminal to get around it.

my system is using MAC OSX 10.4.3 8 f1111a JaS Patch v4.2b
3000+ amd 64, LANPARTY UT nF3 250Gb, 1 Gig DDR 400 PC3200
300 Gig 16mb cache maxtor drive, NEC DVD RW
Logitech wireless keyboard and mouse MX700
6600GT VGA leadtek

everything works fine so far except for restart hangs and on board lan did not work
floppy did not work either :excl:

Edited by ploud, 27 January 2006 - 09:17 AM.


#126
sun69nie

sun69nie

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Dell OptiPlex GX620 w/10.4.3 8F1111g(JaS)

Broadcom BCM5751 A1 on board does NOT work.
Intel PRO/100 S Desktop Adapter works FINE natively.

#127
prince2k

prince2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Dell Wireless WLAN 1350 Mini-PCI Card (Broadcom)

#128
gonzo.damn

gonzo.damn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
I'm Using an Encore ENL832-TX-RENT...natively, detected as Built-In Ethernet....it has the RTL-8139D Chip...ahahaha....it cost aroud 5 bucks in Chile...hehehehe...the best buy i could ever done for my OSX86

#129
dutchbird737

dutchbird737

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
As my Via Rhine III Built-in did not work I plugged in an Intel 21143 based ethernet card (10/100mbit). It works flawlessly!

#130
KnightTyper

KnightTyper

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Unfortunately the Broadcom 5752 onboard doesn't work. This is the new
chipset on the new HP Workstations. But the graphics is well supported!

#131
Janus

Janus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Onboard NVidia Networking controller didn't work, so I went to the local hardwarestore and purchased a $8 Sweex 10/100Mbit card. These all have a Realtek RTL8139 chip, so should work out of the box. And it does!

#132
rollfaster

rollfaster

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
Dlink DFE-530TX+ Rev F1 doesn't work, like its brother rev C1. This is a card currently at CompUSA, but sorry.

#133
wmarsh

wmarsh

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 900 posts
Here is the 1.2.0 tulip kext compiled for 8f1111
http://forum.osx86pr...c=6115&hl=tulip

#134
temis

temis

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
Marvell Yukon 88E8053 works now with 10.4.4 AppleYukon.kext located in IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins

#135
krrr

krrr

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 421 posts
humm, doing a serious dig everywhere, going to install tulip from source now.

got deadmoo's installed.

below is my NEW USB-ETHERNET dongle now.

---------------------------------------------------------------

[anshu@Fedora4 wireless]$ dmesg | grep pegasus
pegasus: v0.6.12 (2005/01/13), Pegasus/Pegasus II USB Ethernet driver
pegasus 1-2:1.0: setup Pegasus II specific registers
pegasus 1-2:1.0: eth1, ADMtek ADM8511 "Pegasus II" USB Ethernet, 00:00:4e:11:16:c6
usbcore: registered new driver pegasus

---------------------------------------------------------------------

Any tips for me? will this work?

Help !.

#136
gt500

gt500

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
Has anyone made it setting up a US Robotics Wireless PCI card ? USR5416

I tried it with the tulip drivers , well , i think i did ... i followed the steps .. but i didn't seem to succeed.
I couldn't find the device/vendor ID's :D

plz comment :dev:

#137
amorfeusz

amorfeusz

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I got my Dlink DFE-530TX+ to work under 10.4.4 by simply replacing the (Jan 3rd) version of IONetworkingFamily.kext with the one from 10.4.3 (Oct 29,2005). Otherwise it wouldn't detect it even when using Dlink's own drivers.

#138
merak

merak

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Interests:PC<br /><br />P4 3.06 HT sock 478<br />hd Sata maxtor 160gb<br /...
my wmp54g wireless pci, wit 2500, works wonderfuls wiv the new driver :D
gorgeous man!!
ver 10.4.3

#139
bluerose

bluerose

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

I got my Dlink DFE-530TX+ to work under 10.4.4 by simply replacing the (Jan 3rd) version of IONetworkingFamily.kext with the one from 10.4.3 (Oct 29,2005). Otherwise it wouldn't detect it even when using Dlink's own drivers.


Can you send me that IONetworkingFamily.kext (Oct 29,2005) file? I'm using 10.4.3 Jas patch but no luck for my Lan card(same as u). I dont want what is the date and version of my current kext, how can u check that?

Pls pls send me the file :X

#140
harrybelly

harrybelly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Marvell Yukon 88E8053 works now with 10.4.4 AppleYukon.kext located in IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins



Marvell Yukon 88E8050 works with .plist edit



http://forum.osx86pr...?showtopic=9707





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy