Jump to content

Panic at Installation Boot


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Brousst

Brousst

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hello,

Firstly i'd like to thank everyone for any help they could give me.

Im actually running a Dell Dimension E520 with 2GB of ram, Intel Core 2 Duo 1.86ghz CPU, and NVidia Geforce 9600GT on Mac OS X 10.6.6. i wanted to try the new 10.7 Lion so i downloaded the DP and ##### and got myself 2 USB Flash Disk (8gb for Lion and 1gb for #####) and followed instructions from this guide : http://www.taranfx.c...n-pc-hackintosh

I Also read ##### instruction and i think everything is setted up right EXCEPT ##### never asked me for my CPU Clock speed. everything seems to be booting fine at first with arch=i386 -v but then i get a Kernel Panic because of AppleIntelCPUPowerManagement.kext. I Tried using nullcpupowermanagement.kext from 10.6.6 by putting it in the kext folder on the ##### flash drive and fixing permissions but it didnt worked.

Can anyone tell me what i'm doing wrong? Thanks alot.

Oh and also, i think i have the DP1 instead of the DP2, Is it that much of a difference? should i download DP2 instead? Thanks.

Thomas.

#2
Brousst

Brousst

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
UPDATE : I deleted the kexts from the USB Flash Drive, and now the installation boot !

i have some other problems tho, i get a message right after selecting languae that says : Could not Install ''Mac OS X''

i also cant see my drives in the Disk Utility.

Can anyone help me? thanks

#3
consume

consume

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts

UPDATE : I deleted the kexts from the USB Flash Drive, and now the installation boot !

i have some other problems tho, i get a message right after selecting languae that says : Could not Install ''Mac OS X''

i also cant see my drives in the Disk Utility.

Can anyone help me? thanks


Since this forum is basically dead and the remaning members don't like helping, i'll help you out. I too was having the error where the installer told me it couldnt install macosx, but i found a modified ##### bootloader that works. Hope this helps. If you get a black screen after MBR Start! You have to press D or U a few times on your keyboard. Also, i couldnt get a usb keyboard to work with this bootloader so i had to use a PS/2 one.

Also if you cannot see your drives in disk utility you might need to go into your BIOS and change the hard drive mode to ACHI. And you do that, your windows partition wont boot again until you change it back to IDE.

#4
Brousst

Brousst

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Thanks for help, but the problem is, every single other version of ##### i used got stuck on the MBR Start! screen, the only other bootloader that worked for me is XPC and its the one im now using, ad i think you are using the same since i can also use U and D for the resolution of the screen, i also added arch=i386 -v bootflags. im now downloading the DP2 hoping ill have more luck with it. i'll add all my custom kext from my Extra folder on my 10.6.6 install to System\Library\Extensions and set Permissions hoping it will work, and hoping ill be able to see my HDDs. i'll also add a DSDT on the boot Flash disk.

Thanks for your help ill keep this thread updated. Please tell me if you think there's something else i should do.

#5
consume

consume

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts

Thanks for help, but the problem is, every single other version of ##### i used got stuck on the MBR Start! screen, the only other bootloader that worked for me is XPC and its the one im now using, ad i think you are using the same since i can also use U and D for the resolution of the screen, i also added arch=i386 -v bootflags. im now downloading the DP2 hoping ill have more luck with it. i'll add all my custom kext from my Extra folder on my 10.6.6 install to System\Library\Extensions and set Permissions hoping it will work, and hoping ill be able to see my HDDs. i'll also add a DSDT on the boot Flash disk.

Thanks for your help ill keep this thread updated. Please tell me if you think there's something else i should do.

I had the mbr start issue. You MUST remove the drive after its done being formatted. You cant skip that step. Removing the drive, plugging it in and THEN copying over the files fixed the issue for me.

#6
lacoste111

lacoste111

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:ukraine

Hope you found solution for your issue if not the problem is that you hv fix osinstall.mpkg show it should not check your pc for minimum system requirement, you check out comments on netkas.org for detail of what i mean , or i can send you modified pkg, if you still need

UPDATE : I deleted the kexts from the USB Flash Drive, and now the installation boot !

i have some other problems tho, i get a message right after selecting languae that says : Could not Install ''Mac OS X''

i also cant see my drives in the Disk Utility.

Can anyone help me? thanks







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy