Jump to content

Snow Leopard on Gigabyte Mobos / P55 and H55 /


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#21
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,139 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro

When I tried to overclock mine, I got a really bad Geekbench result.

Do you have speedstep working on your machine?

Yes

#22
plexiputer

plexiputer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Yes


DSDT edits or boot plist/GeneratePStates/GenerateCStates?

Any ideas to help me get speedstep working would be greatly appreciated.

#23
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,139 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
Generate P and C States

I do not use the memory overclocking
always have problems with this

#24
plexiputer

plexiputer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Generate P and C States

I do not use the memory overclocking
always have problems with this

The ram I have is rated at 1600 but will only show up at that speed when I use profile1 in the bios.

Are you overclocking the CPU but keeping your ram running at 1333?

I haven't tried that yet.

#25
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,139 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro

Are you overclocking the CPU but keeping your ram running at 1333?

Yes
try it

#26
plexiputer

plexiputer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Yes
try it


Are you using a FW 800 card?
I'm using a PCIe FW card in the PCIe 1x slot at the top.
Computer sleeps and wakes just fine.

If I move that FW card to the next PCIe 1x slot down, the computer won't wake up from sleep.

The graphics card is normally in the top PCIe 16x slot.

If I move the graphics card to the other PCIe 16x, the Chameleon theme timeout status bar hangs and takes a while to get to the boot screen.

Are you seeing the same issues on your machine?
Is there anything that can be done to the DSDT to fix this?

#27
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,139 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro

Are you seeing the same issues on your machine?
Is there anything that can be done to the DSDT to fix this?

I have no problems on my machine
it works 98%

I have no idea about it

#28
plexiputer

plexiputer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts

I have no problems on my machine
it works 98%

I have no idea about it

OK
Thanks anyway

#29
emollon

emollon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
Hi, I've tried this method to install first the Snow leopard 10.6 then update using the combo 10.6.7 but when i just reboot i stuck on something like

sound assertion "0 == pathMap_aDriverInstance" failed in "/SourceCache/AppleHDA-199.4.12/AppleHDA/AppleHDADriver.cpp" at line 1667 goto Exit.

Well I guess is something about Sound system,

I have a GA-H55N-USB3 with an Intel HD3000 incorporated in a ITX box actually i don't know what to do because I allways get stuck after booting for the second time.

Any suggestions?

Thanks and great job!!

#30
emollon

emollon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
Here are the errors that i get everytime i boot


Attached File  IMG_2025.JPG   1.75MB   22 downloads


Attached File  IMG_2027.jpg   2.13MB   19 downloads


I need help!!

Attached Files



#31
buoo

buoo

    The Prodigal Son

  • Moderators
  • 4,536 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Hy guys!

I've installed Lion 10.7.2 on my GA-P55-UD3L, everything works good but the computer won't wake up from stop.
If I put the computer in stop when I try to wake up it, the system reboot and I lost the bios settings.

Could you help me please?

Thanks :wacko:


The sleep works very good but if I reboot the system or after a shout down I lost the bios settings.

Could I try this way? http://www.insanelym...howtopic=253992

Thanks :)


I solved patching the kext

sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|; s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

I'll test it for a while to confirm it :)

see ya :)

#32
stereotrope

stereotrope

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi,

i having several issues while trying to install osx 10.6.8 on my pc.
i use the myhack method.
once i have boot on the usb drive, i get stuck on the language screen because no mouse no keyboard are detected...
how can i try to install manually kexts or an extra folder that i m sure it will be compatible with the hardware?
thanks a lot for your answer





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy