Jump to content

UL30VT on 10.6.6


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
b0cks

b0cks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
So I just about had everything working, except for the Ethernet and the Audio.

I still have no clue how to get those two working, but here is what I did to get wireless, native resolution, battery, etc working.

iAtkos S3 10.6.3

I installed this with the defaults, plus the Apple PS2 controller and Battery.

I used the 10.6.6 combo updater, then before restarting used #####, #####.

Reboot.

Then I got the Atheros kext from kexts.com and the X3100 kext from elsewhere on this forum.

Install, reboot.

THis gave me everything but ethernet and sound.

Anyone have any advice?

#2
mchiu

mchiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Hi,
It looks like you're one of the most recent postings anywhere for the UL30VT. I just got mine last week, and I'm just now finding the time to install SL. I'm installing via iatkos as I write this.

Did you switch your SATA setting to "Compatible" at any point? I've read in other forums about doing this for the 210m to work in full resolution, and I think also qe/ci. What did the x3100 do for you?

Thanks.


So I just about had everything working, except for the Ethernet and the Audio.

I still have no clue how to get those two working, but here is what I did to get wireless, native resolution, battery, etc working.

iAtkos S3 10.6.3

I installed this with the defaults, plus the Apple PS2 controller and Battery.

I used the 10.6.6 combo updater, then before restarting used #####, #####.

Reboot.

Then I got the Atheros kext from kexts.com and the X3100 kext from elsewhere on this forum.

Install, reboot.

THis gave me everything but ethernet and sound.

Anyone have any advice?



#3
Meizirkki

Meizirkki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Yes, SATA should be set to compatible or nVidia graphics cannot be used.

I attached a zip with some UL50VT kexts. The Ethernet card may be different but at least the audio should work ^_^

You'll need these for the Ethernet:
IONetworkingFamily.kext
AtherosL1cEthernet.kext


To get the audio working copy these files to your /Extras directory
smbios.plist
com.apple.Boot.plist
dsdt.aml

AND install these kexts:
IOAudioFamily.kext
AppleHDA.kext



None of these files are made/modified by me so:
ALL CREDITS GO TO: :)
Whoever made the OSx86 Wiki entry
assasin996 youtuber

Attached Files



#4
antzlim

antzlim

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 1 posts
Are Files from assasin996 youtuber working fine for UL30VT?

If they are, Why I don't get sound? and Why do I have to boot from -f?

Please Help.

Thank you.

#5
Meizirkki

Meizirkki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Are Files from assasin996 youtuber working fine for UL30VT?

If they are, Why I don't get sound? and Why do I have to boot from -f?

Please Help.

Thank you.

I don't get sound either unless I manually select the OSX from Chameleon (not just letting the timer expire)

Weird..

#6
eternalthree

eternalthree

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

I don't get sound either unless I manually select the OSX from Chameleon (not just letting the timer expire)

Weird..


Dang, cant believe I totally missed this thread. So the ul30vt is currently capable of running 10.6.6 with qe/ci and sound? Dare I ask if you guys tried upgrading to lion or even 10.6.8? My current install of win7 is screwed up and I was postponing formatting/reinstall but if snow leopard is up and running, i'd be interested again.

so does it run on discrete graphics at all times under 10.6.6? peace.

#7
Higgins

Higgins

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I'm going to try this out. Not super pumped to be giving up my 9ish hours of battery life though. Is there no way to run a script to shut off the nvidia card and use the Intel card?

Also, does sleep work properly?

#8
maglev

maglev

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I'm going to try this out. Not super pumped to be giving up my 9ish hours of battery life though. Is there no way to run a script to shut off the nvidia card and use the Intel card?

Also, does sleep work properly?


Intel graphics for our ULX0-VT are intel HD4500, there is no such kext for that (at least until now).
you can just use intel, but with no QE/CI, no native resolution.
our chance are our nVidia G210M. I'm on my way there.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy