Jump to content

ATI Radeon HD 5450 Working On Snow Leopard


  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#101
jimmijimboy

jimmijimboy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
is this work on hd 5550 ?

#102
Devout

Devout

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts

is this work on hd 5550 ?


add your device-id to ATI5000.kext or use an injector.

#103
vnephos

vnephos

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 1 posts
Thanks tdtran1025! Just an FYI, I noticed that your kexts already existed in Extensions in 10.6.7 so I just copied in the ATI5000Injector.kext into /Extra/Extensions, rebooted and it worked! Thanks again!

#104
frenchieman

frenchieman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male

Sorry For My English BadPosted Image
My graphics card ati radeon hd 5450 working on snow leopard after installed 10.6.6.

And how do make them work

Only For Kernel Vanilla

Waring Backup Your Data
1.Download the all_in_one.rar(down)
2.Install ATI Chameleon bootloader for Radeon HD5000 or kabyl boot
3.The ROM image under /Extra should be named <vendorid>_<deviceid>.rom(ATI 5450 is 1002_68f9.rom)
4.Install Atiframebuffer.kext and ATY_init.kext to S/L/E (ATI5000Controller don’t need)
5.Edit com.apple.boot.plist

<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseAtiROM</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiFb</key>
<string>Hoolock</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>Your Resolutions </string>

ATI 5450 tested Fb working on Uakari,Vervet,Hoolock and other untested.Recommend Hoolock.

6.Install update 10.6.4 reboot and install graphic update 1.0 (if you get kernel panic after installed graphic update 1.0,try boot –x to safe mode and remove all ATIRadeonX3000.kext,I use hfs+ for windows to remove it )(the graphic update 1.0 only for 10.6.4)
7.Open OSX86Tool repair permissons.
8.Install Update 10.6.6 will add ATIRadeonX3000.kext,ATI5000Controller.kext

After reboot will it work,you need to do step by step,If you get any error tell me. :P
link download


http://supportdownlo...csUpdate1.0.dmg

ATI 5450 is 68f9
ATY_init.kext not support 5450 so it will display the 5500




QE CI it work


Hello, i'm already on 10.6.7 with my ASUS 5450 silent, which pkg of solution for me ;)

#105
frenchieman

frenchieman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male

Hello, i'm already on 10.6.7 with my ASUS 5450 silent, which pkg of solution for me ;)


I've just finished having my hd 5450 working and booting ok with

ati kext from 10,6,7 because i'm on 10,6,7
rom 1002_68f9.rom in /extra
Chameleon_HD5000.pkg
removed all ati3000 kexts in S/L/E

Issues : can't change resolution, only the resolution in boot file is accepted
Can't recognize that it's a 1Gb Hd 5450 not a 256mo
QC/I not enabled

Helllllllppppp :unsure: ;) :D

Edit :

ati kext from 10,6,7 because i'm on 10,6,7
rom 1002_68f9.rom in /extra
Chameleon v2.0-RC5 r747
removed all ati3000 kexts in S/L/E
ATI5000Injector.kext in /extra

Issues : Now recognized as Aty Megalodon 256 mo
can't change resolution, only the resolution in boot file is accepted
Can't recognize that it's a 1Gb Hd 5450
QC/I not enabled can't play video on vlc

I forgot, here is my boot

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseAtiROM</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiFb</key>
<string>Hoolock</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1680x1050x32</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

#106
grillingmachine

grillingmachine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
hey dudes,

here is, what i did:

1. i installed 10.6.3 retail with #####-Supported (darwin 10.4.0 kernel)
2. made the tutorial
3. after installing 10.6.4., then rebooting: "DSMOS arrived" but nothing happens ( also with -x )

my hardware:

( hp pavilion dv6-3101sg)
hd 5470 (same rom: 68f9)
core i3 m370

special:

i have switchable graphics (hd5470 + intel GMA) but there is no option in the BIOS to disable this.
But when i put the 1002....rom in the extra folder, i don't need to disable "switchable graphics", RIGHT ?

do you have an idea?

and sorry for my bad english :)

#107
briwil

briwil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
I'm using an HP TMT2 running 10.6.6 with ATI 5450- I've followed the instructions here several times, but I'm also getting a "unable to open ATI video bios file... Wrong BIOS signature: 0000"

I don't know what I'm doing wrong. Is it possible that it's because the tm2t has two video cards? I don't know how to turn the intel one off, there's nothing in the BIOS setup screen about that. Any ideas?

#108
frenchieman

frenchieman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male

I'm using an HP TMT2 running 10.6.6 with ATI 5450- I've followed the instructions here several times, but I'm also getting a "unable to open ATI video bios file... Wrong BIOS signature: 0000"

I don't know what I'm doing wrong. Is it possible that it's because the tm2t has two video cards? I don't know how to turn the intel one off, there's nothing in the BIOS setup screen about that. Any ideas?


This one seems to be good what you think ?

http://www.materiel.... ... 60728.html

Gigabyte GV-R577SL-1GD

#109
briwil

briwil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

This one seems to be good what you think ?

http://www.materiel.... ... 60728.html

Gigabyte GV-R577SL-1GD

Thanks for the reply, but are you suggesting I buy this other card?
Because I'm pretty sure I can't swap out the card from the laptop.

#110
frenchieman

frenchieman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
from now i only left QE/CI

here is my boot

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Rescan</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseAtiROM</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiFb</key>
<string>Hoolock</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1600x1200x32</string></dict>
</plist>

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

anybody can help ?

I have 1Go Gddr3 on it and it says 256 :rolleyes:

#111
terranova2142

terranova2142

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutsch

from now i only left QE/CI

here is my boot

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Rescan</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseAtiROM</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiFb</key>
<string>Hoolock</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1600x1200x32</string></dict>
</plist>

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

anybody can help ?

I have 1Go Gddr3 on it and it says 256

Hey you why your Vram only 256 mb and in folder S/E/E without Atiradeonx3000.kext :D

#112
frenchieman

frenchieman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male

Hey you why your Vram only 256 mb and in folder S/E/E without Atiradeonx3000.kext :)


Yargh !!! You see my problem !!!! I'm in pain because of that :wacko: :P :(

#113
terranova2142

terranova2142

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutsch

Yargh !!! You see my problem !!!! I'm in pain because of that :wacko: :D :(


Can you tell me what you did,I have not encountered this error

#114
pdp1

pdp1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I'm "downgrading" from a nVidia 9600GT to an ATI 5450. I already have 10.6.7 installed. How would this scenario affect me in terms of the instructions provided in the first post? Would I need to do anything different?

#115
terranova2142

terranova2142

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutsch

I'm "downgrading" from a nVidia 9600GT to an ATI 5450. I already have 10.6.7 installed. How would this scenario affect me in terms of the instructions provided in the first post? Would I need to do anything different?


Plz reinstall to 10.6.3

#116
the_last69

the_last69

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 1 posts

from now i only left QE/CI

here is my boot

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Rescan</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseAtiROM</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiFb</key>
<string>Hoolock</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1600x1200x32</string></dict>
</plist>

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

anybody can help ?

I have 1Go Gddr3 on it and it says 256 :D



sorry for my English, I have a cedar hd5450 amd 2048,
my vram showed only 256, so my file bin extracted with cpu-z 1002_68f9.rom rename it to overwrite the file extra and recognizes 2048 mb , say he has not been possible with iatkos v2 s3, I've only had success with leohazard 10.6.6 i

#117
briwil

briwil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

I'm using an HP TMT2 running 10.6.6 with ATI 5450- I've followed the instructions here several times, but I'm also getting a "unable to open ATI video bios file... Wrong BIOS signature: 0000"

I don't know what I'm doing wrong. Is it possible that it's because the tm2t has two video cards? I don't know how to turn the intel one off, there's nothing in the BIOS setup screen about that. Any ideas?


Anyone have any idea please? Just let me know if you think its not working because of the dual video cards or something else, give me some sort of direction to head in. I'm losing hope ;)

#118
fattire357

fattire357

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
How did you modify the 5450 ROM you attached in the OP? I'm asking because mine must be slightly different (XFX?), and the 5450 ROM you attached doesn't work under /Extras, and if I try to flash it to the card ATIFlash returns an incompatibility error.

I'm thinking if I re-traced your steps in modifying the BIOS then I can get an XFX version working.

Thanks.

#119
michaspoli

michaspoli

    Spo

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Have Fun
Thanks a lot.
Now working my Sapphire 5450 512MB
thanks a lot

#120
terranova2142

terranova2142

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutsch

How did you modify the 5450 ROM you attached in the OP? I'm asking because mine must be slightly different (XFX?), and the 5450 ROM you attached doesn't work under /Extras, and if I try to flash it to the card ATIFlash returns an incompatibility error.

I'm thinking if I re-traced your steps in modifying the BIOS then I can get an XFX version working.

Thanks.


You can use GPU-Z for create file .bin and download ATIRBE (radeon bios editor) for convert .bin to .rom.You can use ATIRBE to modify rom.

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy