Jump to content

[HOW TO] ATI HD 4350


  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#61
mwentosana

mwentosana

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I second Nick's question. I too have that card, the ATI Radeon HD 4250, and tried your guide but to no avail. I am currently using 10.6.8 amd I have forced my resolution throught the boot file in the Extra folder, but I can't run apps like Pixelmator or such.
Please help us with tips to get this card working too :)

Later edit: I added the -f flag during boot so that the caches could be rebuilt and I get this message repeatedly, however it doesn't seem to affect the boot at all:
RadeonMonitor: 9712 Radeonchip detected
RadeonMonitor: unknownID

#62
Fraom

Fraom

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 222 posts
  • Gender:Male
For all : i've solved the green Apple logo in the 10.6.7 and 10.6.8 whit my ati 4530 , whit quartzcore Quartz framework from 10.6.0 ... But Photoshop is green :s

#63
spidy86

spidy86

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
added devid to ATI4600.kext, ...didnt set GraphicEnabler and ncpi options. Got diplay card detecting 1080p and set overscan ..........my 4350 works goods! except the Only problem that is infamous Green Apple,......plz suggest how can i remove it?
if anybody knows how to get rid of this OpenGL issue, plz do share!

also how to check qe/ci is working or not?

#64
ytrox

ytrox

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

added devid to ATI4600.kext, ...didnt set GraphicEnabler and ncpi options. Got diplay card detecting 1080p and set overscan ..........my 4350 works goods! except the Only problem that is infamous Green Apple,......plz suggest how can i remove it?
if anybody knows how to get rid of this OpenGL issue, plz do share!

also how to check qe/ci i

s working or not?


try removeing traslucient bar option in system preference

#65
fbifido

fbifido

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • Gender:Male
  • Location:Jamaica
Has anyone tried their ATI Radeon HD 4350 on OSX Mountain Lion DP4 as yet ?

#66
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

try these kext

are for lion 10.7.4

se inside the kext

and edit for ml dp4

http://olarila.com/f...&p=12827#p12827

good hack

#67
fbifido

fbifido

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • Gender:Male
  • Location:Jamaica
thanks will try ...

#68
fbifido

fbifido

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • Gender:Male
  • Location:Jamaica
I tried that file but no go, it did not work, chess halt my pc, and dvd player quit with error message and not the one about con't find video card.

I then install iAKTOS L2 10.7.2 but this file also did not work. but when i added my card ID to ati4600, i was able to change resolution of my monitor. but in ML DP4 i had to add my IODisplayEDID manually.

Can you suggest a good solution for this card?
-like default installed of ML Dp4 10.8.0
-which version of chameleon 2.1 to use and how to configure it, what framebuffer to use?
-which smbios to use imac10,1 or imac8,1 or imac3,1 ... ?
-which port on my video card to use (vga,dvi, dvi-vga-dongle) ?

#69
phsilver

phsilver

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Hi there...
Any clue for an ATI Radeon HD 4650... ?
Should be the same procedure??
Thanks!

#70
fbifido

fbifido

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • Gender:Male
  • Location:Jamaica
With 10.7.x all you have to do is to add your card DEV & VEN ID to ATI4600*

but this will not help you get DVD Player and chess to work.

i will make a new post for help on this.

#71
maverick42

maverick42

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Hi, 

 

I have a HP ProBook 4720s with a ATI RADEON HD 4350 (530v) 1002 0x9555 

I install Hazard Mountain Lion without any problem. ALL works fine (wifi, usb, sound ...) execpt QE/CI   .... !

I read all tutorial but there no solution that work. But I'm sure that is possible !

 

Anyone can help me  ?

 

Thanks !







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy