Jump to content

Samsung R Series Notebooks


  • Please log in to reply
328 replies to this topic

#281
Morphium

Morphium

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
Thanks antagon. Sounds promising. Any incompatible products besides Littlesnitch?

#282
antagon

antagon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
smart scroll, but there is also a new version available... apart from that all stuff i use works well...

#283
matt971

matt971

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
Somebody could help me with my graphic card (ati mobility hd 4650) and my wifi (AR50007EG)/ethernet (Marvell Yukon 88E8057) please

#284
Bungo

Bungo

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 296 posts
  • Gender:Male

I've just successfully replaced the bad original display panel (Samsung LTN173KT01) from my R730 with a 1920x1080 WLED screen (AUO B173HW01 V4) :)

Much better! ;)

...and the optical drive with a 500gb HDD (WD5000BUDT)

Hi Marten,

Do you know where a bluetooth module is located?

EDIT: Found it, solved

#285
webkostas

webkostas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
Hi guys, I'm the owner of a Samsung R610 with 10.6.8 installed and I'd be glad to help by making a full working system and giving out my kexts and settings. Until now I have everything working except:

WiFi Intell 5100 - no solution, I'll change the card
Modem - not using it
Proper Sleep/Wake - Update: Now working, see below!
Brightness controls - Update2: Now working, see below!
I'd like to replace VoodooHDA also but that's low priority for now...

Let me start from the Sleep problem that I have had many progress:

Mald0n gave me a patched DSDT (thanks!) and in the beginning the PC was going to sleep but could not wake up. Then I discovered that enabling the S3 and EDB options in bios made the situation better:

1st time I press "sleep": the pc goes to proper sleep mode. I press the power button and after 5 seconds or so it goes to a semi-sleep mode (LED not flashing anymore and disks ready). Then I press again and it wakes up.

If I press the sleep again it goes again to that semi-sleep mode...

Any ideas on

1. How to make it wake up properly without having to wait and pressing two times the power button??
2. How to enable proper sleep even after the 1st time?

UPDATE: SLEEP WORKS PROPERLY HEAH!!! What I did to fix the last problem was this:
http://www.insanelym...p...t&p=1606265 Warning: The values might not be for your system as it was for mine. See post #113 on this thread for better explanation on how to do it! (very simple)

Now I am working on the brightness controls... I see the meter but it changes from Max to 0 only and then I cannot change it back to Max. It stays dark ;)

UPDATE 2: BRIGHTNESS NOW WORKS! What I did:
following http://www.tonymacx8...p;start=100#top post by user minihack. But the problem was that his plist file from Macbook 6.1 was causing strange behavior (screen flashing etc). So what I did, I downloaded from http://www.insanelym...howtopic=152566 the files for Macbook 4.1 which is my laptop and I compared his plist with the original deviceproperties.plist. With some testing and luck I managed to isolate the part I needed for brightness (with the help of DiffMerge) and then injected it in my boot.plist. And..IT WORKS 100%!! brightness keys mapped with voodooPS2. I know that for someone all these may seem confusing because it required A LOT of bloody search!!! I think I will make a guide for this laptop soon so it will be more simpe to follow! Now I'm happy with my working snow leo!!!! (except for this: http://www.insanelym...howtopic=264825 - any ideas??) cool! :rolleyes:

I attach you my current DSDT and the plist I used for brightness injection.

Attached Files



#286
jazzyguy

jazzyguy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Hi guys, I'm the owner of a Samsung R610 with 10.6.8 installed and I'd be glad to help by making a full working system and giving out my kexts and settings. Until now I have everything working except:

WiFi Intell 5100 - no solution, I'll change the card
Modem - not using it
Proper Sleep/Wake - Update: Now working, see below!
Brightness controls - Update2: Now working, see below!
I'd like to replace VoodooHDA also but that's low priority for now...

Let me start from the Sleep problem that I have had many progress:

Mald0n gave me a patched DSDT (thanks!) and in the beginning the PC was going to sleep but could not wake up. Then I discovered that enabling the S3 and EDB options in bios made the situation better:

1st time I press "sleep": the pc goes to proper sleep mode. I press the power button and after 5 seconds or so it goes to a semi-sleep mode (LED not flashing anymore and disks ready). Then I press again and it wakes up.

If I press the sleep again it goes again to that semi-sleep mode...

Any ideas on

1. How to make it wake up properly without having to wait and pressing two times the power button??
2. How to enable proper sleep even after the 1st time?

UPDATE: SLEEP WORKS PROPERLY HEAH!!! What I did to fix the last problem was this:
http://www.insanelym...p...t&p=1606265 Warning: The values might not be for your system as it was for mine. See post #113 on this thread for better explanation on how to do it! (very simple)

Now I am working on the brightness controls... I see the meter but it changes from Max to 0 only and then I cannot change it back to Max. It stays dark ;)

UPDATE 2: BRIGHTNESS NOW WORKS! What I did:
following http://www.tonymacx8...p;start=100#top post by user minihack. But the problem was that his plist file from Macbook 6.1 was causing strange behavior (screen flashing etc). So what I did, I downloaded from http://www.insanelym...howtopic=152566 the files for Macbook 4.1 which is my laptop and I compared his plist with the original deviceproperties.plist. With some testing and luck I managed to isolate the part I needed for brightness (with the help of DiffMerge) and then injected it in my boot.plist. And..IT WORKS 100%!! brightness keys mapped with voodooPS2. I know that for someone all these may seem confusing because it required A LOT of bloody search!!! I think I will make a guide for this laptop soon so it will be more simpe to follow! Now I'm happy with my working snow leo!!!! (except for this: http://www.insanelym...howtopic=264825 - any ideas??) cool! :)

I attach you my current DSDT and the plist I used for brightness injection.


Hey, I was wondering if you could help me. How did you find out what brightness thing to use? I have brightness enabled through DSDT, but only the first three works, it seems the brightness goes from from like 75% to 100%.

And for sleep, I'm confused as to what I am supposed to put where. Can you explain a bit more?

#287
webkostas

webkostas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts

Hey, I was wondering if you could help me. How did you find out what brightness thing to use? I have brightness enabled through DSDT, but only the first three works, it seems the brightness goes from from like 75% to 100%.

And for sleep, I'm confused as to what I am supposed to put where. Can you explain a bit more?


Hi, what are your specs? You have the R610 too? Please write a signature so everyone can read your HW and be able to help you better :(

#288
jazzyguy

jazzyguy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Hi, what are your specs? You have the R610 too? Please write a signature so everyone can read your HW and be able to help you better :)


I have a HP Probook 4530s with a HD 3000. and I have brightness working, just not evenly, as I have like 4 levels out of the 16 that actually are different.

#289
crencom

crencom

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
I have a problem and I cant solve it. Ive worked on it for 3 days now. Here it is:

I updated my cable modem with a Motorola docsis 3 and a new router - Netgear WNDR3400. For the router no security and therefore no login.

Now the problem - NO INTERNET CONNECTION - I get the wonderful message "Self Assigned IP Address"

I have googled this issue and have tried several tips to fix this - No luck. Here is what I have tried -

- Setup and TEST profile
- manual ip address entry
- unselect "remember previous networks"
- delete all wireless, network, airport plists
- Installed a diff version of The Atheros kext

The router setup shows my system as a connected device, no ip address listed though and therefore no connection. It sux that I have to use Win 7 to type this post. I hadn't used Windows since before 2007. If someone has an idea I would appreciate it. I want my mac back.

System - Samsung R530 Core i3 etc - Running Lion 10.7.1

Thanks for any help

#290
derekreid

derekreid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts
  • Location:Canada

I have a problem and I cant solve it. Ive worked on it for 3 days now....


Same issue here with new routers and the AR9285, I've tried various kexts floating around and also some DSDT tweaking...to no avail. Please post if anyone has ideas.

Still on Snow Leopard here.

#291
crencom

crencom

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Same issue here with new routers and the AR9285, I've tried various kexts floating around and also some DSDT tweaking...to no avail. Please post if anyone has ideas.

Still on Snow Leopard here.



Still "Self Assigned IP" problem. Finally got smart and can connect now with my trusty Zonet USB Wireless Adapter. I don't want it to be permanent, but for now it works. Anyone else have ideas?

#292
Subs

Subs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Hey guys. I'm sorry for being a newbie, but I've been searching about installing Snow Leopard on my R580 notebook and i haven't found the answer for this question:

"What's the best way to install Snow Leopard on a R580 notebook?"

I know you guys have a lot of knowledge, but its hard for me to decide which way i should try, because there are too many of them.

Thank you very much!

#293
derekreid

derekreid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts
  • Location:Canada

Hey guys. I'm sorry for being a newbie, but I've been searching about installing Snow Leopard on my R580 notebook and i haven't found the answer for this question:

"What's the best way to install Snow Leopard on a R580 notebook?"


I would say start here: http://myhack.sojugarden.com/

The 1-click installs do more harm than good I think, read and learn lots.

#294
Subs

Subs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

I would say start here: http://myhack.sojugarden.com/

The 1-click installs do more harm than good I think, read and learn lots.


ty for the advice. I'll try to install it and see what happens hehehhe

EDIT -> let me see if i understood it. I need to use a mac to prepare the files and make mac run on my pc?

#295
derekreid

derekreid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts
  • Location:Canada

ty for the advice. I'll try to install it and see what happens hehehhe

EDIT -> let me see if i understood it. I need to use a mac to prepare the files and make mac run on my pc?


That's right, for this method. Also, you aren't "making mac run on your pc," you are trying to run OS X on non-Apple hardware.

Honestly, you should do a lot more reading before you try anything. You need a basic understanding because, trust me, things will go wrong with the installation. The process has become much more novice-friendly, perhaps too much so that people blindly install with no idea what they are doing. Anyway, that's my two-cent disclaimer.


Some more reading for you:
http://www.insanelym...howtopic=243502

If you don't have a working OS X system available to you, look into nawcom's ModCD, meklort's NBI, or TonyMac's #####. But again, please have an idea what is going on before you install.

#296
Subs

Subs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

That's right, for this method. Also, you aren't "making mac run on your pc," you are trying to run OS X on non-Apple hardware.

Honestly, you should do a lot more reading before you try anything. You need a basic understanding because, trust me, things will go wrong with the installation. The process has become much more novice-friendly, perhaps too much so that people blindly install with no idea what they are doing. Anyway, that's my two-cent disclaimer.


Some more reading for you:
http://www.insanelym...howtopic=243502

If you don't have a working OS X system available to you, look into nawcom's ModCD, meklort's NBI, or TonyMac's #####. But again, please have an idea what is going on before you install.


ty very much. I've been reading a lot since yesterday, and I understood the whole proccess. The doubts I have are regarding to versions of the softwares, etc. I got a snow leopard (final retail). Is it going to work?

ty again,
Subs

EDIT -> didn't work with final retail. It simply restarts the computer everytime

#297
Morphium

Morphium

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
What the heck am I doing wrong with my Sound fix? It used to work initially but after the updates it does not.

I just did a combo update to 10.6.8. Deleted the AppleHDA and IOaudiofamily repaired permissions and installed the 2 kexts via Kext Utility the provided ones from here (Jose). No Sound device at all.

Please give me a pointer.

TIA.

#298
The Weez

The Weez

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

@mamen

I tested that fix succesfuly on 2 laptops and some people got it working too but it doesn't mean that will work for all. It's temporary fix working for me until i find a better one.
First check in your DSDT if Device (PWRB) (search for a string "PNP0C0C") exists and looks similiar to mine:

Device (PWRB)
					{
						Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C"))
						Name (_PRW, Package (0x02)
						{
							0x1E, 
							0x04   // <= you can try 0x03 or 0x05
						})
					}
Next copy only a section _PRW and place under Device (H_EC) (search for a string "PNP0C09"):
Device (H_EC)
				{
					Name (_HID, EisaId ("PNP0C09"))
					Name (_UID, 0x01)

								...


					Name (_PRW, Package (0x02)
					{
						0x1E, 
						0x04   // <= you can try 0x03 or 0x05
					})

								...

				}


Sleep broke on my hackintosh (Gigabyte P35-DS3L) when I upgraded from 10.6.7 to 10.6.8.

My PWRB looks different, and I don't have an H_EC.

What should I do?

Attached File  DSDT.aml.zip   6.3KB   3 downloads

#299
Morphium

Morphium

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
Wrong topic dude. This is Samsung R Series discussion here :)

#300
tòb

tòb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
hi derekreid
what did you use to enable the mic? i'm afraid the url you posted stopped working





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy