Jump to content

Sound working, but STUTTERING.


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
whitekidney

whitekidney

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
EDIT:
I got the sound working but it's stuttering ALOT, just like there's some electricity coming into the headset/speakers.


Any fix?

Old text:

Hi there.


I got OS X up and running on my desktop

Specs:
AMD B50 X4 processor
GA-MA790GPT-UD3H motherboard

I got everything working except the sound.


Realtek ALC889A codec


I did read this thread: http://www.insanelym...howtopic=140941
But did not understand much, was abit too advanced.

I tried applying these files:
AppleHDA_1.8.7f1_ALC888_LayoutID_888.zip

But without success (Used Kext Helper)


Anyone care to help and explain? ;)

Thanks.

#2
ATV642

ATV642

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Hi there.


I got OS X up and running on my desktop

Specs:
AMD B50 X4 processor
GA-MA790GPT-UD3H motherboard

I got everything working except the sound.


Realtek ALC889A codec


I did read this thread: http://www.insanelym...howtopic=140941
But did not understand much, was abit too advanced.

I tried applying these files:
AppleHDA_1.8.7f1_ALC888_LayoutID_888.zip

But without success (Used Kext Helper)


Anyone care to help and explain? :(

Thanks.


The reason that AppleHDA ALC888 is not working is because you have ALC889A not ALC888. See if you can find a kext to suit your ALC889A.

#3
whitekidney

whitekidney

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts

The reason that AppleHDA ALC888 is not working is because you have ALC889A not ALC888. See if you can find a kext to suit your ALC889A.


Hi there.


I've searched around but i havent found anything, any help?

#4
ATV642

ATV642

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Hi there.


I've searched around but i havent found anything, any help?


I'm afraid I have the same problem as you, but with a different sound driver, but I promise I'll PM you if I find one for your driver.

P.S. What version of OS X are you running?

#5
whitekidney

whitekidney

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
Hi there, running 10.6.3.

#6
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,137 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
Try With DSDT
HDEF/ALC889a + LegacyHda in folder Extra/Extensions


DSDT editor
http://www.insanelym...howtopic=223205

Patches
http://www.insanelym...p...t&p=1501094

#7
whitekidney

whitekidney

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts

Try With DSDT
HDEF/ALC889a + LegacyHda in folder Extra/Extensions


DSDT editor
http://www.insanelym...howtopic=223205

Patches
http://www.insanelym...p...t&p=1501094


Hey, thanks for the reply.


This is kind of advanced to me, isnt there any tutorial?


And i did get the sound working by installing the HDAEnabler.kext and some other kext for my sound card, but it was stuttering ALOT, why is this`?

#8
ATV642

ATV642

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
[quote name='whitekidney' date='Oct 19 2010, 06:41 PM' post='1566813'
And i did get the sound working by installing the HDAEnabler.kext and some other kext for my sound card, but it was stuttering ALOT, why is this`?
[/quote]

Ok well done on getting your sound working, but I haven't even got mine working at all, but I wish you the best of luck to fix that

#9
whitekidney

whitekidney

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
[quote name='ATV642' post='1567213' date='Oct 20 2010, 03:22 PM'][quote name='whitekidney' date='Oct 19 2010, 06:41 PM' post='1566813'
And i did get the sound working by installing the HDAEnabler.kext and some other kext for my sound card, but it was stuttering ALOT, why is this`?


Ok well done on getting your sound working, but I haven't even got mine working at all, but I wish you the best of luck to fix that[/quote]


Thanks for the reply.


I updated my main post.

#10
buckthorn51

buckthorn51

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
hi

can anyone upload AppleHDA_1.8.7f1_ALC888_LayoutID_888.? I need for my zotac h55itx-A-E

Thanks so much

#11
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,667 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

try this ones

Attached File  applehda888.zip   1.38MB   6 downloads

remove or backup any kext for sound u have

install this ones , repair permissions and caches

set the pref in midi sound

good hack

#12
buckthorn51

buckthorn51

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
i tried the applehad888.zip . it didn't work , i got no output or input

#13
sirbow2

sirbow2

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 728 posts
  • Gender:Male
try idlehalt=0 in cham

#14
buckthorn51

buckthorn51

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
would you mind telling me what idlehalt=0 for?

#15
sirbow2

sirbow2

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 728 posts
  • Gender:Male
it may stop stuttering in audio. it was in one of those cham boot option lists. when you boot.

#16
buckthorn51

buckthorn51

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
thank you so much

finally i got the sound working using #####





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy